کامران دانشجو در دیدار با تشکلهای دانشجویی گفت: دانشگاه انقلابی و اسلامی را باید از محصولش بشناسیم و وقتی دانشگاه محصولش می شود 18 تیر، آن دانشگاه انقلابی نیست بلکه ضد انقلاب است.
به گزارش باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو»، دکتر کامران دانشجو، وزیر علوم دولت نهم در آخرین دیدار خود با تشکل های دانشجویی، ضمن ابراز خرسندی از حضورش در جمع دانشجویان، آرزوی قبولی طاعات و عبادات برای دانشجویان کرد و به مرور برخی از صحبت های امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت دانشگاه و ضرورت اسلامی شدن دانشگاه پرداخت.
وی در باب اهمیت دانشگاه با تاکید بر سخنان امام خمینی (ره) که فرموده اند «از دانشگاه باید سرنوشت یک ملت تعیین شود» خطاب به دانشجویان گفت: در شروع کارم، اولین چیزی که در مجلس گفتم این بود که من دنبال دانشگاه اسلامی هستم و اولین جمله ای که در معارفه ام با ضرس قاطع گفتم این بود که دغدغه دین دارم و این مطالب را براساس جمعآوری فرمایشات حضرت امام و مقام معظم رهبری بیان کردم و با تکیه بر این تفکر کار کردم.
وزیر علوم در رابطه با ضرورت اسلامی شدن دانشگاه ها در کلام امام خمینی (ره) گفت: امام(ره) فرمودند «تا موقعی که دانشگاهها اسلامی نشود این کشور اسلامی نخواهد شد.» که نشان دهنده این امر است که حضرت امام قائل به این هستند که این کشور اسلامی نیست و با آرمانها و اسلام ناب فاصله دارد و باید تغییرات بنیانی کند.
دانشجو در ادامه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با ضرورت اسلامی شدن دانشگاه ها و اینکه رهبری فرمودند«محیط دانشگاه، انقلابی و اسلامی باشد و باید به جهت گیری اسلامی برگردد» افزود: در سی سال اول انقلاب وزیر علومی نداشتیم که بگوید دین و اسلام را میخواهم در دانشگاه جاری کنم. من به صورت واضح و صریح این مهم را بیان کردم و از همان روز اول گفتم باید احکام دین در دانشگاه جاری شود.
وی در ادامه گفت: معنی اسلامی شدن دانشگاه ها در کلام امام(ره) و مقام معظم رهبری این است که دانشگاه مسیر خود را از غرب جدا کند و دین وجه غالب در دانشگاه ها باشد.
وزیر علوم خاطر نشان کرد: دین آنچیزی نیست که امثال سروش یا کدیور می گویند بلکه دین آنچیزی است که مراجع تقلید که تمام عمرشان را در راه دین خرج کرده اند، می گویند .
دکتر دانشجو با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری درباره عدم امکان اسلامی شدن دانشگاه بدون اسلامی شدن عناصر آن گفت: عناصر دانشگاه اساتید و دانشجویان و کارمندانش هستند که باید رویکرد اسلامی داشته باشند تا دانشگاه اسلامی شود.
وی همچنین گفت: دانشگاه انقلابی و اسلامی را باید از محصولش بشناسیم و وقتی دانشگاه محصولش می شود 18 تیر، آن دانشگاه انقلابی نیست بلکه ضد انقلاب است حتی اگر شعار انقلابی هم سر بدهد.
وزیر علوم در ادامه با تاکید بر بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد نشاط سیاسی گفت: فعالیت سیاسی باید با سلامت نفس باشد و این نشست های سیاسی با سلامت نفس کامل برگزار شد، باید نشاط سیاسی را تعریف کنیم؛ 3000 نشست انتخاباتی در دانشگاه ها برگزار شد بدون آنکه حاشیه و هزینه ای داشته باشد این یعنی نشاط سیاسی.
دکتر دانشجو در باب دوران مدیریتش در وزارت علوم گفت:مدیریت در نظام اسلامی باید برای اسلام اصالت قائل باشد و روابط هم باید صد در صد اسلامی باشد.
وی در مورد اختلاط در دانشگاه ها به دیدارش با آیت الله سبحانی اشاره کرد و گفت:در اولین ملاقاتم با آیتالله سبحانی فرمودند اگر میخواهی فساد از دانشگاه برداشته شود برو جلوی اختلاط را در دانشگاه بگیر تا زمانی که اختلاط وجود داشته باشد بدان نمیتوانیم دانشگاه را اسلامی کنیم.
وی درپاسخ به انتقاد یکی از دانشجویان درباره ضوابط کرسی های آزاد اندیشی گفت: در دوره اصلاحات از آزادی علیه آزادی استفاده کردند و همان ها می خواستند از کرسی های آزاد اندیشی سوء استفاده کنند که ضوابط از آن جلوگیری می کند ولی ما به کمک شما اجازه ندادیم.
وی در پاسخ به یکی از سولات دانشجویان در مورد فروش مقالات و پایان نامه در خیابان انقلاب گفت: اینکه کسی جلوی دانشگاه تهران مقاله می فروشد به ما ربطی ندارد و ما اجازه دخالت نداریم و اینکه شما می گویید دانشجویان پایان نامه های تقلبی دارند توهین به دانشجو است در دوره دکتری امکان تقلب وجود ندارد چون دانشجو باید هر شش ماه برای پایان نامه اش گزارش بدهد.
