به گزار ش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، معاون فرهنگی،اجتماعی دانشگاه در مراسم افتتاحیه مسابقات روباتیک موش های هوشمند در سخنانی ،ضمن خیر مقدم گویی به شرکت کنندگان و مهمانان این مسابقات ،حمایت همه جانبه دانشگاه ، از فعالیت های علمی دانشجویان را اعلام و ابراز امیدواری کرد تا این مسابقات زمینه ساز کشف استعداد های عملی دانشجویان شده و رشد و توسعه فناوری را موجب شود.
خانم دکتر صادقی همچنین از آمادگی کامل دانشگاه شهید مدنی آذربایجان برای برگزاری و میزبانی چنین مسابقاتی در سطح ملی و سراسری خبر داده و از حمایت های بی شمار رئیس دانشگاه تشکر کرد.
دبیر هشتمین دوره مسابقات ملی رباتیک موش های هوشمند در مراسم آغاز به کار هشتمین دوره مسابقات ملی رباتیک موش های هوشمند در محل دانشگاه شهید مدنی آذربایجان با تاکید بر لزوم ایجاد نگاه تجاری و صنعتی در همایش های علمی خاطر نشان کرد: در این دوره از مسابقات تلاش شده است محور های صنعتی همایش با ارتباط نزدیک با مراکز صنعتی استان پررنگ تر باشد.
محسن حیدریان از انعقاد قرار داد همکلاری فی مابین گروه های منتخب این دوره از مسابقات با کارخانه های صنعتی آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: راستای نزدیکی دبیرخانه مسابقات به کارخانه ها و مراکز تولیدی استان با حوزه صنعت، معدن و تجارت استان ارتباط جدی داشته و اقدام به مکاتبه و اطلاع رسانی به صنایع استان کرده ایم.
وی ادامه داد: در حاشیه برگزاری این مسابقات تاکنون با شرکت موتورسازان تراکتورسازی قرارداد اتوماسیون صنعتی در زمینه رباتیک امضا کرده ایم و قرار است در ادامه همکاری ها، تعدادی ربات صنعتی جهت استفاده در خط تولید این کارخانه ساخته شود.
وی افزود: هم اکنون سهم کشور در زمینه تولید قطعات و محصولات رباتیک کم بوده و جهت رفع نیازمندیهای رباتیکی داخلی، ارز فراوانی از کشور خارج می شود.
وی یاد آور شد: کمتر از یک هزارم نرم افزار های دنیا در ایران ساخته می شود که در بررسی اجمالی می توان گفت دلیل سهم اندک کشور ما در تولید این نرم افزار ها عدم استفاده دانشجویان از علوم فراگرفته خود پس از اتمام دوره تحصیل است.
حیدریان تجاری سازی محصولات الکترونیکی و بخصوص ربات ها را لازم دانست و گفت: ربات های می توانند سهم قابل توجهی در صنعت را به خود اختصاص دهند و امیدواریم این کنفرانس بتواند در نوبه خود در ایجاد ارتباط صنعت و دانشگاه ایفای نقش کرده و تئوری های جدیدی را در این حوزه ارائه دهد.
دکتر حیدریان دبیر این مسابقات در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه گفت: در این مسابقات که در سطح ملی برگزار گردید دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته های مهندسی کامپیوتر، فناوری اطلاعات، مهندسی برق – الکترنیک، مهندسی برق – کنترل، مهندسی مکانیک و مهندسی مکاترونیک و همچنین شرکت های صنعتی ، پژوهشگاه های رباتیک و مراکز پژوهشی الکترنیک و مکاترنیک حضور داشتند.
دکتر حیدریان افزود:صنایع استان دراین مسابقه نیازمندیشان را اعلام کرده بودند و نیاز های صنعتی انها به عنوان محور مسابقه درج شده بود و تیم های روباتیک بسیار توانمندی از دانشگاه ها و پژوهشگاه های روباتیک سراسر کشور در این مسابقات حضور داشتند .
دکتر میر جلیل اکرمی رئیس دانشگاه نیز در حین برگزاری مسابقات از روند اجرا وبرگزاری مسابقات بازدید کرده و برای تیم های شرکت کننده موفقیت آرزونمود.
گفتنی است در محور جنگجوی سبک وزن تیم شرکت کننده از تهران،در محور جنگجوی سنگین وزن تیم شیراز ،در محور مسیریاب تیم شهر صنعتی بین المللی سلیمانیه، در محور مین یاب تیم منطقه 10 دانشگاه آزاد اسلامی مهدی شهر و در محور نمایشی تیم شرکت کننده از تبریز حائز رتبه ی برتر شدند.
در این دوره از مسابقات بیش از یکصد تیم و بیش از 350 نفر در محورهای ربات های عمود پرواز، نمایشی، زیر دریایی، مین یاب، فوتبالیست، صنعتی، تعقیب خط ویژه و جنگجو به رقابت پرداختند.
این مسابقات روزهای 16 تا 18 شهریور ماه جاری در دانشکده علوم پایه دانشگاه شهید مدنی آذربایجان برگزار شد.