ضرورت اخلاق مداري در فعاليت هاي انتخاباتي
کد خبر:۲۵۳۰۶
یادداشت/ سيد شايان محمدي

ضرورت اخلاق مداري در فعاليت هاي انتخاباتي

ضرورت اخلاق مداري در رقابت‌هاي سياسي و نقدهاي درون گفتماني و برون گفتماني از اين‌رو احساس مي‌شود كه دوري از انصاف و تقواي سياسي, مي‌تواند مهلك‌ترين ضربه را به هر نظامي به ويژه نظام اسلامي ما وارد كند.

در شرايطي كه حدود شش هفته ديگر تا برگزاري دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري باقي مانده است متأسفانه از ماهها پيش در فضاي سياسي كشور شاهد بد اخلاقي‌هاي سياسي طرفداران كانديداها و نيز جدل‌هاي بي‌ثمر مسؤولان ميان خود و گروه‌هاي سياست پيشه مي باشيم .

هر روز که به زمان برگزاري انتخابات رياست جمهوري نزديکتر مي‌شويم با بالا گرفتن تحرکات انتخاباتي نامزد‌ها که در قالب مصاحبه، سخنراني، سفر‌هاي استاني، نشست با شخصيت‌ها و گروه‌هاي مذهبي و ملي صورت مي‌گيرد و طرفداران نامزد‌ها که در هيات ستاد‌هاي اتخاباتي و مبلغين آنها در خصوص چگونگي برنامه‌ها و عملکردها در جزئيات برنامه نامزد رياست جمهوري مورد نظر خود به هر شکل ممکن به تبليغ مي‌پردازند شاهد هستيم در پاره‌اي از موارد خصوصا طرفداران نامزد‌ها مطالبي را بيان مي‌دارند که نه تنها موجب تنش در جو سياسي کشور مي‌گردد بلکه بعضا فضاي سياسي را ملتهب و چالش‌هاي ناخواسته‌اي را دامن مي‌زنند که برازنده نظام سياسي کشور ما و شخص گوينده و يا نامزد مورد نظر وي نمي‌باشد.
 
البته اينکه در اين ميان جريان‌ها و شخصيت‌هاي سياسي, با تمام توان خود را آماده اين كارزار انتخاباتي مي‌كنند, في نفسه امر مذمومي نيست اما ايجاد جو مسموم سياسي در آستانه انتخاباتي که پيش از هر چيز مي بايست مظهر اتحاد وانسجام ملي واسلامي باشد امري ناپسند وبلکه خطرناک براي كليت نظام وكشور است.

خوشبختانه آن قدر بر ضرورت وحدت كلمه و جلوگيري از اختلاف‌هاي غير اصولي در کشور تأكيد شده كه شايد استدلال دوباره براي آن تا حدي ملال‌آور باشد! 

 گذشته‌ از اين‌, هر عقل سليمي مي‌پذيرد كه در برابر توطئه‌هاي روز افزون دشمن مي‌بايست هوشيار بود و براي ناکام گذاشتنش همواره اتحاد كلمه را حفظ كرد.

مهم‌تر اين‌كه بايد دانست پرهيز از جدال‌هاي بي‌فايده و پر زيان و همگرايي مسؤولان و نخبگان سياسي مردم با يكديگر, مهم‌ترين لازمه تحقق پيشرفت و آباداني كشور و گذر از بحران‌ها و مشكلات موجود است؛مشکلاتي که به خصوص در بحران کنوني اقتصاد جهاني در صورت بي تدبيري وچند پارگي ما تبعات نگران کننده آن حتمي است!

ازاين رو بي سبب نيست كه رهبرمعظم انقلاب و در سخنراني هاي مختلف بارها بر لزوم حفظ آرامش سياسي در كشور تأكيد كرده‌اند . ايشان البته از مدت هاپيش چنين دغدغه اي داشته اند كما اينكه به عنوان مثال هشتم آبان ماه سال گذشته به صراحت فرمودند:« طراحي دشمن ايجاد اختلاف و به هم انداختن فعالان سياسي و نااميد كردن مردم است‌, بنابراين همه بايد مراقب باشند در زمين طراحي شده دشمن بازي نكنند».

