به گزارش گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلام علیرضا موحدنژاد، عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری ساعتی پیش در نشست خبری اعلام کرد: روز چهارشنبه 29 ماه مبارک رمضان، حدود 150 گروه در سراسر کشور کار استهلال ماه شوال را انجام میدهند و گزارشهای خود را بسرعت برای ستاد استهلال ارسال خواهند کرد.
وی ادامه داد: پیشبینی کارشناسان رؤیت هلال این است که احتمال ضعیفی وجود دارد که روز چهارشنبه هلال ماه شوال دیده شود، بنابراین ما انتظار داریم که عید فطر روز جمعه باشد. در هلال ماه شوال، احتمال بسیار ضعیفی وجود دارد که ماه در روز چهارشنبه 29 مبارک رمضان دیده شود اما به هر حال رصد انجام میشود و رصد، حرف آخر را خواهد زد.
رئیس ستاد استهلال گفت: اما اگر خلاف پیشبینیهای نتیجهای به دست آید و گزارشهای اطمینان بخشی به دست ما برسد، نتیجه را به سرعت به خدمت ملت شریف اعلام خواهیم کرد.
وی گفت: محاسبات نجومی در بسیاری از موارد میتواند مشخص کند که هلال قابل رؤیت است یا نه، اما در برخی موارد این طور نیست چرا که پیشبینیهای کارشناسان هلال متفاوت است از این رو وقتی میان خود کارشناسان نجومی تشخیص اول ماه مشکل است، باید رؤیت هلال صورت گیرد.
حجتالاسلام موحدنژاد افزود: بحث رؤیت هلال جنبه ریاضی و تجربی دارد و در کل دنیا یک مبحث علمی، محاسباتی و تجربی است، بنابراین در مسائلی که جهتهای تجربی دارند هر چه تجربهها تکرار شود نتایج بهتر و دقیقتری برای محاسبات خواهد شد.
عضو ستاد استهلال تصریح کرد: خوشبختانه به لحاظ شرعی نیز فقهای ما در خصوص مبانی محکم اصولی که دارند محاسبات نجومی را برای فردی که اهل محاسبات است کافی میدانند از این رو اگر برای فردی بر اساس محاسبات نجومی اول ماه اثبات شود او میتواند به وظیفه خود عمل کند اما در حالی که اهل سنت چنین چیزی را نمیپذیرند.
وی گفت: استهلال به طور سنتی از زمان غروب آفتاب امکانپذیر خواهد بود و برخی از گروههای استهلال به دلیل اینکه ممکن است هلال بعد از غروب دیده نشود، قبل از غروب آفتاب نسبت به رصد آن اقدام میکنند. همچنین دفتر مراجع نیز میپذیرند که اگر هلال ماه، قبل از غروب دیده شود فردای آن روز ماه نو آغاز خواهد شد.