کد خبر:۲۵۱۰۱۶
عجیب ولی واقعی

چه کسی پیشنهاد سربازی رفتن دختران ایرانی را داد؟!

عباسی در مصاحبه‌ای گفت: یکی از راهکارها برای برقراری توازن جنسیتی، می‌تواند تعریف سربازی برای بانوان در حوزه‌هایی از جمله وزارت بهداشت و آموزش و پرورش توسط مجلس باشد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، "حسن عباسی" درباره تهدیدات کاهش جمعیت و اثرات آن بر امنیت ملی و تامین نیروی انسانی به عنوان یکی از فاکتورهای کلیدی در تولید قدرت ملی اظهار داشت: مسئله جمعیت که در مباحث استراتژیک از آن با نام منابع انسانی یاد می‌شود، یکی از مولفه‌ها و شاخصه‌های "قدرت ملی" است.

وی ادامه داد: گاهی منابع مادی شامل منابع زیرزمینی و روزمینی به‌عنوان مولفه‌های قدرت ملی کشورها محسوب می‌شود که منابع زیرزمینی خود شامل نفت، گاز، مس، نیکل، کروم و همچنین منابع روزمینی شامل رودخانه‌ها و آب‌های روزمینی، ظرفیت کشاورزی و.... است.

این کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: گاهی منابع علمی و تکنولوژییک بسیار بالا و یا تجهیزات نظامی و نیروهای مسلح و حتی گاهی خود سرزمین به علت وضعیت ویژه‌ای که دارد به‌عنوان شاخص و مولفه قدرت ملی محسوب می‌شود چنانکه کشورهای شیلی، ژاپن و بحرین جزو کشورهای آسیب‌پذیر محسوب شده و در مقابل روسیه، کانادا، چین و ایران دارای شکل سرزمینی بسیار استراتژیک هستند چرا که عدم تنگنای جغرافیایی و میزان برخورداری از ساحل، این کشورها را به موقعیت و جایگاه ویژه‌ای رسانده است.

عباسی نوع ساختار حکومت را از دیگر شاخص‌های قدرت ملی دانست و تصریح کرد: چنانچه امروز به علت عدم وجود ولی فقیه در کشور مصر به‌عنوان یک منبع عظیم قدرت سیاسی شاهد کودتای ارتش هستیم به‌طوری که در اثر وجود توازن میان تظاهرات خیابانی طرفداران دو جناح مخالف، هیچ‌ یک از طرفین حاضر به کوتاه آمدن از مواضع خود نبود بنابراین ارتش در جهت ایجاد تعادل در کشور کودتا کرده و قانون اساسی را ملغی کرد.

وی ادامه داد: اما در کشور ما هر چه قدر این توازن میان جریان‌های مختلف ایجاد شود، چنین اتفاقی رخ نخواهد داد چرا که طی 34 سال گذشته شاهد بودیم بیش از 10 مرتبه کشور به سمت وضعیت کنونی مصر پیش می‌رفت اما هر بار ولی فقیه به‌عنوان فصل‌الخطاب کارکرد خود را نشان داده و با آرام‌سازی طرفین سیستم را اصلاح کرده است.

این کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: منابع انسانی به‌عنوان یکی از منابع قدرت ملی خود شامل مولفه‌های جمعیت منابع انسانی، سلامت نیروی انسانی، سطح آموزش و پرورش، آموزش عالی و برخورداری این نیروی انسانی از شادی، نشاط و تفریح است بنابراین در کنار سایر مولفه‌های نیروی انسانی، کثرت جمعیت نیز به عنوان یکی از مولفه‌های قدرت ملی محسوب می‌شود.

عباسی ادامه داد: جمعیت در منابع انسانی دارای متغیرهایی است که به تبع آن تعریف می‌شود و به شرط آن که جمعیت سالم، عالم و برخوردار از فرهنگ، هنر و تفریح باشد، کثرت جمعیت به‌عنوان مولفه قدرت ملی ارزیابی می‌شود چنانکه در کشور هند جمعیت زیاد وجود دارد اما این جمعیت فاقد مولفه‌های فوق است بنابراین جمعیت زیادی که گرسنه و فاقد آموزش عالی، تفریح و سلامت باشد هیچ گونه فایده‌ای نداشته و تنها در صورت برخورداری جمعیت از سایر مولفه‌ها، نیروی انسانی می‌تواند به عنوان شاخص قدرت ملی محسوب شود.


