کد خبر:۲۵۱۵۵۶
موفقیت پزشکان ایرانی در ترمیم چهره:

پروتزهایی که در یک مرحله جراحی در صورت جای گرفت

فردی پس از 10 سال زندگی کردن با چهره نازیبا با کمک پزشکان ایرانی جراحی پوست سنگین را با موفقیت پشت سر گذاشته و قسمت هایی از صورت بازسازی شد.
پروتزهایی که در یک مرحله جراحی در صورت جای گرفت
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ آقای موسی شیخ که 10سال پیش صورتش پس از برخورد با گاردریل شکسته و دچار عوارضی شده بود دقایقی پیش از اتاق عملی که جهت انجام بزرگترین و سنگین ترین عمل ترمیم صورت در ایران که از ساعت 8 صبح آغاز شده بود 4:30  ساعت طول کشید بیرون آمد.
 
این درمان که به صورت رایگان توسط  دکتر فضیلت، متخصص جراحی فک و صورت انجام شده از نظر ایشان بسیار رضایت بخش بوده  است.
 
وی مهمترین قسمت این عمل جراحی را جداسازی پوست از غشای مغزی بیمار دانست و افزود: به لطف خدا و دعای خیر مردم، این مرحله به سلامت پشت سر گذاشته شد.
 

 

 

 

 
 
 

 
 

 
 
در ادامه فضیلت، متخصص جراحی فک و صورت در گفتگو با خبرنگار گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران گفت:این علمل جراحی یکی از سخت‌ترین عمل هایی بوده که تا کنون انجام داده که به لطف خدا این جراحی غیرقابل پیش‌بینی به لطف خدا، مرحله اول عمل جراحی با موفقیت به اتمام رسید.
 

زمان تصادف به دلیل اینکه کلاه ایمنی در سر بیمار نبوده گاردریل قسمت عمده ای از صورت جمجمه، فک بالا کاسه چشم را از صورت می کند در مرحله اول جراحی که قبلا به صورت این فرد انجام شده قسمت هایی  که نقص استخوانی داشته با پوست پوشانده می شود و تا به امروزه 10 سال است که این چهره نا زیبا زندگی می کردند و با وجود اینکه چند بار مراجعه کرده اند نتواستن چهره خود را درست کنند اما امروزه پیشرفت های تکنولوژی و جراحی  که داشته ایم  موفق شدیم قسمت های از دست رفته  صورت این فرد را بازسازی کنیم.

 

 وی افزود: با استفاده از نرم افزار و تصاویری که  به صورت دیتا  تهیه شده بود صورت قبل از  تصادف این فرد را بازسازی کنیم و دیتاهای جایگزین را به پروتزی تبدیل کنیم که بدن بتواند آن را قبول کند.
 
فضیلت  اظهار داشت:این کار با کمک بسیار زیاد مهندس چراغی انجام شد و اگر  کمک و تخصصی ایشان نبود این جراحی بزرگ امکان پذیر نبود.
 
وی تصریح کرد:  با استفاده از ابزار و دستگاه های بسیار پیشرفته  می توانستیم قطعات اعضای مورد نیاز صورت این بیمار شامل: استخوان پیشانی، استخوان گونه، کاسه چشم و قسمتی از فک بالا را بازسازی کنیم.
 
وی مرحله اول را ساخت اعضای مورد نیاز با دستگاه  دانست و تاکید کرد: مرحله بعد کارگزاری این قطعات در جایگاه خود بود که این کار با برشی که از بالای سر آن دادیم توانستیم جایگاه اعضای از دست رفته پیدا کرده و جایگزینش کنیم.

فضیلت گفت: مهمترین نگرانی ما این بود که در حین جراحی قسمت هایی از بافت مغز وارد کار شوند و با برخورد با مغز بیمار دچار مشکل شویم اما خوشبختانه با کمک خدا توانستیم از آن قسمت عبور کنیم و مشکلی که فکر می کردیم پیش نیامد و ما تصور می کردیم بیمار وارد ICUشود به همین دلیل یک تخت در بخش ICU برای ایشان رزرو کردیم اما خوشبختانه در حال حاضر حالش بسیار خوب است.
 
 
وی تاکید کرد: احتمال دومی که می دادیم این بود که نشود این پروتز را یکباره کار بگیریم خوشبختانه با کمک خدا توانستیم این پروتز را یکباره و یکی جا بگذاریم که همین امر  خیلی کمک می کند که شکل قطعه زیباتر و با پایداری بیشتر باشد.
 
وی در خصوص مرحله اول جراحی گفت: در این مرحله قسمت گونه که اصلا وجود نداشت بازسازی شده قسمتی از استخوان کاسه چشم باز سازی شد و استخوان پیشانی  و مقداری از فک بالا باز سازی شده است.
 
 وی تاکید کرد: این مرحله اول جراحی است و  چهار مرحله دیگر باقی مانده اما به دلیل رسیدن به نتایج بهتر این مراحل را جداگانه انجام خواهیم داد و یکی از مضرات  عمل یکجا طولانی شدن مدت عمل که ممکن بود بیمار نتواند  تحمل کند، امکان هماهنگ نشدن همه قطعات را که یکباره با هم گذاشته می شود است.
 
مرحله بعدی بازسازی  کاسه چشم و گذاشتن یکسری ایمپلیت های استخوانی داخل استخوان ها است  که ما بتوانیم از آن ها برای ساخت پروتزهای چشم و قسمت فک بالا استفاده کنیم.
 
 وی عنوان کرد: نتیجه نهایی حداقل یک سال زمان می برد  تا به دست اید ولی اثر همین طور که مرحله اول به خوبی طی شد همه مراحل پیش برود نتیجه بهتری حاصل می شود.
 
فضیلت تاکید کرد: تقریبا 60 درصد صورت این بیمار از بین رفته و با جراحی که امروز انجام دادیم حداقل 25 تا 30 درصد آن ترمیم شده و مراحل بعدی نیز در هر مرحله قسمت  های بعدی ساخته خواهد شود.
 
فضیلت گفت: با توجه به تجربیاتی که من و آقای منهدس چراغی در این زمینه به دست آوردیم از این به بعد قطعات از دست رفته صورت تمامی افراد که اعضای  صورتشان  دچار نقص شده قابل ترمیم خواهد بود.
 
 وی این روش جراحی را در دنیا به تعداد کمی انجام شده اما در ایران با وجود اینکه این تکنولوژی بود کسی تصور نمی کرد بتوان از این تلکنولوژی برای این کار استفاده کرد و همچنین این کار نیازمند  استفاده تکنولوژی های مختلف در رشته های مختلف است و شاید اکثر دستگاه ها و تکنولوژی در ایران وجود داشت اما ولی ارتباط آن ها با پزشکی و جراحی  که بتوان محصولی بدست آورد که درد یک بیمار بخورد این روند وجود نداشت.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ماريه
-
۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۴
يا خدا اين الان عکس صورته زدن کتلتش کردن؟!دست همچين دکترايي درد نکنه واقعا انشاا... که خير دنيا و آخرت نصيبشون شه.
ولي خدايا تو اينهمه خون چطوري تشخيص ميدن چي به چيه!دلضعفه نمي گيرن؟!
3
0
پربازدیدترین آخرین اخبار