به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، محور اصلی این دوشماره، موضوع آزاداندیشی است و در قالب مصاحبه، یادداشت و مقاله، مطالب متعددی از عالمان و صاحبنظران دانشگاه و حوزه در آن به چشم می خورد.
در این شماره، صاحبان فکر و قلم در حوزه های فرهنگی و اجتماعی با نگاههایی روشمند کوشیدهاند به تبیین و واکاوی مفهوم و اهمیت مکتب آزاداندیشی، نقادی مبانی حاکم بر روشنفکری رایج در غرب و شرق، واکاوی وضعیت آزاداندیشی در ایران و آینده آن، الزامات و موانع آزاداندیشی، رسالت آزادندیشان، مصادیق آزاداندیشی و مفاهیمی از این دست بپردازند.
در این شماره که آثار متعددی از صاحبنظران حوزه و دانشگاه ارائه شده، نقطه تمرکز، ارتقاء آزاداندیشی از یک «تریبون» به یک «مکتب» است. در واقع، مکتب آزاداندیشی که در اندیشه رقابت تنگاتنگ با روشنفکری غربی است، خود را به عنوان یک طرز تفکر و سلوک فکریِ مترقّی معرفی میکند که قادر است انسان معاصر را از باتلاق نسبیّت و پوچگرایی خارج کند. گرچه مکتب آزاداندیشی مولود فضای فکری جامعه اسلامی است لکن برای آن وجوه اجتماعی هم تبیین شده است.
در حقیقت، یک مسلمان آزاداندیش یک فرهیخته دردمند است که برای خود مسئولیتهای مهمی خصوصاً در جهت “جهلزدایی” و “ظلمستیزی” قائل است. با این وصف، آزاداندیشی مکتبی است که همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسان مسلمان را عمیقاً تحت تأثیر قرار میدهد.
در این دو شماره گفتارها و نوشتارهایی از مرحوم علامه محمدتقی جعفری، مرحوم حجهالاسلام والمسلمین دکتر علی ابوالحسنی(منذر)، استاد محسن غرویان، دکتر مهدی گلشنی، دکتر محمد فنایی اشکوری، دکتر سیدحسین شرفالدین، حجهالاسلام دکتر مهدی ساداتی نژاد، دکتر محمد میرسندسی، دکتر محمود حکمتنیا، دکتر محمد فناییاشکوری و... برای فرهیختگان و دغدغهمندان به موضوعات علوم انسانی اسلامی به صورت عام و مقوله آزاداندیشی به صورت اخص فراهم گردیده است. برای اطلاع بیشتر به نشانی اینترنتی مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا (http://www.sccsr.ac.ir) مراجعه نمایید.