وی ادامه داد: چنانچه رشد جمعیت از حد مطلوب بالاتر یا پایین‌تر رود، تبدیل به تهدید خواهد شد به‌طوری که اگر سرعت زاد و ولد زیاد شود در حالی که جامعه نتوانسته باشد به همان نسبت زیرساخت‌هایی از جمله مدرسه، خانه، ورزشگاه، خوراک، شغل و توسعه ایجاد کند در نتیجه جمعیتی که افزوده می‌شود به خاطر کمبود منابع فقیر خواهد ماند.

عباسی افزود: در چنین شرایطی به دلیل اینکه حکومت نخواهد توانست برای افراد امکانات کافی فراهم آورد، مشکلات روحی روانی ایجاد خواهد شد. در مقابل چنانچه سرعت رشد جمعیت کم باشد نیز جامعه با تهدید روبه رو می شود بدین معنا که اگرچه جامعه از سلامت، رفاه و آموزش خوبی برخوردار است اما به لحاظ آن که جمعیت تنک شده و از نیروی انسانی کافی بهره‌مند نیست، قدرت ملی تضعیف می‌شود.

این کارشناس مسایل استراتژیک رشد موزون جمعیت در منابع انسانی را باعث رسیدن به قدرت ملی دانست و بیان داشت: تنها در صورتی که از طرفی سرعت و تعداد زاد و ولد در حد معمول باشد و از سوی دیگر با زیاد شدن جمعیت به همان میزان سلامت‌، آموزش، تفریح و امید به زندگی بالا باشد، این افزایش جمعیت منجر به تقویت قدرت ملی خواهد شد در غیر آن، به صورت معکوس عمل خواهد کرد.

وی افزود: منابع انسانی دارای نظامی است که در صورت صدمه خوردن یکی از اعضای خانواده این نظام برای مدتی به‌هم خواهد خورد بنابر این دشمنان جهان اسلام با هدف ضربه‌ زدن به منابع انسانی کشورها اقداماتی را متناسب با شرایط هر کشور انجام می‌دهند به عنوان مثال در مورد ویتنام اگر چه این کشور مقاومت بسیار خوبی را در برابر آمریکا از خود نشان داد‌ اما از آن جا که منابع نیروی انسانی آن توسط آمریکا نابود شد و حدود 3 میلیون کشته و زخمی به همراه سرزمینی کاملا ویران‌شده برای ویتنامی‌ها باقی ماند، این کشور منابع نیروی انسانی خود را از دست داد.

عباسی با اشاره به جنگ بسنی گفت: 20 سال پیش در سال 1372 این کشور دچار جنگ داخلی و مسائلی شبیه به وقایع سوریه شد که طی این جنگ و با هدف ضربه زدن به نیروی انسانی مردان و زنان را در اردوگاه‌های مختلف از هم جدا و سپس به زنان هتک حرمت کردند که در نتیجه آن تعداد زیادی فرزندان نامشروع به دنیا آمد در اثر این تخریب نیروی انسانی و کشتار عظیمی که صورت گرفت، اینک بسنی تقریبا کشوری بی سرو صداست به‌طوری که دیگر منابع اجتماعی، سیاسی، نظامی، علمی و توریسم این کشور تا مدتها نمی‌تواند کمر راست کند؛ طی برآوردی که داشتیم حداقل سه الی چهار نسل و در حدود 100 سال اصلاح ساختار نیروی انسانی و جمعیت این کشور طول می‌کشد.

وی ادامه داد: از سال 1382 هر روز شاهد بمب‌گذاری و وارد شدن صدمات به نیروی انسانی عراق هستیم و اینک بلایی که طی 10 سال توسط آمریکا برای عراق اتفاق افتاد در سوریه ظرف مدت 30 ماه بر سر مردم این کشور نازل شد به‌طوری که چنانچه از همین فردا درگیری‌ها در این کشور پایان یابد اصلاح ساختار نیروی انسانی حداقل 40 سال طول خواهد کشید؛ آمریکا در ارتباط با افغانستان و پاکستان نیز اجازه ایجاد شرایط آزاد و امن را برای رشد نیروی انسانی نمی‌دهد.

