عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی ابن سینا گفت: مطالعات نشان می دهند که عوامل روانشناختی می تواند هم در ایجاد ناباروری دخالت داشته باشند و هم پیامد ابتلا به ناباروری باشد.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، دکتر بهزاد قربانی، روانپزشک، عضو هیأت علمی پژوهشگاه ابن سینا و عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی ابن سینا، بیشترین مشکلات عاطفی و روانی زوج های نابارور در ایران را به ترتیب اضطراب، ترس از ناباروری، نا امیدی و افسردگی بیان و خاطر نشان کرد: این مشکلات به همراه مشکلات خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی مانند سست شدن روابط زناشویی و بروز مسائلی از قبیل ازدواج مجدد و متارکه از موضوعات بسیار مهمی هستند که زوج های نابارور را دچار مشکلات روانی می کنند.
وی با تأکید بر اهمیت باروری در سال های آینده کشورمان، مطالعه پدیده ناباروری را بویژه با تکیه بر جنبه های روانی و اجتماعی آن بسیار مهم خواند و افزود: پرداختن به جنبه های اجتماعی- فرهنگی و روان شناختی ناباروری به علت نرخ بالای ابتلای به آن در ایران اهمیت ویژه ای دارد.
قربانی ادامه داد: عدم توانایی فرد برای انجام طبیعی فرآیند تولیدمثل و صاحب فرزند شدن به عنوان یکی از تجربیات تلخ ودردآور زندگی است که زمینه و شرایط روانی و اجتماعی نیز به اهمیت آن می افزاید و آن را برای فرد تبدیل به یک بحران می کند.