کد خبر:۲۶۳۹۷۶

تعریف اسکار از فیلم با انسانیت در تضاد است

فعالان حوزه فرهنگ با انتقاد از ساز و کار حاکم بر جشنواره اسکار مفاهیم حاکم بر آن را با انسانیت در تضاد دانستند و معتقدند که اگر فیلمی قرار است به عنوان نماینده ایران به اسکار برود باید با هویت ایرانی و اسلامی تناسب داشته باشد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، فعالان حوزه فرهنگ با انتقاد از ساز و کار حاکم بر جشنواره اسکار مفاهیم حاکم بر آن را با انسانیت در تضاد دانستند و معتقدند که اگر فیلمی قرار است به عنوان نماینده ایران به اسکار برود باید با هویت ایرانی و اسلامی تناسب داشته باشد.
 
فیلمی که نشان دهنده هویت ایرانی-اسلامی است در جشنواره اسکار شرکت کند
 محمدصادق کوشکی  در خصوص مهم‌ترین اولویت‌های حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی برای حل مشکلات سینما اظهار داشت: توجه کردن و ازائه برنامه‌هایی پیرامون ارزش‌های معنوی و اخلاقی و فرهنگی و ارزشی در حوزه سینما از اولویت‌های این رییس سازمان سینمایی باید باشد.
 
وی ادامه داد: به دلیل فاصله گرفتن سینما کشور از مسائل و رویکرد فرهنگ اسلامی و انقلابی ایوبی برنامه‌های خود را در چارچوب رونق دادن به این حوزه‌ها معطوف کند و از اهالی این حوزه‌ها استفاده بهینه کند.
 
این کار‌شناس مسائل فرهنگی با تاکید بر این موضوع که ارزش‌های دینی و انقلابی باید به صورت یک قانون به فیلم سازان ارائه شود خاطرنشان کرد: به دلیل کمرنگ شدن مسائل و ارزش‌های دینی و اخلاقی و اسلامی در سینما باید طرح و لایحه‌ای از سوی معاونت سینمایی وزارت ارشاد آماده و تدوین شده به مجلس رفته تا به صورت یک قانون به سینماگران و فیلم سازان ارائه گردد.
 
کوشکی در این باره اضافه کرد: در صورتیکه طرحی از سوی معاونت سینمایی وزارت ارشاد به مجلس ارائه شود و به صورت قانون درآمد می‌توان انتظار داشت که آثار هنری فیلم سازان از حالت بلاتکلیفی درآیند و برای فیلم سازان مشخص باشد که در چه چارچوبی و چه موضوعی فیلم خود را بسازند.
 
وی در خصوص اینکه حاکمیت دیدگاه‌های دینی و ارزش‌های اسلامی در جامعه به وسیله هنر ترویج می‌شود خاطرنشان کرد: هر نوع هنری که مروج ارزش‌های دینی و انقلابی باشد باید توسط مسئولین فرهنگی حمایت شود.
 
این کار‌شناس مسائل فرهنگی در پایان با اشاره به زمزمه‌های فرستادن فیلم گذشته به جشنواره اسکار اظهار کرد: تا زمانی که در ایران فیلم‌های مناسب که نشان دهنده هویت ایرانی-اسلامی است ساخته می‌شود دیگر لازم نیست که از فیلم‌های دیگر استفاده شود. به طور مثال از فیلم حضرت محمد (ص) که به کارگردانی مجید مجیدی است می‌توان در جشنواره حضور پیدا کرد.
 
فیلم «گذشته» هیچ ربطی به سینمای ایران ندارد
 جمال شورجه در گفتگو با تهران پرس در خصوص مهم‌ترین اولویت‌های حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی برای حل مشکلات سینما اظهار داشت: سینمای کشور امروز دچار مشکلات فراوانی است که مهم ترین‌ آن‌ها بحث مالی سینما است و در این شرایط سخت قبول پست رئیس سازمان سینمایی از سوی آقای ایوبی یک کار جهادی است.
 
وی با تاکید بر ضرورت همگرایی کمیسیون فرهنگی مجلس و سازمان سینمایی برای حل مشکلات سینما خاطرنشان کرد: کمیسیون فرهنگی مجلس و سازمان سینمایی برای حل مشکلات مالی سینما باید تعامل خوبی باهم داشته باشند و انتظارات یکدیگر را در این خصوص برآورده کنند تا سینمای ما به سمت سینمایی درشان انقلاب اسلامی برود.
 
این کارگردان سینما و تلویزیون با تاکید بر لزوم ساخت آثار فاخر در سینمای ایران افزود: در سینمای ما آثار فاخر خوبی در زمینه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی باید ساخته شود که تاکنون به آن‌ها توجه نشده است و این آثار برای تاثیر گذاری بیشتر باید تعدداش افزایش پیدا کند.
 
شورجه با اشاره به به اختلافات صنفی سینما در این روز‌ها گفت: سینما در این روز‌ها درگیر اختلافات صنفی است و آقای ایوبی باید پدرانه اهالی سینما را دور هم جمع کند و مشکلات را مرتفع سازد. اهالی سینما برای حل مشکلات باید با یکدیگر میثاق نامه ببندند تا مشکلات سینما را زیر پرچم جمهوری اسلامی کنار حل کنند و از آرمان‌ها یانقلاب اسلامی و خون شهدا دفاع کنند.
 
وی در پایان با اشاره به زمزمه‌های فرستادن فیلم گذشته به جشنواره اسکار اظهار کردک به عقیده من فرستادن نماینده‌ای از سینمای ما به اسکار کار درستی نیست چون این جشنواره امریکایی ماهیت کاملا سیاسی دارد و سال گذشته دریافت جایزه توسط فیلم آرگو این مسئله را ثابت کرد. فیلم گذشته هم یک فیلم کاملا فرانسوی است که هیچ ربطی به سینما ایران و فرهنگ ایران اسلامی ندارد و تنها یک کارگردان ایرانی دارد.
 