دانشجو در ادامه گفت: آیا ثبت صد و چهل هزار مقاله در پایگاه های مهم دنیا با تقلب امکان پذیر است؟ رشد کیفی ما سطح بالای تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها است که الان در ساخت ماهوراه و سانتریفیوژ ها و هواپیماها همکاری می کنند.
وزیر علوم در خصوص فضاسازی ها برا لکه دار کردن چهره علمی دانشگاه گفت: اول که من به وزارت علوم آمدم گفتند سیاسی هستی و علمی نیستی؛ من آن موقع سکوت کردم و کار خودم را انجام دادم و حالا که نتایج علمی را می بینند با فضا سازی می گویند این علم بدرد نمی خورد.
وی درخصوص انتقادات دانشجویان درباره طرح بومی گزینی گفت: بومی گزینی سیاستی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را تصویب کرده است و بنده مجری آن هستم و معتقدم که تناقضی با عدالت ندارد.
کامران دانشجو درباره جریان دانشجویی ضمن بیان اینکه جریان دانشجویی باید پشتیبان نظام باشد گفت: اجازه ندهید جریان دانشجویی را منحرف کنند و جلوی نظام قرار دهند کسانی که این را می خواهند به نظام خیانت می کنند؛ جنبش دانشجویی باید منتقد و پشتیبان نظام باشد نه اینکه به ارکان نظام توهین کند.
وی در ادامه گفت: اینکه در فضای انتخابات بعضی گفتند می خواهند جنبش دانشجویی را احیا کنند منظورشان احیا کردن ضد انقلاب و 18 تیر بوده است؛ همان ها وقتی میخواستیم در دوره اصلاحات کاری بکنیم می گفتند شما پیام دوم خرداد را درک نکرده اید و ماهم می گفتیم ما سوم خردادی هستیم .
وزیر علوم در پاسخ به سوالات یکی از دانشجویان در مورد فضای بسته دانشگاه ها افزود: یادمان نرود که بچه حزب اللهی در دوران اصلاحات برای اینکه بتوانند به دوره های تحصیلات تکمیلی راه پیدا کنند باید تقیه معکوس می کردند آیا این اسمش فضای باز بوده است؟ پس شما لطفا این فضا سازی دشمن در مورد بسته بودن فضای دانشگاه در این دولت را اکو نکنید البته قبول دارم که بد سلیقه گی برخی مدیران ضربه هایی را هم زد.
دانشجو درباره دخالت نهادهای خارج از دانشگاه در امور دانشگاهی گفت: نهادهای دیگر هم طبق قانون وظایفی دارند که من نمیتوانم جلویشان را بگیرم.
وی درباره حضورش در دانشگاه ها گفت: در حد وسع و توانم و در چارچوبی که می توانستم آمدم به دانشگاه ها و بینی و بین الله کم کاری نکردم و حتی دوستانتان در صحبت هایشان گفتند که تا ساعت 3 نیمه شب در دانشگاه امام خمینی(ره) با هم بحث می کردیم.
وزیر علوم دولت دهم در خصوص جذب دانشجویان پولی گفت: دانشجوی پولی مدرک فروشی نیست و در تمام دنیا هم وجود دارد و از اول هم در نظام آموزشی ما به صورت غیر قانونی وجود داشت ما آمدیم و قانونی اش کردیم و گفتیم روی مدرکشان قید کنند پردیس خودگردان درس خوانده اند و با هماهنگی سازمان سنجش و با یک آزمون ورودی همراه باشد.
دانشجو درباره دادن مجوز به تاسیس تشکل ها گفت: ما در مورد درخواست تشکل ها طبق قانون عمل کردیم و استعلام می گرفتیم و اگر جواب مثبت نبود طبق قانون نمی توانستیم مجوز بدهیم این استعلام هم قانونی است که از سال 63 وجود دارد.
وی در مورد به روز نبودن سر فصل دروس و اسلامی کردن متون درسی گفت: 20 هزار واحد درسی را بازنگری کردیم و 4 هزار واحد درسی سرفصل هایش عوض شد البته ما قائل به این نیستیم که باید تمام علوم انسانی غرب را دور ریخت بلکه به دیدگاه شهید مطهری یعنی دیدگاه تطبیقی معتقدیم.
دانشجو درمورد انتقادات دانشجویان گفت: شما نسبت به آنچه که در مناظره های انتخاباتی بود و یکی از کاندیداها گفت 100 سال است آزادی نداریم خدا وکیلی منصفانه نقد کردید البته چون گفتم خداوکیلی قریب به اتفاقش منصفانه بود.
وزیر علوم دولت دهم گفت: بینی و بین الله تمام تلاشم را کردم و دلم میخواست که حتما دین وجه غالب بشود و آرزو دارم که انشاالله به وضع مطلوب برسیم.
وی در ادامه گفت: انقلاب هرکسی که بیاید با زعامت رهبر فرزانه انقلاب، مسیر خودش را می رود و اگر با مردم و رهبری همکاری کرد دنیا و آخرتش را ساخته و گرنه هر دو را خراب کرده است.
دکتر کامران دانشجو در پایان افزود: مرا حلال کنید برای آن دنیا به اندازه کافی دارم و لطفا برای قیامتم چیزی نگذارید.