کد خبر:۲۵۳۷۹
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران عنوان كرد:

اختصاص 25 درصد از خون كشور ايران براي مصرف بيماران تالاسمي

مديرعامل سازمان انتقال خون ايران گفت: ايران از معدود كشورهايي است كه 25 درصد از خون خود را به مصرف بيماران تالاسمي اختصاص داده است.

به گزارش گروه علمي و آموزشي «شبکه خبر دانشجو»، دكتر ابوالقاسمي تالاسمي را يكي از معضلات مهم بهداشتي در كشور دانست و با اشاره به آمار 18 هزار نفري بيمار تالاسمي در كشور اظهار داشت: امروزه با درمان‌هاي نوين و استفاده از دفع‌كننده‌هاي آهن، طول عمر اين بيماران در كشور به طور قابل توجهي افزايش يافته است.

مديرعامل سازمان انتقال خون ايران با اشاره به اينكه تامين خون سالم براي اين بيماران در كشور از موضوعات مهم در كشور است، گفت: ايران از معدود كشورهايي است كه 25 درصد از خون خود را به مصرف بيماران تالاسمي اختصاص داده است و تقريباً سالانه بيش از 400 هزار واحد خون براي اين بيماران مصرف مي‌شود.

وي با اشاره به منحني سني بيماران تالاسمي گفت: با بالا رفتن سن و وزن بيماران ميزان نياز آنها به خون افزايش يافته و بنابراين نياز به خون نيز بيشتر خواهد شد.

ابوالقاسمي افزود: تاكنون هيچ بيماري از دريافت خون محروم نبوده و از نظر كفايت خون، سازمان مشكلي ندارد.

مديرعامل سازمان انتقال خون ايران گفت: به دليل استفاده مكرر بيماران تالاسمي از خون، سازمان انتقال با پرداخت هزينه‌هاي مربوط به كنترل سلامت خون مانند انجام تست‌هاي ويروسي و انتخاب اهداكننده مناسب تلاش مي‌كند تا خون سالم به بيماران ارائه كند.

وي در مورد اضطراب ناشي از تزريق خون و عوارض احتمال ناشي از تزريق خون گفت: خون نيز مانند دارو مي‌تواند عوارضي به همراه داشته باشد، ولي عارضه آن از اكثر داروها كمتر است.

ابوالقاسمي هزينه هر بيمار تالاسمي را بيش از 50 ميليون ريال در سال ذكر كرد و گفت: اين هزينه از منابع دولتي تامين مي‌شود و هزينه‌هاي جانبي منظور نشده است.

مديرعامل سازمان انتقال خون ايران گفت: خون‌رساني به برخي از گروه هاي خوني از جمله گروه خون منفي و O، مشكلتـر از ساير گروه‌هاي خوني است؛ آنچه مشخص است اين است كه با تلاش و پيگيري متخصصان ژنتيك و مسئولان كشور، موانع پيشگيري از تولد بيماران برداشته شده و با رشد درمان و ايجاد انگيزه در بيماران، تعداد زيادي از بيماران تالاسمي امروز وارد جامعه شده و مدارج ترقي را طي كرده‌اند و عبارت «بيماران تالاسمي» به «فرد تالاسمي» تغيير پيدا كرده است.

وي در پايان با ابراز اميدواري گفت: مي‌توان با داشتن يك برنامه مناسب بهداشتي و همت مردم در برخورد و پيشگيري از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمي آن هم فقط با انجام يك آزمايش ساده پيش از ازدواج، رشد جمعيت متولدين تالاسمي را به صفر رساند./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار