کد خبر:۲۵۴۷۹۴
ویژگی ها و چالش ها

درآمدزایی از طریق اینترنت

کسب و کار اینترنتی (internet Business) به نوعی از کسب و کارها گویند که فعالیت آن بر روی اینترنت و مبتنی بر پتانسیل‌های اینترنت است.
درآمدزایی از طریق اینترنت

به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو» کسب و کار اینترنتی (internet Business) که تجارت اینترنت، کسب وکار مجازی(virtual business) و شرکت دات کام(dot-com)، شرکت برخط (online business) نیز گفته می‌شود، به نوعی از کسب و کارها گویند که فعالیت آن بر روی اینترنت و مبتنی بر پتانسیل‌های اینترنت است.


کسب و کار اینترنتی نوعی "کسب و کار الکترونیک" با دو ویژگی منحصر به فرد است:
1- ایده کسب و کار بر قابلیت‌ها و امکانات اینترنت استوار است و بدون آن ادامه کاسبی میسر نیست.
2- تمام (یا عمده) فعالیت شرکت بر روی اینترنت انجام می‌شود.


برای روشن شدن مطلب از یک مثال کمک  می‌گیریم. همه ما می‌دانیم که شرکت‌های خودرو سازی بزرگ جهان مانند تویوتا از اینترنت برای بسیاری از کارها (مثلا گرفتن سفارش) استفاده می‌کنند. ولی این شرکت یک کسب و کار اینترنتی محسوب نمی‌شود. چرا که تویوتا قبل از پیدایش و شکوفایی اینترنت وجود داشته و اگر این فناوری از بین برود بازهم می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد.


بنابراین ذات کسب و کار از اینترنت مستقل است. (شرط اول را ندارد) نکته دیگر این که تویوتا علاوه بر اینترنت از سایر فن‌آوری‌ها (مثلا اتوماسیون خط تولید) برای کسب و کار خود استفاده می‌کند و  فقط بخشی از فعالیت‌ها بر روی اینترنت است. (شرط دوم را نیز ندارد)


بنابراین تویوتا یک کسب و کار الکترونیکی است نه اینترنتی.


این بار گوگل، بزرگترین شرکت دات کام دنیا را در نظر بگیرید، آیا می‌تواند بدون اینترنت حیات داشته باشد؟ فلسفه وجود و خدمات شرکت اساسا بر ویژگی‌ها و پتانسیل‌های اینترنت بر پا شده است.(ویژگی اول را دارد)

 

تقریبا تمام فرآیندهای گوگل(مانند گرفتن سفارش از مشتری، تولید محصول، تحویل محصول و غیره) همگی بر روی اینترنت انجام می‌شود.(ویژگی دوم را نیز دارد) پس گوگل یک کسب و کار اینترنتی است.


تفاوت اصلی کسب و کار الکترونیک و اینترنتی در این است که کسب و کار در اولی به طور مستقل وجود دارد و فن‌آوری اطلاعات فقط به عنوان ابزاری جدید برای رشد و بهبود در خدمت آن است. ولی در "کسب و کار اینترنتی" اساس کاسبی بر پتانسیل‌های موجود در اینترنت قرار دارد و عملا بدون اینترنت بنگاه و کاسبی در کار نیست. یعنی این که اینترنت باعث به وجود آمدن نوع جدیدی از کاسبی شده است که قبل از آن وجود نداشته و بدون آن نیز امکان پذیر نخواهد بود.


سایت‌هایی مانند گوگل (google.com)، یاهو (yahoo.com)، فیس بوک (facebook.com)، توییتر (twitter.com)، وب شاتس (webshots.com)، فلیکر (flicker.com) و غیره نمونه‌هایی از کاسبی‌های مبتنی بر اینترنت هستند.


همان‌طور که مشاهده می‌شود نام همه آن‌ها با عبارت "دات کام" (.com) پایان می‌یابد. این نام‌ها، آدرس اینترنتی (Domain) و تنها راه دسترسی به خدمات این نوع شرکت‌ها است. به همین دلیل هم آن‌ها به شرکت‌های "دات کام" مشهورند.


"کسب و کارهای اینترنتی" سودآورترین و پایدارترین نوع روش کسب درآمد از اینترنت است. گران‌ترین نام تجاری(Brand) دنیا متعلق به یک شرکت دات کام است! بله،درست حدس زدید، گوگل با 114 میلیارد دلار گران‌ترین نام تجاری را در سال 2010 داشته است.

 

کارآفرینی اینترنتی چیست؟
کارآفرینی اینترنتی فرایندی توام با ریسک است که یک نفر طی می‌کند تا با استفاده از نوآوری و ابتکار عمل، پتانسیل‌های اینترنت را برای حل مشکلی بکار گیرد، به طوری که جامعه برای این راه حل پیشنهادی حاضر به پرداخت هزینه باشند.


معمولا نتیجه این فرآیند در قالب کسب و کار اینترنی و  یک وب سایت نمود پیدا می‌کند. پس کسب و کارهای اینترنتی نتیجه کارآفرینی اینترنتی هستند.


کارآفرینی اینترنتی نوعی از کارآفرینی است. فرد کارآفرین ملزم است مهارت‌های فردی، عمومی، فنی و مدیریتی خود را همواره تقویت کرده، پرورش دهد، تا بتواند در کسب و کار اینترنتی خود موفق شود.


کارآفرین اینترنتی همانند هر کارآفرین دیگری متعهد به پذیرش مخاطرات متعددی (مالی، اجتماعی، روانی و غیره) است.


با توجه به ویژگی مجازی بودن کار در اینترنت، بدیهی است که راه اندازی کسب و کار اینترنی و کارآفرینی در اینترنت نیاز به سرمایه گذاری کم‌ تری نسبت به راه اندازی کسب و کار‌های سنتی دارد.


لیکن این حرف بدین معنا نیست که بدون سرمایه یا با سرمایه اندک می‌توان در اینترنت کارآفرینی کرد. بنابراین لازم است فرد کارآفرین قبل از راه اندازی کاسبی اینترنتی، به فکر روش‌های تامین سرمایه باشد تا در عمل دچار مشکل نگردد.


هدف غایی هر بنگاه اقتصادی اینترنتی، کسب درآمد از اینترنت با خلق ارزش افزوده و خدمت به جامعه است. به همین دلیل موفقیت یک کارآفرین اینترنتی با توجه به میزان درآمدی که از طریق اینترنت کسب می‌کند سنجیده می‌شود.


با تعریف کسب و کار اینترنی و تفاوت آن با کسب و کار الکترونیک آشنا شدیم. دانستیم، فرآیندی که منجر به ایجاد یک کسب و کار اینترنتی می‌شود را کارآفرینی اینترنتی گویند. بنابراین اگر علاقمند به کسب در آمد از طریق راه اندازی کسب و کار اینترنتی هستید شما یک کارآفرین اینترنی به حساب می‌آیید.


برگرفته از مقالات سایت کارآفرینی
 

بازگشت به صفحه نخست سرویس اشتغال و کارآفرینی

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار