کد خبر:۲۵۹۳۸۲
خرمشاد در سومین دور «نشست دینی»:

نشاط دینی همواره در ایران سایه‌گستر بوده است

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به سبقه حضور ادیان مختلف در ایران گفت: به گواه تاریخ، نشاط دینی همواره در ایران سایه‌گستر بوده است.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، سومین دور نشست دینی مرکز گفت وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با موضوع «نقش دین در ارتقاء ارزش‌های اخلاقی و انسانی» و با حضور اندیشمندان کره جنوبی صبح امروز، چهارشنبه، 6 شهریور ماه در محل سالن کنفرانس شهید رحیمی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

 

دکتر محمدباقر خرمشاد، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این نشست اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران سال هاست که پرچمدار گفت وگو در جهان  است و گفت‌وگو، بویژه در حوزه دین و فرهنگ را عاملی موثر در راستای رسیدن به آرمان های بشری مثل صلح و عدالت می داند.

 

وی ادامه داد: امروز مرکز گفت‌و‌گوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سازمان کنفرانس ادیان برای صلح کره جنوبی در شرایطی فعالیت می کنند که جهان و بویژه منطقه خاورمیانه در آستانه جنگ خانمان سوزی قرار گرفته و بعد از افغانستان، عراق، لیبی و حتی مصر، اکنون سوریه در معرض تهاجم غرب است، به طوری که جنگجویان و مزدوران بیش از 80 کشور جهان در این کشور گرد هم آمده اند و به نام دین دست به کشتار می زنند؛ این در حالی است که خودشان را نه تنها دیندار که مسلمان هم نمی دانند.

 

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به اینکه امروز کشورهای متمدن به جای ایستادن در مقابل افراطیون این چنینی در کنار آنها ایستاده اند، تصریح کرد: این همراهی تنها سبب می شود تا جنگی دیگر با صدها هزار کشته بر دست مردم منطقه بر جای بماند.


خرمشاد بیان کرد: جای تاسف دارد که در دنیای امروز اضلاع زر، زور و تزویر در مثلث استکبار به هم رسیده اند و در میانه این مثلث استخوان های بشریت در حال خرد شدن است.


وی ادامه داد: ایران از گذشته های بسیار دور مهد ادیان و خداجویی بوده است که پیروان این ادیان دارای نشاط دینی بوده اند و به همان اندازه ای که امروز در ایران نشاط دینی حاکم است، به گواه تاریخ، در گذشته نیز این سرزمین با وجود فراز و فرودهای مکرر این نشاط دینی را تجربه کرده است.


رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه پرسش هایی از این دست را طرح کرد و گفت: اساساً آیا ارزش های اخلاقی و انسانی می تواند بدون دین تعریف شود و اگر فرض کنیم این قابلیت را دارد پشتوانه این ارزش ها چیست؟ آیا جهان بدون دین مانند انسان بدون روح نیست و آیا زندگی در جهان بدون روح ممکن است؟


خرمشاد ادامه داد: به نظر می رسد ارزش‌های اخلاقی و انسانی با اتکای دین می توانند زندگی مطلوب توام با آرامش را برای انسان‌ها رقم بزنند، لذا ما معتقدیم که ارزش های انسانی و الهی ارزش‌های والایی هستند که ما باید آنها را ارتقا ببخشیم.

 

همچنین در ابتدای این نشست نیز دکتر علی محمد حلمی، رئیس مرکز گفت وگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی سخنانی با بیان اینکه هدف پیامبران الهی به کمال رسانیدن فضیلت های اخلاقی در میان انسان ها بوده است، اظهار کرد: حال سوالی که در این راستا مطرح می شود آن است که معنای دین در اذهان بشری چیست؟


وی ادامه داد: آیت الله جوادی آملی در رابطه با معنای دین می گویند که دین عبارت است از مجموع قوانین، اخلاق و مقرراتی که برای اداره جامعه انسانی و پرورش آنهاست.


حلمی گفت: بشر امروز به قراردادهای آسمانی و ماورایی و ارزش‌های دینی بیش از پیش نیازمند است و امروز نقش دین و فرهنگ در روابط بین الملل محوری است.


رئیس مرکز گفت وگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان ابراز امیدواری کرد که برپایی سومین دوره گفت وگوی دینی با هیئت اعزامی از کره جنوبی بتواند افق‌های جدیدی را پیرامون تعاملات دینی بگشاید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار