به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، شورای تبیین بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران بزرگ با صدور بیانیهای ضمن ابراز نگرانی از عزل و نصبهای اخیر در وزارت علوم و برخی دانشگاهها تاکید کرد: این عزل و نصبها شائبه ایجاد فضایی سیاستزده را در دانشگاهها تقویت نموده است.
متن بیانیه بدین شرح است:
باسمه تعالی
ما باید بتوانیم در زمینهى علم، نگذاریم حرکت پرشتابى که امروز وجود دارد، مطلقاً کند بشود، بخصوص دولت باید به آن اهتمام بکند. این جزو دو اولویّت اوّلِ برنامههاى کشور است؛ یعنى بهطور ویژه روى مسئلهى پیشرفت علم باید کار بشود.
بیانات در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت 6/6/1392
وضع تحریمها طی چند سال اخیر علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی تشدید شده است و دشمن همانگونه که خود بارها اعلام کرده است بنای به ستوه آوردن ملت را با اعمال فشارهای گوناگون اقتصادی و روانی دارد تا بلکه از این طریق بتواند ایشان را تسلیم خواستههای خود گرداند.
یکی از راهکارهای مقابله با این وضع تقویت نیروی داخلی در جهت مقابله با تحریمهاست و یکی از مظاهر این راهکارها توجه به علم درونزای دانشمندان و دانشجویان ایرانی است. این علم در ارتباط با صنعت و نیازهای روز کشور است که نمود مییاید و تأثیر خود را بر روند حرکتی کشور میگذارد و موردی است که به بهبود اوضاع اقتصادی و وضع معیشتی مردم کمک میکند.
توجه به دانشگاهها به عنوان پرورنده فکر و شخصیت دانشجویان برای ورود به عرصه علم و فناوری و همچنین تأثیرگذاری ایشان بر روند صنعتی و اقتصادی کشور موردی است که غفلت نسبت به آن، زیانهای جبران ناپذیری را در پس خود به همراه دارد. کشور نیاز به دانشجویانی دارد که بتوانند پاسخگوی این نیازها باشند و در این جهت گام بردارند و داشتن دانشجویانی با این شرایط، مستلزم حضور فکری با دغدغه این موارد در دانشگاهها میباشد.
وزارت علوم به عنوان متولی ترویج این فکر در سطح کشور شناخته میشود و وزیری نیز که در رأس این وزارتخانه قرار میگیرد باید دارای این ویژگیها باشد و بتواند روند علمی کشور را که طی 10 سال اخیر به شدت به آن پرداخته شده و سال به سال نیز اوج گرفته است، تداوم بخشد و بالاتر از آن به روند صنعتی کردن و کاربردیتر کردن این فضای علمی در جهت رفع مشکلات کشور کمک نماید و فاز جدیدی را در ارتباط جدی بین صنعت و دانشگاه باز نماید تا گرهگشای مشکلات کشور و تضمین کننده استقلال صنعتی و اقتصادی ما نسبت به سایر کشورها گردد.
ترویج این فکر منافی با سیاسیبازی در فضای دانشگاهها و نه سیاسی بودن دانشجویان است بدین معنی که وجود توأمان فضای علمی در دانشگاهها و همچنین فضای سیاست زده در آن ناممکن است و این موردی است که دانشگاهیان خود واقف به آنند و چه شاهد مدعایی بالاتر از آن که هر چه فضای دانشگاهها به سمت آرامتر شدن از فضای سیاستزده رفت، توأم با آن رشد علمی در این دانشگاهها شتاب مناسبی پیدا کرد.
همچنین وزیر علوم باید خود را پایبند به این تفکر بداند که توجه به علم درونزای اساتید و دانشجویان ایرانی حلال مشکلات فعلی کشور است و سیاستهای خود را برای دانشگاهها در این جهت تنظیم نماید. ضمناً پایبندی به این فکر را باید در عمل نیز نشان داده باشد و بداند که فضای دانشگاهها در صورتی متضمن حل مشکلات کشور است که جریان دانشجویی تبدیل به پادوی احزاب سیاسی و آلت دست ایشان در جهت پیشبرد اهدافشان نگردد. برای این کار لازم است از ایجاد زمینه این کارها در دانشگاهها به شدت اجتناب شود.
موردی که در حال حاضر نسبت به وضع دانشگاهها نگران کننده است بحث عزل و نصبها و تغییرات صورت گرفته در وزارت علوم و برخی دانشگاههاست. به نظر بهتر آن بود که سرپرست وزارت علوم از زمانی که در اختیار ایشان قرار داده شده بود و اتفاقاً به جهت بازگشایی دانشگاهها زمان مهم و حساسی نیز بود، در جهت کنترل اوضاع و مدیریت فضا استفاده میکرد تا وزیر آینده نسبت به این موارد، تصمیمات لازم را اتخاذ نماید. تصمیمات حاشیهساز سرپرست وزارت علوم در عزل و نصبها و همچنین لغو بورسیه و مواردی از این دست از این جهت نگران کننده است که از همین ابتدا به جای پرداختن به اصل، فضای دانشگاهیان را صرف مسائل فرعی و سیاسی نموده است و از سویی دیگر شائبه ایجاد فضایی سیاستزده را در دانشگاهها تقویت نموده است و لازم است که ایشان به کنترل اوضاع تا زمان مشخص شدن وزیر قطعی این وزارتخانه مهم بپردازند. وزیری که چه در فکر و چه در عمل پایبند به وظیفه اصلی دانشگاهها نسبت به نظام و امت باشد.
والسلام علی من اتبع الهدی