وی با بیان این مطلب که نیروی انسانی برای تبدیل شدن به یکی از مولفه‌های قدرت ملی به متغیرهای فراوانی بستگی دارد، تصریح کرد: دشمنان جهان اسلام برای جلوگیری از این مسئله که منابع ذاتی هر کشور از جمله سرزمین، منابع مادی، فرهنگی، تاریخی و بنیان‌های دینی و ... در راستای کمک به قدرت ملی آن کشور قرار گیرد، منابع انسانی را مورد هدف قرار می‌دهد.

این کارشناس مسائل استراتژیک در خصوص شیوه‌های مختلف مورد هدف‌ قرار دادن نیروی انسانی‌ تصریح کرد: این امر را یا از طریق ترور و ایجاد وحشت انجام می‌دهند که نمونه آن را در کشورهای عراق، سوریه و افغانستان مشاهده می‌کنیم و یا آن که طرح‌هایی را توسط سازمان بهداشت جهانی، صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی با هدف کنترل جمعیت کشور هدف و تحت عنوان طرح‌های تنظیم خانواده تجویز می‌کنند.

وی ادامه داد: طرح "فرزند کمتر زندگی بهتر" که در رژیم طاغوت به ایران ابلاغ شده و پس از انقلاب متوقف شده بود در سال 1370 تحت عنوان "وازکتومی" و "توبکتومی" رایگان مجددا توسط دولت وقت و وزارت بهداشت در دستور کار قرار گرفت که در اثر آن امروز با کاهش جمعیت مواجه هستیم.

این کارشناس مسائل استراتژیک با بیان این مطلب که اینک 12 سال است جمعیت دختران دانشجو 65 درصد ظرفیت دانشگاه ها را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: ممکن است این مسئله شرایط اشتغال را برای دختران فراهم کند اما به همان نسبت امکان ازدواج کاهش خواهد یافت چرا که از یک طرف شرایط هم‌کفوی به‌هم خورده و از طرف دیگر از آنجا که کارفرمایان ترجیح می‌دهند زنان را با هزینه کمتر استخدام کنند، امکان اشتغال برای مردان کم شده و آمادگی آنها برای ازدواج کاهش خواهد یافت، در نتیجه امکان ازدواج برای دختران نیز از بین خواهد رفت.

عباسی ادامه داد: از این طریق، اطلاعات استراتژیک کشور توسط سازمان ملل از کشور خارج و در دسترس سازمان‌های جاسوسی قرار می‌گیرد، به طوری که حتی در مسائل هسته‌ای که اطلاعات دارای طبقه‌بندی امنیتی هستند، علی‌رغم اعتراضات ایران تمامی اطلاعات مستقیما در اختیار سازمان CIA آمریکا قرار می‌گیرد.

وی افزود: سازمان CIA و جامعه اطلاعاتی آمریکا براساس این اطلاعات، در سال 1387 در گزارش های 2015 و 2025 اعلام کرده بودند، جمعیت ایران به سرعت در حال کاهش و در حدود عدد 1.5 فرزند برای هر خانواده رسیده است.

عباسی ادامه داد: در این گزارش برای ایران وضعیت چین و آمریکای لاتین پیش‌بینی شده، به طوریکه در آینده زنان به بازار تحصیل و کار وارد خواهند شد و در نتیجه آن میزان زاد و ولد کاهش خواهد یافت.

این کارشناس مسائل استراتژیک، اقدامات وزارت علوم و دانشگاه آزاد را به‌عنوان دومین عامل کاهش میزان زاد و ولد دانست و تصریح کرد: این دو مجموعه با ظرفیت‌سازی گسترده برای تحصیل بانوان سن ازدواج را به تاخیر انداخته، چرا که آقایان درگیر مسئله سربازی و اشتغال بوده، بنابراین خانم‌ها راحت‌تر می‌توانند وارد دانشگاه شوند.

وی با اشاره به همایش "نسل سوخته" دخترانی که هرگز نخواهند توانست ازدواج کنند در سال 1382‌ اظهار داشت: دود افزایش نسبت دختران دانشجو به چشم خود این دختران خواهد رفت به‌طوریکه یکی از نمایندگان زن مجلس ششم نیز هشدار داد که این مطلب باعث به‌هم‌ خوردن شرایط هم‌کفوی و بالا رفتن سن ازدواج و در نتیجه شرایط تشکیل خانواده برای این دختران خواهد شد‌ اما از آنجا که در آن زمان انتخابات مجلس در پیش بود، سایر هم‌حزبی‌ها به این نماینده معترض شدند چرا که احساس می‌کردند رای خانم‌ها را از دست خواهند داد.

عباسی فعالیت‌های مرکز مشارکت امور زنان در دولت‌های تکنوکرات و لیبرال تحت عنوان طرح توانمندسازی زنان را از دیگر عوامل کاهش جمعیت دانست و بیان داشت: در حالی طرح‌های توانمندسازی زنان اجرا شد که باید طرح‌های توانمندسازی مردان اجرا می‌شد تا آنها بتوانند هرچه سریعتر شغلی پیدا کرده و شرایط ازدواج برای جوانان فراهم شود.

وی ادامه داد: دفتر امور مشارکت زنان با اجرای طرح توانمندسازی زنان، طرح‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، هنری، سیاسی را در این راستا دنبال کرد، به طوریکه کاندیداتوری برای ریاست جمهوری و همچنین انتخاب زنان به‌عنوان وزیر را مطرح کرده و حتی لباس شنا طراحی کردند تا زنان بتوانند با حجاب در مسابقات جهانی حاضر شوند.

عباسی افزود: تمام طرح‌های توانمندسازی زنان با هزینه‌ کردن مبالغ گسترده اجرا شد، در صورتی که برای فراهم‌سازی شرایط ازدواج بانوان باید شرایط را برای مردان فراهم کرد تا آنان برای خواستگاری و ازدواج اقدام کنند، چرا که آنها از یک طرف درگیر سربازی بوده و از سوی دیگر در اثر تحصیل تخصص و شغلی را به دست نمی‌آورند‌ و از سوی دیگر در اثر طرح‌های مذکور بازار کار توسط خانم‌ها اشباع شده است بنابر این طی 16 سال از تاریخ 1368 تا 1384 در اثر این اقدامات جمعیت کشور کاهش یافت.
 

طرح موضوع سربازی رفتن بانوان


این کارشناس مسائل استراتژیک با اشاره به مصاحبه سال 1385 خود با مجله "حورا"‌ اظهار داشت:‌ بنده در آن مصاحبه به بررسی مقوله به‌هم‌خوردن نسبت جنسیتی دانشگاه‌ها پرداخته و اشاره کردم یکی از راهکارها برای برقراری توازن جنسیتی، می‌تواند تعریف سربازی برای بانوان در حوزه‌هایی از جمله وزارت بهداشت و آموزش و پرورش توسط مجلس باشد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از راهکارها حذف سربازی برای آقایان است‌ اما از آنجا که ستاد کل نیروهای مسلح دارای حمیت بخشی در این رابطه بوده و قدرت نظامی را در کثرت سرباز تعریف می‌کند، همواره با بیان این مطلب که مسائل نظامی دارای طبقه‌بندی هستند، از اظهارنظر کارشناسان و مطرح‌شدن این مباحث در رسانه‌ها، جلوگیری می‌کند.

عباسی با اشاره به جنگ‌های اخیر از جمله حمله آمریکا به عراق و جنگ 22 روزه‌ غزه اظهار داشت: امروزه سرباز در معادلات نظامی کمترین نقش را داشته و حتی این نقش را سربازان متخصص انجام می‌دهند، در حالیکه ارتش‌های جهان به سمت حرفه‌ای شدن می‌روند، ما هنوز به سبک 70 سال پیش سرباز را به صورت سنتی به خدمت می‌گیریم.

وی با اشاره به اینکه کشور ما بیش از 10 میلیون بسیجی دارد، اظهار داشت: ستاد کل نیروهای مسلح می‌تواند علاوه بر نیروی بسیج با ارائه آموزش‌های لازم به مردان در زمان‌های ضروری از این نیروها استفاده کرده و با حذف مشکل سربازی، شرایط اشتغال و ازدواج را برای جوانان فراهم کند.