تعریف آکادمی اسکار از فیلم شاخص در تضاد با تعاریف انسانیت است
 سهیل کریمی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «تهران پرس»، با انتقاد از بزرگ جلوه دادن نام اسکار در سینمای ایران، اظهار داشت: بزرگ کردن نام اسکار در ایران بیهوده است چرا که بهتر است‌‌ همان فیلم‌های خودشان با مضامین مد نظر خودشان در جشنواره اسکار شرکت کند و جایزه بگیرد. 
  
این نویسنده و کارگردان ارزشی کشورمان بر همین اساس تصریح کرد: در تعریف آکادمی اسکار اعطای جایزه به فیلم‌های ارزشمندی با مضامین انسانیت نیامده است، آکادمی اسکار به این منظور تاسیس شد که به بازیگرانی جایزه بدهند که می‌خواهند نشان داده شوند و یا به فیلم‌هایی جایزه بدهند که مد نظر سیاستمداران است. 
 
وی افزود: سینمای غرب دارای جاذبه‌هایی بود که نیاز داشتند جشنواره‌ای برای اینجاذبه‌ها ترتیب دهند تا بتوانند آن‌ها را بیشتر نشان دهند و بزرگشان کنند از این رو حضور فیلم‌های ایرانی در جشنواره اسکار که با سبک زندگی غربی بسیار متفاوت است، مطلوب نیست. 
 
 کریمی با اشاره به این نکته که بعضی از جشنواره‌های بین المللی دیگر هستند که سابقه فرهنگی و هنری آن‌ها بیشتر است، یادآور شد: جشنواره‌هایی مثل کن و برلین در میان سایر جشنواره‌های بین المللی حرفه‌ای‌تر عمل می‌کنند و هنرمندانه‌تر به آثار می‌نگرند و وابستگی خاصی به دولت‌ها و حکومت‌ها ندارند از این رو می‌توان در این جشنواره‌ها حضور داشت. 
  
این نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون ایران در پایان با بیان اینکه اگر بخواهیم دائم به این فکر باشیم فیلمی بسازیم که قابلیت حضور و کسب جایزه در یک جشنواره بین المللی را داشته باشد به اهداف خود در فیلمسازی نمی‌رسیم، خاطرنشان کرد: برای ساخت فیلمی که به مذاق جشنواره‌های بین المللی خوش بیاید ناچاریم زبان فیلم خود را به فیلم آن‌ها نزدیک کنیم یعنی چیزی که خواست آنهاست بیان کنیم که این مورد نیز مطلوب نیست بنابراین فیلمسازان باید تنها در تلاش این باشند که فیلمی با مضامین و مفهوم ایرانی و اسلامی که نشانگر انسانیت باشد بسازند که دغدغه جامعه ایرانی باشد.
 
در آثار اصغر فرهادی سیاه نمایی موج می‌زند
 سید علی طاهری در گفتگو با تهران پرس در خصوص ارسال فیلم گذشته اصغر فرهادی به عنوان نماینده ایران به جشنواره اسکار اظهار کرد: ابتدا باید صحت و یا عدم صحت این خبر را از مسئولین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جویا شد. اما به طور حتم جشنواره اسکار جایگاه خوش نامی ندارد که نماینده‌ای از ایران در آن حضور پیدا کند.
 
وی ادامه داد: اگر خواهان شرکت در جشنواره اسکار هستیم به نظر می‌رسد که باید از فیلم‌هایی استفاده شود که دارای نقاط مثبت و همسو با ارزش‌های انقلاب اسلامی است باشد. فیلم‌هایی که توسط فرهادی ساخته می‌شود به جز سیاه نمایی در نمایش آثار خود هیچ گونه نکته مثبتی برای تبلیغ ارزش‌های دین و انقلاب جمهوری اسلامی ندارد.
 
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص مهم‌ترین اولویت‌های حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی برای حل مشکلات سینما خاطرنشان کرد: قطعا فیلم‌هایی که در ایران ساخته می‌شود مورد نقد افرادی است که از ارزش‌های انقلاب و رهبری دفاع می‌کنند نیست و مهم‌ترین علت آن اشکال در صدور پروانه ساخت است. در بعضی مواقع شاهد هستیم که متن فیلم نامه‌ای که مورد تصویب هیئت پروانه ساخت قرار می‌گیرد با نمایش آن بسیار متفاوت است. البته با تذکرات فراوانی که از طرف اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس داده شد در اواخر کار دولت دهم مسئولین وزارت ارشاد به این موضوع پی بردند و درصدد رفع این مشکل شدند. حال از مسئولین وزارت ارشاد دولت یازدهم خواسته می‌شود که این موضوع را پیگیری کنند.
 
طاهری با بیان اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی 2 هفته تعطیل هستند و در این مدت به مشکلات حوزه‌های انتخابی خود رسیدگی می‌کنند خاطرنشان کرد: بعد از تعطیلات مجلس دستور جلسه کمیسیون فرهنگی بررسی طرح تعالی و تنظیم خانواده است که مسئولیت این طرح به عهده دکتر جعفرپور می‌باشد. طرح تنظیم خانواده نیاز به یک کار فرهنگی با ساز و کار جدید می‌باشد که در این کارگروه علاوه بر اعضای کمیسیون فرهنگی اعضای شورای انقلاب فرهنگی و تعدادی دیگر از نمایندگان مجلس به این طرح رسیدگی می‌کنند.

 

منبع: تهران پرس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار