یک روانشناس درباره وسواس معتقد است: افکار مزاحم را مانند تابلویی نصب شده کنار جاده بدانید که با نگاهی گذرا و بی اعتنا به آن، این مهمان موذی را رد کنید.
دکتر علی اصغر اصغر نژاد در گفت و گو با خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه وسواس به دو حالت فکری و عملی رخ می دهد، تصریح کرد: مبنای هر عمل وسواسی فکر وسواسی است که معمولا 95 درصد افراد به آن مبتلا وبه آن بی اعتنا هستند و با هیچ مشکلی هم مواجهه نمی شوند.
وی افزود: متاسفانه برخی ها به افکار مزاحم اعتنا می کنند و هر بار این مهمان موذی را بپذیرند حضور آن نیز پررنگ تر می شود.
اصغرنژاد گفت: چک کردن قفل در، شیرگاز، مطمئن شدن از پاک بودن دست و ... از موارد مشابه ای هستند که افراد وسواسی به آن مبتلا هستند و با هر بار فکر کردن به آن تمایل بیشتری به انجام آن دارند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: باید از کنار این افکار با نگاهی گذرا و بی اعتنا به آن مانند نگاهی که به تابلو نصب شده کنار جاده می کنیم بگذریم و یا وقتی وسوسه می شویم آن کار را انجام بدهیم تا مطمئن بشویم که اتفاق خاصی رخ نمی دهد.
اصغر نژاد با بیان اینکه وسواس در هر سنی حتی در دوران کودکی ممکن است رخ بدهد، افزود: وسواس در دوران نوجوانی و جوانی به دلیل تغییر بلوغ، نگران کننده است و در سنین 20 تا 30 سال و 30 سال به بعد شایع تر است که در جنسیت نیز تفاوتی وجود ندارد.
این روانشناس در ادامه گفت: اگر دامن زدن به افکار مزاحم تا حدی پیش برود که زندگی فرد مختل شود، یا تمرکز خود را از دست بدهد و... به تدریج احساس درماندگی و افسردگی می کند و حتی در روابط وی نیز اختلال وارد می شود.
اصغر نژاد توصیه کرد: کسانی که به این وسواس مبتلا هستند بهتر است به روانشناس مراجعه کنند.