كاهش آمار تالاسمي از 1200 مورد در سال به 250 مورد
به گزارش گروه علمي و آموزشي «شبکه خبر دانشجو»، دكتر حسن آقاجاني، رئيس مركز مديريت بيماريهاي غيرواگير در نشست خبري كه به مناسبت روز جهاني تالاسمي برگزار شد، گفت: بيماري تالاسمي از جمله بيماريهايي است كه دخالت در آن به منظور پيشگيري، موجب صرفهجوييهاي زيادي ميشود، بنابراين پيشگيري از وقوع موارد تالاسمي سياست كلي اين وزارتخانه با هدف جلوگيري از تولد موارد جديد تالاسمي است.
وي افزود: با استفاده از همكاريهاي برونبخشي، در حال حاضر توانستيم از تعداد موارد بروز به نحو چشمگيري جلوگيري كنيم؛ به گونهاي كه موارد بروز از 1200 مورد در سال به 250 مورد كاهش پيدا كرده است.
آقاجاني با اشاره به اينكه برنامه پيشگيري از تالاسمي از سال 1370 شروع شده و از سال 1375 به صورت آزمايشي و از سال 76 به صورت كشوري اجرا شده است، گفت: تعداد موارد تالاسمي در كشور حدود 10 هزار بيمار است كه سالانه 85 ميليارد تومان براي آنها هزينه ميشود.
رئيس مركز مديريت بيماريهاي غيرواگير گفت: همه بيماران تالاسمي تحت پوشش بيمه هستند و درمانشان صددرصد رايگان انجام ميشود و در مواردي كه پوشش بيمهها كامل نباشد از فرانشيزهايي استفاده ميشود تا رنج بيماري براي اين بيماران كمتر شود.
لازم به ذکر است، در اين نشست خبري علاوه بر دكتر آقاجاني، دكتر اشرف سماوات، رئيس اداره ژنتيك، دكتر محمد عقيقي، رئيس اداره پيوند و بيماريهاي خاص و مسئولان سلامت و بهداشت دانشگاههاي علوم پزشكي مستقر در تهران حضور داشتند./انتهاي پيام/