به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، اردیبهشت ماه بود که ثبت نام حج تمتع 92 آغاز شد.ثبت نامی که این بار متفاوت تر از سالهای گذشته بود ، چه از لحاظ قیمت، چه از لحاظ شرایط سفر و چه از لحاظ تاریخ حرکت.
این بار اما قیمت ها سر به فلک کشیده اند و حدود 45 درصد گران تر شده اند تا حج هم تنها مخصوص ثروتمندان باشد.
آن هایی که با هزار امید و آرزو ، از هشت سال قبل در صف زائران حج تمتع نام نویسی کرده بودند، باید ظرف مدتی کوتاه رقمی بین 8 تا 10 میلیون تومان به حساب کاروان های مجاز واریزمی کردند تا مهر تایید روی برگه سفرشان بخورد و راهی زیارت خانه خدا شوند.
این مبلغ اگر با فیش یک میلیون تومانی سال 84 که چیزی حدود یک میلیون تومان دیگر هم به عنوان سودسپرده بانکی به آن اختصاص یافته جمع شود، چیزی حدود 10 تا 12 میلیون تومان نقد می شود.یعنی 12 میلیون هزینه تنها برای عازم شدن به یک سفر حج بدون انتساب هزینه های شخصی!. رقمی که همین سال گذشته سقف قیمت آن 5 میلیون و 700 هزار تومان شده بود.
در این میان اما در استانه آغاز حج تمتع و در دقیقه نود به تصمیم سازمان حج بسیاری از کاروانها با یکدیگر ادغام شدند.
این ادغام باعث شده برخی از حاجیان، مجبور شوند با کاروانهای گرانقیمتتر سفر کنند.
مسئولان سازمان حج و زیارت، میگویند مجبور شده اند در لحظات آخری که لیست کاروانها بسته میشد، بسیاری از آنها را با یکدیگر ادغام کنند و این ادغام باعث شد برخی از حاجیان، مجبور شوند با کاروانهای گران قیمت تر، سفر کنند و طبعا، باید اضافه هزینه مسافرت با کاروانهای درجه بالاتر را نیز بپردازند.
گرانی اما تنها مساله زائرانی که قصد دارند خانه خدا را زیارت کنند نیست. خبر حذف ناگهانی پزشک اختصاصی کاروانهای حج، باعث دامن زدن به دغدغه کسانی شده است که عزیزان سالخورده و بیمار خود را به عربستان میفرستند.
گزارشها نشان میدهد حذف ناگهانی پزشک کاروان از سوی سازمان حج و زیارت، به بهانه کم کردن از هزینههای این سفر، نه تنها مورد تایید هیچ یک از کارشناسان مرکز پزشکی سازمان حج نسبت، بلکه مسئولان بعثه مقام معظم رهبری نیز با اجرای آن موافق نبوده اند.یعنی امسال با وجود اینکه زائران هزینه بیشتری را پرداخت میکند اما بسیاری از کاروانها پزشک ندارند.
بر اساس اخبار رسیده در حج تمتع امسال از هر 600 تا 700 حاجی، تنها یک پزشک مراقبتهای درمانی را بر عهده دارد. به بیان دیگر مسئولان حج و زیارت تصمیم گرفته اند امسال پزشک به تعداد همه کاروانها اعزام نشود.
پیش از این، سالیان سال پزشک کاروان به عنوان پرکارترین فرد از آغاز ثبت نام زائر و دست کم به مدت 6 ماه از نزدیک با افراد ارتباط داشت که موجب آسودگی روحی زائران میشد، ولی با حذف این عضو کلیدی کاروانهای حج، قرار شده یک پزشک در اختیار چند کاروان قرار گیرد.
در این میان علاوه بر حذف پزشک اختصاصی کاروانها، خبرهایی از حذف دستیار زن کاروانها نیز به گوش میرسد. دستیار زن، تنها پل ارتباطی مدیر کاروان با خانمهای کاروان یعنی بیش از 60 درصد حجاج تمتع محسوب میشد.
یک مدیر کاروان در این خصوص به خبرگزاری فارس گفته مسئولان سازمان حج و زیارت به آنها دستور داده اند از بین زائران، دو نفر خانم را به عنوان دستیار انتخاب کنند تا با مدیر کاروان همکاری کنند.
به گفته وی خدمه کاروان نیز در سال جاری از کاروانها حذف کردند و تنها یک مدیر و معاون در کاروانها وجود دارد در حالیکه به این ترتیب نمیشود خدمات خوبی به زائران ارائه شود.
کار کم کردن هزینه ها از طریق حذف نیروهای انسانی اما به همینجا خلاصه نشده است.
این مساله حتی دامن روحانیون کاروان ها را هم گرفته و بر اساس اخبار رسیده،تعداد روحانیون همراه کاروان ها نیز کاهش یافته است.
احمد زمانی، مدیر کل جذب و سازماندهی امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری، درباره کاهش روحانیون همراه کاروانها گفته است: در سال گذشته 995 نفر روحانی با کاروانها به حج اعزام شده اند ودر سال 92 با توجه به اینکه قرار بود همان تعداد زائر سال گذشته (91) اعزام شوند، بعثه مقام معظم رهبری برنامه ریزی کرده بود که حدود 900 نفر مانند سال 91 در قالب روحانی کاروان و معین و میعنه اعزام شوند اما با توجه به اینکه امسال رویکرد کاهش عوامل حج با تاکید بیشتر در دستور کار قرار گرفته تا هم هزینههای حج کم شود و هم زائران بیشتری اعزام شوند جهت عدم تنزل سطح خدمات فرهنگی کاروانها، با همکاری سازمان حج و زیارت کاروانبندی بگونه ای سازماندهی شد که با حفظ نسبت روحانی به زائر در هر کاروان، تعداد کل عوامل فرهنگی کاهش یابد. این کاهش شامل روحانیون کاروانها، معین و معینههای حج نیز شد و مقرر شد که 776 نفر در حج سال 92 در قالب روحانی کاروان یا معین و معینه اعزام شوند.
و این اظهارات یعنی دست کم نام 219 نفر از روحانیون و همراهان فرهنگی کاروانها نیز از حج تمتع امسال خط خورده اند.
به این ترتیب، 12 میلیون هزینه سفری است که نه پزشک دارد، نه دستیار زن و نه روحانی!به نظر می رسد سفر حج امسال می رود تا به حکایت شیر بی یال و دم نزدیک شود و معلوم نیست مسئولین سازمان حج و زیارت با چه تضمینی کاروان ها را روانه سفر حج می کنند؟
منبع: پارسینه