کد خبر:۲۵۳۷۷۷
یک دقیقه رکورد شکن در تاریخ؛

دانشمندان نور را متوقف کردند!

محققان موفق شدند نور را به عنوان سریع‌ترین چیزی که در دنیا شناخته می‌شود برای یک دقیقه رکورد شکن متوقف کنند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، محققان آلمانی با موفقیت توانستند اطلاعات را در پرتو آزمایشی در قالب یک تصویر با طول 100 میکروم‌تر ذخیره و بازیابی کنند که این امر گام مهمی برای پردازش اطلاعات کوانتوم محسوب می‌شود.

 

در خلاء نور با سرعت 300 میلیون متر در ثانیه حرکت می‌کند و یک دقیقه برای متوقف کردن آن زمان بسیار طولانی محسوب می‌شود. در یک دقیقه‌ای که نور متوقف شد می‌توانست تا 17 میلیون و 700 کیلومتر یعنی بیست دور سفر به ماه حرکت کند.

 

در سال 1999 دانشمندان نور را 17 متر در ثانیه متوقف کردند، در سال 2001 آن‌ها موفق شدند که نور را برای کسری از ثانیه متوقف کنند و اوایل سال جاری دانشمندان نور را برای 16 ثانیه با استفاده از اتمهای سرد نگاه داشتند، اما توقف نور برای یک دقیقه یک رکورد قابل توجه محسوب می‌شود.

 

جورج هینز و همکارانش در دانشگاه دارمستات آلمان لیزری را به یک کریستال مات شلیک کردند. این امر اتمهای کریستال را به دو حالت برهم نهی کوانتومی فرستاد که در فرکانسهایی با دامنه باریک شفاف به نظر می‌رسد، فرآیندی که به آن شفافیت القایی الکترومغناطیسی (EIT) گفته می‌شود.

 

پس از آن محققان لیزر دوم را به کریستال شلیک کردند و با خاموش کردن لیزر اول آن را به دام انداخته، شفافیت از بین رفت و کریستال به حالت مات و کدر خود بازگشت.

 

یک میدان مغناطیسی می‌تواند زمان را افزایش دهد اما این امر مستلزم ترکیبات پیچیده لیزری است. دانشمندان برای شکستن سد یک دقیقه الگوریتمی ارائه کرده‌اند که می‌تواند مغناطیس بی‌نقص و ترکیب لیزر را بیابد.

 

محققان اظهار داشتند که با مواد بهتر امید می‌رود که این تحقیقات در ‌‌نهایت به ده‌ها دقیقه ذخیره نور منتهی شود.

 

 

 

منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار