به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، کمیسیون استاندارد و تدوین مقررات سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران از نهایی شدن 91 استاندارد حوزه فاوا درسازمان ملی استاندارد خبر داد.
لیلا لاریجانی، رئیس کمیسیون استاندارد این سازمان اظهار داشت: در 2 سال گذشته کمیسیون استاندارد از طریق ارتباط نزدیک و منسجم با حوزه کسب و کارفاوا و سازمان ملی استاندارد، پیشنهاد تدوین91استاندارد فناوری اطلاعات در حوزههای نرمافزار، سختافزار، امنیت و شبکه را به این سازمان ارائه کرده که مورد اقبال آن سازمان قرار گرفت.
وی ارایه 15استاندارد حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات (فاوا) در شبکه اختصاصی دولت را به عنوان دیگر دستاورد این کمیسیون عنوان کرد و گفت: در راستای تفاهمنامه میان سازمان نظام صنفی رایانهای و سازمان ملی استاندارد، این استانداردها در شبکه اختصاصی دولت معرفی شد و مورد تقدیر قرار گرفت.
علی آذرکار، نایب رئیس کمیسیون استاندارد و تدوین مقررات سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، فعالسازی مجدد کمیته ISIRI/ITTC (کمیته فنیمتناظرJTC1 ISO/IEC) را از دیگر طرحهای این کمیسیون خواند و گفت: از سال گذشته، این کمیسیون پیگیریهای لازم را در قالب تدوین طرحی برای فعالسازی مجدد این کمیته، از طریق سازمان ملی استاندارد انجام داده است.
به گفته آذرکار،این اولین گام برای فعالسازی کمیته ISIRI/ITTCخواهد بود. در گام بعد باید ساختاری از داوطلبین برای مشارکت در تدوین استانداردها شکل گرفته تا کمیته بتواند عملا فعال شود. در انتخابات گذشته، فعالیتهای دبیرخانهای کمیته بر عهدهی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور بوده و امید است در انتخابات بعدی هم همینگونه باشد.
توسعه و استفاده فزآینده و غیرقابل پیشبینی فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی در دهههای 70 و 80 میلادی، و نیاز به توسعه استانداردهای مربوط، باعث شد دو سازمان مهم توسعهدهنده استاندارد، یعنی «ایزو» (ISO) و «کمیسیون بینالمللی الکتروتکنیکال» یا IEC (International Electro-technical Commission)، کمیتهای مشترک را در سال 1987 به منظور تدوین استانداردهای این حوزه تشکیل دهند که « کمیته فنی مشترک شماره 1» یا JTC1 نام گرفت.
در حال حاضر و پس از 25 سال حضور فعال در عرصه تدوین استانداردهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، JTC1 یکی از بزرگترین و فعالترین کمیتههای فنی ایزو بهشمار میآید. فعالسازی کمیته ISIRI/ITTC، با توجه به توان و پتانسیل متخصصین داخلی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، میتواندبه نقش ایران در توسعه استانداردهای جهانی این حوزه کمک شایستهای کند.