حجت الاسلام سجاد کریمان مجد در گفت و گو با خبرنگار اندیشه «خبرگزاری دانشجو» گفت: متاسفانه پس از گذشت سی و پنج سال از عمر انقلاب اسلامی ما هنوز نتوانسته ایم به یک سینمای فاخر و انقلابی دست پیدا کنیم و سینمای زاییده اندیشه سکولار، در تراز انقلاب اسلامی نیست.
وی ادامه داد: البته این عدم توفیق دلایل مختلفی دارد که نیازمند بحث و بررسی و کارشناسی عمیق و دقیق صاحب نظران است.
وی البته افزود: ما باید توقع خودمان را نسبت به این سینما واقع بین تر کنیم و لذا نباید انتظار داشته باشیم که آموزه های اصیل اسلامی در چارچوب سینمایِ زاییده اندیشه سکولار به معنای واقعی آن، ظهور و بروز داشته باشد.
کریمان مجد یادآور شد: چنین سینمایی تنها تا حدودی می تواند برخی مفاهیم و مباحث اخلاقی را مطرح کند و اساساً در تراز انقلاب اسلامی نیست.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر همچنین بیان داشت: البته ما از همین ظرفیت کنونی سینمای ایران نتوانسته ایم به درستی در راستای ترویج اندیشه های دینی و اسلامی بهره گیری کنیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات در این باره عدم ثبات مدیریت کلان فرهنگی برای تصمیم گیری در مباحث مربوطه است که ما در این باره نیز بعد از گذشت 35 سال از عمر انقلاب اسلامی، موفق نبوده ایم.
این پژوهشگر و صاحب نظر در عرصه سینما ادامه داد: متاسفانه هر مدیر سینمایی که بر سر کار می آید بر اساس ذائقه خود و یا مصلحتسنجی های اطرافیانش رفتار می کند که نمونه هایی از این مساله را در سیاست های هنری و سینمایی دولت های سازندگی، اصلاحات و عدالت و مهروزی شاهد بوده ایم و از قضا گویا در دولت تدبیر و امید نیز همین ماجرا ادامه دارد.
وی گفت: یکی دیگر از دلایل عدم توفیق در ارایه و تقویت سینمای فاخر در تراز انقلاب اسلامی، ناظر به مساله عدم تربیت نیروی انسانی در عرصه هنر و به ویژه در بحث سینما ست که در این خصوص نیز به اندازه کافی، نیرو شناسایی نکرده و آموزش نداده ایم که این سستی را می توان در دانشکده های هنر و حتی صدا و سیما به نظاره نشست.
کریمان مجد در بخش دیگری از سخنان خود به مشکل سوم دیگر اشاره کرد و ابراز داشت: جدا بودن هنرمندان و صاحب نظران سینمایی از مفاهیم اسلامی و مبانی انقلابی از دیگر آفات و مشکلاتی است که منجر به بروز مسایلی شده که ما امروز می گوییم چرا سینمای ما تا حدود زیادی با مبانی دینی وانقلابی بیگانه است.
وی با اشاره به عدم تفاهم و دوری دو طیف تاثیرگذار و مهم هنرمندان به خصوص سینماگران با روحانیون و صاحب نظران دینی تصریح کرد: این دوری و جدایی، آسیب های جدی به عرصه هنر و سینمای کشورمان وارد کرده و می کند.
این منتقد سینما بیان داشت: این یک واقعیت انکار ناپذیر است که در بسیاری موارد، محققان و پژوهشگان حوزوی و نیز شخصیت های فاخر نظام، محتوایی را در رابطه با مسایل و نیازهای نظام اسلامی مطرح می کنند که کاملاً به دور از نظام فکری هنرمندان ماست.
وی گفت: ما اوایل امسال در اردیبهشت ماه همایش روحانی در قاب سینما را برگزار کردیم که بنده دبیر همایش بودم. در این همایش واقعاً احساس کردیم که پس از گذشت بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب، تا چه حد از ناحیه عدم ارتباط حوزویان با اهالی سینما ضربه خورده ایم و این که تا چه میزان امروز به این نیازمندیم که دو طیف هنرمند و روحانی که از هم دور افتاده اند، با یکدیگر همفکری و هم اندیشی داشته باشند و راجع به مشکلات فکری و اندیشه ای سینمای ایران به بحث و نظر بپردازند.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر همچنین افزود: در این مساله نباید شک کرد که امروز تاثیرگذارترین هنر، سینما به عنوان هنر هفتم است و ما برای آن که مبانی و آموزه های دینی و الهی را در سطح جامعه نشر بدهیم، یکی از بهترین و موثرترین راه ها و ابزارها، همین فیلم های سینمایی و تلویزیونی است.
وی در خاتمه سخنان خود ضمن گرامیداشت بیست و یک شهریورماه به عنوان روز سینما ابرازامیدواری کرد: در پرتو همدلی و همفکری هنرمندان و سینماگران و روحانیون و صاحب نظران و اندیشه ورزان بتوانیم به عرضه یک سینمای موفق از حیث ملی و دینی نائل شویم و از آن سو آسیب های سینمای کشور را شناسایی کرده و در صدد رفع آن ها گام برداریم.