رئیس دانشگاه علوم قرآن و حدیث کم کردن معاشرتها را نیز از عوامل دیگر موفقیت دانست و گفت: این اقدام به انسان کمک می کند تا ...
به گزارش خبرنگار اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، آئین آغاز سال تحصیلی دانشگاه علوم قرآن و حدیث صبح امروز با سخنرانی آیت الله محمدیریشهری رئیس این دانشگاه و تولیت آستان حضرت عبدالعظیم در تالار شیخ مفید پردیس تهران این دانشگاه برگزار شد.
محمدیریشهری ضمن تبریک سال تحصیلی جدید و آرزوی موفقیت برای دانشجویان و اساتید گفت: یکی از مهمترین نکاتی که در آغاز سال تحصیلی باید مورد توجه قرار گیرد این است که ببینیم چه کنیم تا در سال جاری موفقیت بیشتری داشته باشیم و بتوانیم از فرصتهای خود بیشتر و بهتر استفاده کنیم.
وی افزود: در پاسخ به این سوال در این فراز دعای صباح منسوب به امام علی (ع) آمده است که میفرماید: «اگر حسن توفیق تو نباشد من در راه روشن هم گم میشوم» در این رابطه باید گفت، حسن توفیق نقش مهمی در موفقیت در کارها دارد مثلا ممکن است دو دانشجو با هم یک درس را بخوانند، اما یکی از آنها نتیجه بهتری از درس بگیرد ولی دیگری این موفقیت را نداشته باشد این حسن توفیق است.
استاد دانشگاه علوم قرآن و حدیث در ادامه گفت: هر چه توفیق انسان بیشتر باشد آثار و برکات کارش بیشتر میشود در مورد اساتید هم همین طور است ممکن است دو استاد هم زمان یک درس را تدریس کنند، اما یکی موفقتر از دیگری باشد.
وی با بیان این سوال که مبدا حسن توفیق چیست و چرا خدا به عدهای توفیق میدهد که از عمر و فرصت خود استفاده بیشتری ببرند تصریح کرد: امام خمینی فرموده: «اگر کسی میخواهد ائمه را بشناسد از احادیث فقهی نمیتواند این شناخت را کشف کند، بلکه باید از دعاها آنها را بشناسد چون ائمه در دعاهای خود با خدا صحبت کردهاند». علی علیه السلام در همین دعا فرمود: «مبدا حسن توفیق رحمت الهی است»؛ خداوند دو رحمت دارد یکی رحمانیت که همه چیز را فرا گرفته و دیگری رحمت رحیمیه که خاص مومنین است و انسان را به توفیق میرساند.
ریشهری خاطر نشان کرد: حال سوال مطرح میشود که مبدا رحمت رحیمیه خدا چیست و انسان چه طور میتواند مشمول رحمت خاص الهی شود در پاسخ به این سوال باید گفت ریشه رحمت خاصه الهی در دستان خود ماست هر اندازه انسان از رحمت عامه الهی خوب استفاده کند زمینهساز کسب رحمت خاصه الهی خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم قرآن و حدیث بیان داشت: اینکه شما در این دانشگاه پذیرفته شدهاید رحمت الهی و لطف خداست که شما را در مسیر قرآن و حدیث آورده است؛ زیرا سرچشمه اصلی علم قرآن و حدیث است. قرآن و اهل بیت نور هستند و این دو منبع نور راه روشن و مسیر درست زندگی را نمایان میکند.
ریشهری با اشاره به اینکه چگونه میتوانیم از این رحمت الهی استفاده کنیم اظهار داشت: اولین عاملی که سبب موفقیت و کسب رحمت الهی میشود، اخلاص است باید برای خدا درس بخوانید و درس بدهید؛ زیرا بین داشجویی که برای مدرک و نمره درس میخواند و دانشجویی که برای خدا درس میخواند فرق زیادی وجود دارد و رحمت خاصه الهی نصیب کسی میشود که اخلاص دارد؛ زیرا اخلاص برکت کار را مضاعف میکند.
وی دومین عامل موفقیت را به کارگیری همه توان دانست و یادآور شد: هر اندازه توان دارید باید از نیرو و استعداد جوانی برای خدا استفاده کنید تا موفقیت شما بیشتر شود جهاد هم به معنای به کارگیری همه توان برای خداست که موجب برکت به کارها میشود و خداوند چیزهایی را نصیب آن فرد میکند که فکرش را هم نمیکرد.
وی افزود: انواع موفقیتهایی که انسان در زندگی به دست میآورد روزی خداست اگر تلاش برای خدا باشد روزیهایی نصیب او میشود که اصلا آنها را باور نمیکند.
ریشهری اجتناب از گناه را عامل بعدی موفقیت دانست و گفت: آفتی که نمیگذارد تلاش انسان به نتیجه برسد آلودگی به گناه است شما باید از اول جوانی مراقب چشم و گوش و زبان خود باشید و هرچه بیشتر به این عامل توجه کنید جلب رحمت خاصه خدا بیشتر میشود.
وی کم کردن معاشرتها را نیز از عوامل دیگر موفقیت دانست و گفت: کم کردن معاشرتها و نشست و برخواستهایی که سودی برای انسان ندارد به او کمک خواهد کرد که به موفقیت بیشتری برسد اگر کسی معاشرت زیاد داشته باشد نمیتواند در درس خواندن موفق باشد و همچنین اگر کسی از لغو پرهیز نکند نمیتواند در نماز حضور قلب و خشوع داشته باشد.