به گزارش خبرنگار اشتغال «خبرگزاری دانشجو» حجت السلام حسن روحانی عصر یکشنبه بعد از مراسم تحلیف ضمن اعلام اسامی کابینه خود علی ربیعی را برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد.
آنچه در ادامه آورده شده است خلاصه ای از زندگی نامه و سوابق اجرایی آقای ربیعی می باشد.
علی ربیعی متولد 1334 در جنوب شهر تهران و در محله جوادیه-24متری- و از یک خانواده کارگری است، پیش از انقلاب تکنیسین کارخانه «جنرال موتورز»، ارج و قرقره پرستو بود و در همان زمان از سران اعتصاب شهرک اکباتان و کارخانه محل کار خود که منجر به برخورد ساواک گردید. وی در سال 1359 با خانم نرگس حسین زاده از کارمندان وزارت کار ازدواج کرد که ما حصل این ازدواج چهار فرزند بود. همسر وی در سال 1385 و فرزند آخر وی-محمدجواد- در سال 1386 به رحمت ایزدی پیوستند.
در سالهای اول انقلاب وی عضو شاخه کارگری حزب جمهوری اسلامی و عضو کمیسیون تدوین قانون کار در دهه شصت و عضو شورای مرکزی خانه کارگر از بدو تاسیس تا امروز میباشد.
ربیعی پس از انقلاب تحصیلات خود را در رشته مدیریت تا مقطع دکترا ادامه داد.
وی از دوستان و معتمدین بسیار نزدیک سید محمد خاتمی و مشاور اجتماعی وی در دوره 8 ساله ریاست جمهوری وی بودهاست. ربیعی علاوه بر فعالیت های صنفی کارگری ،به دلیل نیاز مقطع انقلاب ،همراه با عده ای از دوستان هم محله ای خود جذب نهادهای انقلابی می شوند، وی به سپاه پاسداران می رود (و اکبر خوشکوش -اهل جوادیه-به کمیته می رود)؛در دوران جنگ تحمیلی در سپاه پاسداران، 65 ماه در جبهه های مختلف غرب و جنوب فعالیت می کند و پس از آن با فرمان بنیانگدار انقلاب به وزارت اطلاعات می رود و با نام مستعار"عباد" به فعالیت می پردازد ،وزارتخانهای که ربیعی در آن به معاونت رسید و پس از تغییرات انجام شده در دوره فلاحیان او هم مانند دیگر اصلاح طلبان وزارت اطلاعات از این وزارتخانه خارج شد.
ربیعی در دوره خاتمی مشاور اجتماعی او شد و در زمان تصدی دبیر شورای عالی امنیت ملی توسط حسن روحانی وی مسوول اجرایی دبیرخانه و ریاست کمیته سیاستگذاری تبلیغات و کمیته امنیت داخلی شورای عالی امنیت ملی را عهده دار بود. همچنین از طرف حسن روحانی برای تصدی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی به مجلس شورای اسلامی معرفی شد.
او استاد دانشگاه تهران و پژوهشگر حوزه جامعه شناسی سیاسی و اقتصادی است. معاونت وزارت اطلاعات، مسئول اجرایی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی از آخرین مسوولیتهای اجرایی اوست. وی عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه پیام نور، محقق و نویسنده در حوزه جامعه شناسی سیاسی و مدیریت و مشاور اجتماعی رییس جمهور ایران (سید محمد خاتمی) طی سالهای 1376 تا 1384 میباشد.
سوابق و مسئولیتهای اجرایی
معاون وزیر اطلاعات در زمان تصدی ری شهری ودولت سازندگی تا سال 1374
مسئول اطلاعات سپاه در استانهای شمالی ایران
مسئول اطلاعات استان آذربایجان شرقی
عضو کمیته پیگیری قتلهای زنجیرهای
رئیس دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی
مسئول اجرایی شورای عالی امنیت ملی از 74 تا 84
عضو شورای مرکزی خانه کارگر
مشاور رئیس جمهور تا مرداد 1384
دبیر ستاد ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد تا مرداد 1384
عضو شورای عالی کار از سال 1358تا1360
عضو کمیته ساماندهی و پرداخت مطالبات کارگران صنایع در اوایل انقلاب
صاحب امتیاز و مدیر مسئول روزنامه کارو کارگر 1375تا 1379
مسئولیت های علمی و پژوهشی
مشاور مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام از 1374 تاکنون
عضو شورای سیاستگذاری مرکز بررسیهای راهبردی ریاست جمهوری با حکم رئیس جمهور تامرداد 1384
رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی از سال 1368تا1373
عضو کمیتههای فنی پروژههای تحقیقاتی در مرکز تحقیقات استراتژیک
عضو هیات موسس و عضو هیات مدیره موسسه «فرهنگ و تمدن ایران زمین» از 1384
دبیر گروه دکترای جامعه شناسی دانشگاه پیام نور
معاون پژوهشی دانشگاه کار
بازگشت به صفحه نخست سرویس اشتغال