به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، ظهور فناوری OLED زمینه جدیدی را برای رقابت غولهای صنعت الکترونیک جهان فراهم کرده است. فناوری OLED (سرنام عبارت Organic Light-Emitting Diode) امکان تولید تلویزیونهایی با توان تفکیک رنگ فوقالعاده بالا و لرزش تصویر بسیار کم را فراهم کرده و در مقایسه با فناوریهای LED و پلاسما، تصاویری بسیار شفاف را در اختیار میگذارند.
تلویزیونهایی که با استفاده از این فناوری تولید شدهاند، دارای صفحه نمایش خمیده بوده و بسیار نازکتر و سبکتر از مدلهای موجود در بازار هستند، به گونهای که وزن یک نمونه 55 اینچی آنها در حدود 17 کیلوگرم است.
با تمام این اوصاف اسقبال عمومی از این فناوری چنان که انتظار میرفت، خوب نبوده است.
بر اساس آماری که توسط موسسه تحقیقاتی DisplaySearch منتشر شده، انتظار میرود در سال جاری تنها 20.000 عدد از انواع تلویزیونهای OLED در سراسر جهان به فروش برسد. البته بخشی از این عدم استقبال، به دلیل کاهش چشمگیر قیمت فناوریهای HDTV شامل پلاسما و LED است، اما علت اصلی آن عدم تمایل مصرفکنندگان به پرداخت هزینه سنگین خرید این تلویزیونهای جدید است.
رقیب اصلی فناوری OLED یک فناوری جدید موسوم به Ultra HD است که قدرت تفکیک چهار برابر فناوری Full HDTV را در اختیار میگذارد و انتظار میرود بهزودی در ساخت تلویزیونهای خمیده نیز به کار گرفته شود. البته هنوز این فناوری در قالب تلویزیونهای موجود در بازار عرضه شده است.