گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ یکی از پرحاشیه ترین وبحث برانگیز ترین موضوعات کشور در چند سال اخیر،بحث نحوه مدیریت وانتخاب رئیس در دانشگاه آزاد بوده است.وجود واحدهای بیشمار از این دانشگاه در سراسر کشور و جا به جایی مبالغ کلان در حسابهای این دانشگاه حساسیت ها را نسبت به تغییر و تحولات در این دانشگاه چند برابر کرده است.
این حجم زیاد پول در دانشگاه آزاد به دلیل وجود تعداد دانشجویان در این دانشگاه تا حدی طبیعی به نظر می رسد اما نکته بحث برانگیز در این میان نحوه استفاده از این حجم بالای پول است چرا که در ادوار مختلف شاهد بروز تخلفات مادی در این دانشگاه بوده ایم به عنوان مثال در قضایای مربوط به بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 1388،یکی از متهمان دستگیر شده اعتراف کرد که بخش مهمی از بودجه یکی از واحدهای این دانشگاه جهت اداره یک سایت خبری سیاسی مصرف می شده است.
جنجال ها و خبرهای مربوط به فساد مالی در دانشگاه آزاد در زمان ریاست جاسبی بر این دانشگاه، حالت دائمی و پایان ناپذیر به خود گرفته بود. این جنجال ها و فسادها و اختلاف بین دولت و دانشگاه آزاد در زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد،همگی دست به دست هم داد تا دوران ریاست طولانی و پرحاشیه جاسبی بر این دانشگاه خاتمه یابد.
پایان ماموریت جاسبی در دانشگاه آزاد هیچ گاه به مذاق هاشمی خوش نیامد و هاشمی بارها به صورت علنی یا غیر علنی نارضایتی خود را از برکناری جاسبی اعلام کرد.پس از برکناری جاسبی فرهاد دانشجو جانشین وی شد.دانشجو ریاست خود را در این دانشگاه با شرایط بسیار سختی آغاز کرد.فشار حلقه ی قدرتمند باقی مانده از زمان ریاست قبلی از یک سو و مشکلات اقتصادی ناشی از اوضاع تورم در کشور از سوی دیگر به شدت ادامه فعالیت برای فرهاد دانشجو را سخت کرده بود.
با وجود تمام فشارها و کارشکنی ها دانشجو در مدت زمان فعالیتش در سمت ریاست دانشگاه آزاد به دور از هرگونه سیاسی کاری و اقدام مشکوک به فساد،به خوبی توانست بر مشکلات فائق آید و دانشگاهی که در اثر فساد و سیاسی کاری دچار تلاطم شده بود را پس از گذشت مدتی به ساحل آرامش برساند و ثبات خوب و قابل قبولی را در نحوه اداره این دانشگاه ایجاد نماید.
به نظر می آید با روی کار آمدن دولت یازدهم باز هم تمامی شاخصهایی که به وسیله آنها میزان موفقیت افراد سنجیده می شود، جای خود را به سیاسی کاری خواهند داد چرا که طبق اخبار موثق قرار است فرهاد دانشجو با وجود عملکرد بسیار مطلوبش به خاطر عدم همراهی سیاسی با دولت از کار برکنار شده و فرد جدیدی جایگزین وی شود.
شاهد مثال سیاسی کاری های صورت گرفته در خصوص دانشجو و مدیریت وی بر دانشگاه آزاد اظهاراتی است که دبیر گروه خبر هفته نامه آسمان در آخرین شماره به نقل از یکی از مدیران دانشگاه آزاد که وابستگی گروهی به هاشمی رفسنجانی دارد نوشته است، میباشد. وی به نقل از آقای مدیر ارشد نوشت که «ماندن دانشجو در دانشگاه آزاد بستگی به خودش دارد که چقدر با دفتر رئیس جمهور میتواند همکاری کند؛ سابقه دانشجو در به دست گرفتن ریاست دانشگاه آزاد با توجه به دلخوری هاشمی رفسنجانی طبیعتا چندان دلچسب برخی از دولتمردان فعلی نیست.»
در این بین دو نکته بسیار تاسف بار وجود دارد: اول اینکه با برکنار کردن دانشجو، دانشگاه آزاد که پس از مدتی توانسته بود روی آرامش را به خود ببیند دوباره دست خوش آشفتگی و به همریختگی می شود و این نهاد بزرگ علمی مجددا به حیات خلوت عده ای مردود شده در امتحان های سیاسی و مدیرتی تبدیل خواهد شد.
دومین نکته تاسف باری که در این زمینه وجود دارد این است که این اقدام باعث ایجاد تردید جدی در شعارها و مطالب مطرح شده توسط رئیس دولت یازدهم و حامیان او می شود چرا که یکی از مسائلی که رئیس جمهور و حامیانش به آن بسیار افتخار می کردند مساله شایسته سالاری و مطرح کردن شعار« با کلید آمده ام نه داس» بود اما متاسفانه باید گفت که برکناری دانشجو تمامی این صحبت ها و شعارها را زیر سوال خواهد برد.