عباسی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در ارتباط با سیاست‌های کنترل جمعیت‌ و لزوم تجدیدنظر جدید مسئولان در این سیاست‌ها اظهار داشت: همانگونه که ایشان فرمودند "شیری را باز کردیم و فراموش کردیم آنرا ببندیم"، اینک باید تمام نهادهایی که این اشتباه را انجام داده‌اند، به اشتباه خود اعتراف کرده و تنها ابراز نگرانی و توصیه در این زمینه کارساز نخواهد بود.

وی در خصوص راهکارهای افزایش جمعیت و رفع تهدید خطر کاهش جمعیت تصریح کرد: کاهش دوره تحصیل و کاربردی‌ کردن آن یکی از راه‌های جلوگیری از افزایش سن ازدواج و در نتیجه افزایش جمعیت است، به‌طوریکه اینک برای دوره لیسانس 4 الی 5 سال عمر جوانان هدر می‌رود.

این کارشناس مسائل استراتژیک‌ در پایان خاطرنشان کرد: حرفه‌ای کردن نیروهای مسلح و به‌تبع آن سربازی و همچنین ایجاد شرایط اشتغال با اولویت برای مردان، از دیگر راهکارهای حل مسئله است، در غیر این صورت با توصیه و اظهار نگرانی اتفاقی نخواهد افتاد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
بدون نام
-
۲۳ تير ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۹
الان همه داره ميگن بابا يه فکري براي مدت طولاني سربازي فرزندان پسر بکنيد آنها بقدر کافي عمرشان براي يه مدرک کارشناسي گذاشتند تا در موقع ازداواج جلوي دخترها کوچک نشند آخه باين مدت سربازي بدون پول کي براي زندگي وازدواج پول جمعکنند همه مگن براي کاهش مدت سربازي ستاد کل مقصر که هي مخالفت ميکن پس دختر وپسر هاي ما قرباني لجبازي ستاد کل دار ميشن بابا به اين ستاد کل بگوييد بچه هاي ما احتياج به ازدواج دارند بيان اتوي اين پارک ببينن چه خبر؟بابا مدت سربازي را کم کنيد






-
18
4
مصطفي
-
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۰۰:۳۵
تشکر ويژه اي دارم از آقاي دکتر عباسي که با تمام روشنفکري کامل اين مشکل بزرگ رو بيان نمودند.
بنده خودم به خاطر اينکه نرم سربازي مجبور شدم که 4 سال از عمر خودم رو صرف رشته اي کنم که دوست نداشتم کنم
حالا هم به خاطر اينکه باز دوباره نرم سربازي مجبورم 2 سال ديگه اين رشته مضخرف رو ادامه بدم، حالا بعدش کار گير بياد، نياد....
نميدونم والا، اميدوارم که رهبر عزيز فرمانده کل قوا با تمام روشنفکري با آگاهي کاملي که نسبت به مسائل روز دارن نسبت به اين مسئله چاره انديشي کنن.
17
5
هانيه
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۹
خوبه که الان تحصيلات داري سواد داري تو دانشگاه کلي چيز ياد گرفتي تازه ميخواي ادامه تحصيل هم بدي اين که خيلي عاليه اگه سربازي زياد باشه تا بالاتر از دکترا هم ميخوني احسنت به اين پشتکار....
بدون نام
-
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۰۲:۵۱
واقعاً دکتر عباسي روي بزرگترين مشکل جامعه دست گذاشته.
مي دانيد بخاطر سربازي رفتن پسران و دو سال عقب موندن از همه چيز، دختران هم نسل همون پسران بخاطر اينکه امکان ازدواج ندارند، فقط به تحصيل بي رويه ادامه مي دن و چون از نظر مدرک از پسران هم نسل خود جلو مي افتند، لذا تن به ازدواج با آنها نمي دن و پسران مجبور مي شن از دختران نسل بعد همسر انتخاب کنند؟؟
و اين دقيقاً به معني اين هست که يک نسل سوخته از دختران را در مسئله ازدواج خواهيم داشت!
و بعد چون آنها راضي به عدم ازدواج نمي شن، با آرايش و بدحجابي سعي مي کنند بجاي راه صحيح، از راه غلط همسر بيابند و بعد دولت براي جلوگيري اين بي بند و باري، گشت ارشاد راه اندازي ميکند!!!
در صورتي که ريشه بدحجابي اکثر دختران بعلت تأخير در ازدواجشان است.
10
4
?
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۱
خيلي ها هستن که ازدواج کردن و حجاب خوبي ندارن تازه يه سري ها هم بعد از ازدواج بدتر ميشن......
واسه در رفتن از سربازي دلايلي پيدا ميکنيد که هيچ ربطي به هم ندارن بي حجابي خانمها چه ربطي به سربازي داره........
اميررضا
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۱
افرين به شما همه مطال منو گفتي
2 سال پسره ميره سربازي دختره 2 سال جلتر ميره سركار تازه ميري خواستگاريش ميگن كار ندراي خونه نداري ماشين ندراي نميگن كه دخترمون باعث شده كارشما عقب بيفته يا امثال اون باعث شدن تو خونه دار نشي يا ماشين نداشته باشي . الان تو خيلي جاها باب شده خانم هم شاغل ميشه مگه يه زن و شوهر چقدر خرج دارند كه هر دونفر برن سركار پس وطيفه مادري و همسري زن در خانوده كجاست كنترل نشه عواقبش خيلي جاها گريبانگير است نمايندگان زودتر تصويب كنند
f z
-
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۰۷:۰۴
اين مدل تيتر زدن درسته؟
8
3
الهه
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۷
و الله مام قبلا گفته بوديم به حضرات
رعايت اخلاق رسانه اي هم خودش ....

سبک رسانه گري اسلامي نه غربي
بابا جان من
بدون نام
-
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۰
با سلام و ادب
نه تنها مدت سربازي بايد کمتر شود که البته بايد مدت زمان بازنشستگي خانمهاي شاغل اکنون هم نصف شود تا ترغيب به تولد فرزند شوند. چرا که با توجه به مشغله کار کار در منزل و خستگي مفرط ، زنان امروز کمتر راغب به بچه دارشدن دوم هستند
7
5
بيست
-
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۷
چي چي رو مدت سربازي رو کم کنن که بيان تو خيابونا و مزاحم دخترا بشن پدر و مادراشونو دق بدن ولخرجي کنن... اينا همش بهونس پسري که عاقل باشه و اهل زندگي هم درسشو به موقع ميخونه هم سربازي شو به وقتش ميره هم ازدواج ميکنه اتفاقا بايد مدت سربازي زياد هم بشه...
8
14
محمد
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۲۲:۳۳
دو سال کم نيست سرکار
اگه شما اينقد شوق خدمت داري يا علي مناطق محروم و انسانهاي فقير کم نيستند دو ماه از عمر نازنين رو بذار براشون!!!!!!واقعا حاضري؟؟؟؟؟؟؟
محسن
-
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۹
کمو زياد شدن مدت سربازي هيچ ربطي به بي غيرتي و بي بندوباري جوونا و پسرا نداره يعني چي اوضاع پارک ها خرابه چون مدت سربازي زياده اتفاقا بايد زياد باشه باعث خود سازي پسرا ميشه.......
7
12
?
-
۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۸
اگه مدت سربازي زياد بشه مثلا چهار سال بشه دانشگاه ها و خيابونا خلوت ميشه امنيت برقرار ميشه ديگه دخترا شورشو در نميارن با آرايش ها و لباس هاي... خيابون گردي نميکنن خود به خود مشکل حجاب حل ميشه فضاي شغلي واسه خانم ها زياد ميشه تازه مصرف هم کم ميشه خانواده ها بيشتر ميتونن پس انداز کنن و کمتر خرج کنن توقع ها کمتر ميشه ازدواج ها آسون ميشه تازه تورم هم مياد پايين همه چي مرتب مشه عالي ميشه........
پس نتيجه ميگيريم بهترين کار اينه که مدت سربازي پسرا زياد بشه......
10
3
زهرا
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۹
دوست عزيز درمورد خودتم بود همينوميگفتي /بله اقا پسرابراي اينکه يکم خودشونو جمع وجور کنن وازتنبلي در بيان بايد برن خدمت ولي واقعن 2سال زياد و اونا عمرشون هدر ميره بيخودو بيجهت
ليلا
-
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۰۰:۳۳
من نميرم سربازي ها داداشام رفتن کم بود حالا منم بايد برم !
اصرارنکنين نميرم نميرم!
11
7
خان داداش ليلا خانوم
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۲
باس بري آبجي مملکت در خطره!!
اميررضا
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۶
جديدا قراره يه واحد درسي بياد توي دبيرستان هاي پسرانه بنام تعويق سربازي يا فرار از سربازي تا پسرا لازم نشه كه يه درس رو الكي خودشونو بندازن و قبول نشن كه معافيت تحصيليشون پابرجا بمونه
ناظر
-
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۰۰:۵۶
به اين ميگن ژورناليستي و مغرضانه عمل کردن ، نه عمل اسلامي !!
اين همه مطلب به درد بخور، صحيح و کارشناسانه توي متن بود، چرا اينطوري تيتر زديد که دشمن تراشي کنيد ؟؟؟
