یک فوق تخصص بیماری های عفونی گفت: اِلتور یکی از گونههای بیماری وبا است که احتمال مرگ یک درصد از مبتلایان به آن در اثر کم آبی شدید بدن وجود دارد.
دکتر مسعود مردانی در گفت وگو با خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه اِلتور از جنوب شرقی آسیا به احتمال قریب از طریق افاغنه به کشور وارد می شود، تعداد مبتلایان به این بیماری در کشور را 105 مورد اعلام کرد و گفت: وبا یک بیماری مدفوعی-دهانی است که عمده ترین راه آن از طریق مدفوع و دهان است، کسانی که به تازگی به مسافرت یا زیارت رفته اند یا با کسی که دچار اسهال شده است در تماس بوده اند باید برای اطمینان یافتن از سالم بودن خود به پزشک مراجعه کنند.
رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان درباره علایم این بیماری گفت: اسهال آبکی، درد کم شکم، کم آبی بدن و در موارد شدیدترخشکی دهان و لب، و نارسایی کلیه احساس می شود.
آسیب پذیرترین گروه های مبتلا به وبا
مردانی یادآور شد: کودکان، زنان باردار، افراد مسن، بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و بیمارانی که داروهای تزیریق کننده مصرف می کنند از آسیب پذیرترین گروه سنی مبتلا به وبا هستند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: احتمال یک درصد مرگ در مبتلایان به وبا به دلیل کم آبی شدید بدن و نارسایی کلیه وجود دارد.
مردانی تاکید کرد: برای مقابله با این بیماری باید از ارتباط داشتن با افراد مشکوک به وبا به خصوص در سفرها ومکان های زیارتی پرهیز کرد و باید به طور مرتب دست ها را با آب و صابون شست وشو داد.
نوشیدن نوشیدنی های دوره گردان ممنوع!
وی گفت: مردم باید از مصرف نوشیدنی هایی تهیه شده از دوره گردان و مکان های تفریحی به شدت پرهیز کنند و تشنگی خود را با آب معدنی استاندارد رفع کنند.
این فوق تخصص بیماری های عفونی گفت: وزارت بهداشت باید سیستم بیماریابی در مناطق مشکوک به وبا را فعال، بیماران را شناسایی و از گسترش آن در کشور جلوگیری کند.