باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو» حامد ترابی؛ بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با عنوان "سبک زندگی قرآنی" از روز جمعه 14 تیر ماه (26 شعبان) در مصلای امام خمینی(ره) تهران گشایش یافته و تا 13 مرداد (26 رمضان) نیز ادامه خواهد داشت.
بخش هایی همچون دانشگاهی، حجاب و عفاف، پژوهش و گفتگوهای قرآنی، سبک زندگی تمدن ساز، کتاب و نشر، فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، قرآن سبک زندگی، خانواده، محافل و مراسم، برخی بخش های تشکیل دهنده بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم است.
قرآن و فرهنگ ملل مسلمان، هنرهای نمایشی با کاروان شهادت، نهادها و مؤسسات نیز از دیگر بخش های این دوره از نمایشگاه است که در مصلای امام خمینی (ره) پذیرای علاقمندان خواهد بود.
تنوع بخش ها و غرفه های نمایشگاه بین المللی قرآن که در حوزه های مختلف هنری، نشر و رسانه می باشد، جذابیت خاصی به نمایشگاه بخشیده است. اجرای نمایش های خیابانی و نمایش های پرده خوانی براساس داستان های قرآنی، اجرای نمایش های طنز، غرفه های سینمایی که دکورها و جلوه های تاریخی و اسلامی خود را به نمایش گذاشته و رصد و استهلال، شعر و ادبیات، غرفه های نرم افزارهای قرآنی از جمله این بخش ها هستند که عده زیادی را به خود جلب می کنند.
غرفه فیلم مردمی عمار هم با نمایش فیلم های این جشنواره علاقه مندانی را به خود جذب کرده است.
نهادها و ارگان های مختلف نیز با محوریت حجاب و عفاف در این دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم حضور یافته اند و به معرفی فعالیت ها و دیدگاه های خود در زمینه حجاب و عفاف پرداخته اند. در کنار آنان نیز غرفه هایی به تولیدکنندگان خلاق چادر و پوشاک اختصاص یافته است که نسبت به سال های قبل افزایش چشم گیری داشته است.
در حوزه فناوری اطلاعات نیز نرم افزارها و محصولات چندرسانه ای متنوع و کاربردی در این دوره از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ارائه شده که مورد توجه علاقمندان قرار گرفته است.
اما در حوزه نشر، ناشران از فروش کم و عدم حمایت وزارت ارشاد در قالب بن کتاب گلایه داشته و معتقدند که بن های نمایشگاه امسال قابلیت دریافت پول نقد از دستگاه های کارت خوان را دارد، همچنین با کارتهای مربوطه می توان از هر فروشگاه خارج از نمایشگاه خرید کرد.
این ناشران گسترش بخش عفاف و حجاب، گرانی کاغذ و به تبع کتاب، گرمای بیش از حد هوا و نزدیکی نمایشگاه کتاب امسال با نمایشگاه قرآن را هم از دیگر دلایل فروش کم کتاب تا به این لحظه می دانند؛ اما تقریباً در تمامی غرفه ها پرمخاطب ترین محصولات حوزه نشر چاپ های مختلف در قطع ها و کیفیت چاپ های متنوع از قرآن کریم، نهج البلاغه، مفاتیح الحیاه و مفاتیح الجنان بود و به نظر می رسید که بازدیدکنندگان به کتاب های که به بررسی تحلیلی و موضوعی مضامین قرآنی و دینی می پردازند، توجه کمتری دارند.
در قسمت های مختلف نمایشگاه نیز کارشناسان و روحانیان متعددی برای پاسخگویی به سئوالات دینی و قرآنی در موضوعاتی همچون جوان و نوجوان، روانشناسی، احکام ،مهدویت ،اعتقادات و ... با بازدیدکنندگان و گفتگو با آنان حضور دارند و جوانان با این کارشناسان مشغول به گفت و گو هستند.
نمایشگاه های عکس در رابطه با فلسطین و صهیونیسم، وهابیت و فرقه های انحرافی، غرفه ای در رابطه با حرکت های جهادی دانشجویی، ره یافتگان تازه مسلمان، قرآن آموزگار دل ها از سایر غرفه های جالب توجه این نمایشگاه است.
اما حضور کم رنگ و کم رونق کشورهای اسلامی نیز از غرفه های محدود آنان پیدا بود و می توان از مسئولانن مربوطه درباره این امر سئوال کرد با توجه به جریان بیداری اسلامی در کشورهای مسلمان و منطقه چرا تعداد حضور کشورها در این نمایشگاه محدود است.
نمایشگاهی از آثار هنری با مضمون های قرآنی برقرار است که علاقمندان را به خود جلب می کند. در این بخش شما می توانید آثار هنری متنوع و زیبایی با مضمون قرآنی در رشته های هنری نقاشی، مینیاتور، معرب کاری و معرق کاری، کاشی کاری، عکاسی و خطاطی و تذهیب را ببینید.
در این دوره از نمایشگاه برنامه ریزی مناسبی نیز برای کودکان و نوجوانان صورت گرفته است و غرفه های ویژه کودکان و نوجوانان برای بازی و نقاشی و تماشای نمایش و داستان گویی پیش بینی شده است که مربیان آشنا با مضامین قرآنی نیز آنان را در این غرفه ها همراهی و راهنمایی می کنند.