اين اخلاق شماست ؟؟؟
8
4
ليلا
-
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۰۷:۲۱
چرا نظر منو نزدي !؟
3
4
اميررضا
-
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۷
وقتي ميري خواستگاري بهت ميگن پسرتون سربزاي كرده كار داره خونه داره ماشين داره در حالي كه امكان داره همون خانم يا خانمي ديگه شغل منو تو يه اداره يا شركت گرفته 2سال زودتر از من كه بايد ميفرستم سربازي رفته سر كار و تازه چندسال هم زودتر بازنشسته ميشن حالا اون خانم شغل داره تو كه نداري يا سطح شغلت پايينتره كلاس ميزاره زنت نميشه - به نظر من بايد براي دختراي مجرد كه ميخوان برن سر كار دولتي قانون سربازي يا شبيه اون بزارن كاري به دختراي بيكار توي خونه نداريم و استثنا بزارن كه در صورتي كه متاهل بشن سربازيشون منتفي بشه وگرنه بايد 2سال خدمت ماني كنند براي اون سازمان اينجوري خيلي از بيكاريها درست ميشه دوسال كار واسه دولت كنند بعد استخدام بشن مفصل تر ميشه در اين باره بحث كرد اينجا جاي نظر دادنه نه انشا نشوتن - ببخشيد
8
4
مصطفي
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۰
خودتم که انشاء نوشتي...
بدون نام
-
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۹
راست ميگه
من ترم آخر بودم فارغ التحصيل شديم دخترا دارن ميرن سر کار ما بدبختاي فلک زده دنبال خدمت
2
4
سروش
-
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۹
اينطوري فقط سن ازدواج بالاتر ميره آقاي عباسي شما که خودت مخالف سربازي بودي ميگفتي عمر تلف کنه حالا که بدتر ميشه
1
3
سورنا
۲۹ تير ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۴
با سلام
دوست عزيز اول برو نظر کامل استاد رو بخون بعد شروع به اظهار نظر کن.
سايه
-
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۸:۴۵
فک کنين دخترا برا فرار از سربازي بايد چي کارکنن !؟ خب آره ديگه بايد شوهر کنن امااونايي که نمي تونن ميرن سربازي ميدونين چي ميگن !؟ ميگن اي خواهر ما که برورو نداشتيم که بابامونم پولدار نبود که يه جهاز درس حسابي بهمون بده اين شد که شوهر گيرمون نيومدو اومديم سربازي !
3
3
مرجان
۲۶ تير ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۲
چطور به خودتون اجازه ميديد اين طوري صحبت کنيد عفت کلام هم چيز خوبيه احترام به همه جزء وظايف ماست که شما از اين نعمت محروميد..............
سايه جون هستم !
۲۶ تير ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۱
مرجان چرا تاب تحمل يه شوخي ساده رو نداري خانمي !؟
آخه چطوري دلت مياد استعدادو طبع طنزپردازي منو پرپر کني !؟
عزيزم سعي کن عصباني نباشي برا پوستت خوب نيستا ها !
الهه
-
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۸
به نظرم سربازي فرهنگي چيز خوبيه
عادلانه هم هست
با زمان کمتر و شرايط محترمانه تر!

البته سربازي آقايان هم کم بايد بشود.
3
1
fdkhl
-
۲۶ تير ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۴


عباسي گفت حالا که سربازي پسرا رو ورنميداريد دخترارم ببريد سربازي ديگه.

شما اومديد اينطوري خبرو وارونه جلوه ميديد
1
1
پربازدیدترین آخرین اخبار