ايشان همچنين درتاريخ بيست وچهارم همين ماه فرمودند :«عزيزان من! اگر كشور بخواهد به سمتى كه براى آن مطلوب است - چه از لحاظ اقتصادى، چه از لحاظ سياسى، چه از لحاظ معنوى يا سطح علم و سواد - پيشرفت بكند، به محيط آرام و بى‏تشنج احتياج دارد. آن كسانى كه به پيروى از تبليغات راديوهاى بيگانه سعى مى‏كنند فضاى سياسى جامعه را متشنج بكنند، به كشور خدمت نمى‏كنند. »

اشاره هوشمندانه مقام معظم‌ رهبري درحقيقت متوجه اين نكته حياتي است كه نتيجه چنين جدال‌هاي بي ثمري كه به ويژه در رسانه‌هاي مكتوب و مجازي اين روز ها به وضوح ديده مي‌شود, چيزي جز دلسرد شدن بيش‌تر مردم و كاهش كارآمدي مديران نظام نخواهد بود و دشمنان هم اين آرزو را در سر مي‌پرورانند؛ مؤيد آن هم اين‌كه با بررسي تحليل‌هاي رسانه‌هاي غربي در هفته‌هاي اخير به آساني مي‌توانيم ذوق زدگي آنان را از شدت اختلاف‌هاي نيروهاي درون نظام مشاهده كنيم. 

در حالي‌ كه مدت چنداني تا آغاز فرآيند برگزاري انتخابات رياست جمهوري آتي نمانده است, دامن زدن به آتش اختلاف‌ها و عميق شدن ناملايمتي‌ها و لج بازي‌هاي سياسي, ضمن آن كه به سود دشمن خواهد بود, توان مديران و سياستگذاران نظام را صرف استرس‌هاي رواني و تنش‌هاي عصبي بي حاصل مي‌كند و ترسيم چنين فضاي نامطلوبي به معني افزون شدن مشكلات معيشتي و اجتماعي مردم است.

نكته حايز اهميت در اين ميان, ضرورت توجه ويژه سياستمداران- اعم از حكومتي يا غير حكومتي- به اصول اخلاقي و تمسك به آموزه‌هاي ديني است. 

 ضرورت اخلاق مداري در رقابت‌هاي سياسي و نقدهاي درون گفتماني و برون گفتماني از اين‌رو احساس مي‌شود كه دوري از انصاف و تقواي سياسي, مي‌تواند مهلك‌ترين ضربه را به هر نظامي به ويژه نظام اسلامي ما وارد كند. 

در اين ميان آن‌چه واقعاً جاي تأسف و گله‌مندي دارد‌, حجم روز افزون تخريب‌هاي برخي احزاب مخالف عليه دولت نهم است. 

صد البته که هيچ کس منکر وجود نقاط ضعف دربدنه دولت نيست اما به واقع روي  سخن اينجاست که متأسفانه فضاي سياسي آن قدر نسبت به دولت خدمت گذار مسموم شده است كه رهبر فرزانه انقلاب چندي پيش در ديدار با كارگزاران حج, دردمندانه به تخريب كنندگان وجهه دولت اين چنين نهيب زدند كه: «فضاي تبليغاتي, سياسي كشور فضاي خرسند كننده‌اي نيست. اين دستاوردهاي نظام اسلامي راحتي محقق نشده است كه عده‌اي بخواهند به دليل اغراض شخصي و دشمني با دولت, در مدل نظام خدشه‌ وارد كنند... اين فضاي بي بند و باري در حرف زدن و اظهار نظر عليه دولت, مسايلي نيست كه خداوند به آساني از آن‌ها بگذرد. »

اميد آنکه همه فعالان سياسي کشوراز جمله مخالفان دولت فعلي, از غرض ورزي‌هاي سياسي و كينه جويي‌هاي بي سرانجام دست شسته, خود را به اخلاق‌مداري زينت دهند و بدانند که توفيق دولت در خدمت رساني به مردم همانا به معناي موفقيت نظام است. /انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار