به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه های سراسر کشور با انتشار بیانیه ای تحلیلی به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید، نکاتی را درباره مسائل دانشگاهها به روحانی گوشزد کردند.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
آغازین روزهای سال تحصیلی همواره برای قشر دانشجو نویدبخش شروع دوره ای جدید از سیر رشد و نشاط و بالندگی در عرصه علم و دانش است.سالهای پس از پیروزی انقلاب عزیزمان همواره علاوه بر حرکتی رو به جلو در عرصه علم و دانش که اولویت اول در محیط دانشگاه است،با تحرک و نشاط ویژه ای در میان جریان های دانشجویی دلبسته انقلاب همراه بوده است.
دانشجوی انقلابی همواره میکوشد تا در طول سال تحصیلی با تلاش در عرصه علمی،فرهنگی و سیاسی خود را به تراز یک دانشجوی دغدغه مند با عملکرد انقلابی همچون شهیدان دانشجو علم الهدی ، وزوایی ، باکری رجب بیگی ، مرحوم معین رئیسی و خیل شهدای دانشجو که لیاقت پاسداری از پرچم سرافراز انقلاب اسلامی را پیدا کرده بودند ، برساند.
اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه های سراسر کشور ضمن بررسی و تحلیل شرایط کشور و جهان در عرصه های مختلف،بر خود لازم می داند تا مطالبی را در زمینه های مختلف در آغازسال تحصیلی جدیدبه سمع و نظر دانشجویان و دانشگاهیان عزیز برساند.
مباحث کشور:
الف)جهت گیریها
در هر برهه و در هر دولتی مسئله ای که از اهمیت بالاتری نسبت به تمام اولویتها و برنامه های دولت برخوردار است موضوع جهت گیریهاست. چرا که آنگاه که راه درست شناخته نشود و مسیر اشتباه تشخیص داده شود هر چقدر که سریع تر و با شتاب بیشتری حرکت کنیم در واقع از هدف نهایی بیشتر دور می شویم. حال که در شرایط فعلی و پس از برگزاری انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری جناب آقای حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور از سوی ملت انتخاب و حکم ریاست جمهوری ایشان توسط رهبر معظم انقلاب تنفیذ گردید، رئیس جمهور محترم باید به این مسئله مهم توجه داشته باشند که تمام برنامه ها و اولویت ها دولت باید براساس جهت گیری های باشد که حضرت امام خمینی(ره) در طول مدتی رهبری انقلاب به میراث گذاشتند که صد البته واضح و دقیق این جهت گیری ها نمایان و مشخص است و هیچگونه تفسیر به رای ، تحریف و یا نقل های غیر مستند از جهت گیری های امام خمینی (ره) راه به جایی نخواهد برد.
ب)مسائل اقتصادی
در شرایط کنونی کشور و با توجه به شرایط منطقه وجهان، مهم ترین سیاست در امور اقتصادی باید تقویت تولید داخلی باشد. دولت باید با کمک های قانونی به تولید کنندگان داخلی شرایط را جهت رونق تولید ملی فراهم آورد تا به تبع آن بتوان نرخ تورم و بیکاری را کاهش داد. در این شرایط و برای رسیدن به اقتصادی مقاوم در برابر هجمه های خارجی، همدلی و همکاری نهادهای مؤثر خصوصاً دولت و مجلس کارگشاست.
لازم به یادآوری است که در امور اقتصادی با اتخاذ سیاست های صحیح نباید از توسعه پایدار و متوازن کشاورزی نیز غافل شد. حمایت از تولیدکنندگان محصولات کشاورزی نیز از راه حل های کلیدی خواهد بود و مسلما هر عقل سلیم و هوشیاری تایید می کند که طرح هدفمندی یارانه ها که در دولت قبل شروع شده است باید همچنان به قوت خود ادامه یابد و راه حل درست و مناسبی برای تکمیل این طرح با توجه به شرایط اقتصادی، سیاسی و بین المللی اتخاذ شود.
ج)اقدامات دولت
پس از اقدام تحسین برانگیز رئیس جمهور محترم مبنی بر معرفی هر چه سریع تر کابینه پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی و همچنین گام بلند نمایندگان مردم در تعامل با دولت که در جریان رای اعتماد به وزرا به وقوع پیوست، انتظار این است که دولت با عزمی راسخ برای حل هر چه سریعتر مشکلات کشور کمر همت ببندد. لکن برخی از اقدامات صورت گرفته از سوی دولت را نمی توان در این راستا تعریف کرد، به عنوان نمونه برخی از انتصاب هایی که صورت گرفته است و علیرغم شعار رئیس جمهور مبنی بر اعتدال گرایی چهره هایی که سابقه ای مشخص در رفتارهای افراطی و مغایر با اعتدال را در کارنامه خود دارند در مناصب حساس گماشته شدند، از جمله ی آن است. همچنین عزل و نصب های برخی از وزرا و مدیران ارشد دولت و برخورد صرفا سیاسی با مدیران متعهد و کارآمد فعلی نیز نمونه ی دیگری است که مغایر با شعار اعتدال می باشد.
همچنین مسئله تاسف بار دیگری که از سوی برخی از دولت مردان مکرر مشاهده شده است و شبکه ی رسانه ای همسو با دولت نیز به طور گسترده به آن پرداخته اند، برخورد غیرمنصفانه با دولت های نهم و دهم و عملکرد و خدمات آن است، به طوری که با شدتی حتی اقدامات آشکارا مثبت دولت های قبلی را نیز نفی می کنند و طوری نسبت به عملکرد دولت قبلی موضع گیری می شود، کانه دولت یازدهم قصد دارد از دوران هشت ساله گذشته فضایی تیره و تار نمایش دهد و با سیاه نمایی مطلق نسبت به عملکرد آن زمان خود را از هرگونه انتقاد مصون دارد.
نظام بین الملل
الف)بیداری اسلامی
پس از سال ها استبداد، ظلم، وابستگی و خودباختگی در برخی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا ملت های این کشورها با سه ویژگی مردمی بودن،ضد استعماری بودن و دینی بودن قیام نمودند و بیداری اسلامی را رقم زدند.در این وقایع که آمریکا و هم پیمانانش غافلگیر و سردرگم شدند، دست های خائن به ملت های مسلمان سعی در سنگ اندازی های گسترده در این بیداری عظیم را داشتند و از سویی دیگر این بیداری نیز از سوی نخبگان خصوصاً در کشورهای اسلامی به درستی مدیریت نشد.در این میان درگیری های داخلی و برادر کشی در این کشورها فاجعه ای غم انگیز می باشد.اما به فضل خداوند متعال و هوشیاری ملت های منطقه،بیداری اسلامی کار خود را خواهد کرد و انشاءالله سرانجام نیکی در انتظار امت اسلام خواهد بود.از دستگاه های دیپلماسی در سطح کشور خصوصاً وزارت امور خارجه انتظار می رود که به کمک به بیداری اسلامی اهتمام هر چه بیشتری داشته باشند و برای رهایی ملت های بحرین،یمن و ...نیز از چنگال ستمگران تلاش نمایند.
ب)اوضاع سوریه
بی شک سوریه یکی از ارکان اصلی محور مقاومت در منطقه است که مورد کینه و غضب استکبار جهانی به رهبری آمریکا قرار گرفته است.منافع ملی آمریکا که همانا حمایت بی چون و چرا از صهیونیسم جهانخوار است ایجاب می کند که از هیچ تلاشی برای ضربه زدن به محور مقاومت و تبع آن سوریه دریغ نکنند.استکبار جهانی با کمک به نیروهای تروریست سلفی،دامن زدن به اختلافات قومیتی،انواع اتهام زنی ها به حکومت سوریه و...در صدد تضعیف محور مقاومت است.بدیهی است که تنها راه فروکاستن شعله اختلافات در سوریه،گفت و گوی طرفین سوری بدون هرگونه دخالت خارجی است که اگر دست های زورگوی بین الملل اجازه دهند،این مهم اتفاق خواهد افتاد و از اضافه شدن به شمار کشته شدگان سوریه جلوگیری می کند.
البته برخی از گفتگو ها در داخل کشور ناخواسته یا از روی عمد تمام تجاوز کاری های تکفیری ها و تروریست های عربی-عبری-غربی را نادیده گرفته و در برخی موارد اعمال ناثواب آنان -مانند بمباران شیمیایی مردم سوریه- را بر گردن دولت سوریه می اندازند که این خود نشان از فهم ناقص از شرایط و اوضاع سیاسی روز دارد. چرا که باید دانست وقتی ارتش سوریه پس از فتوحات و پیروزی های بسیار در مقابل تروریست ها و تکفیری ها دست برتر را دارد چرا باید اینگونه در برابر چشمان همگان از سلاح شیمایی استفاده کند. این افراد بدانند که اگر بخواهند همچنان با شبه افکنی ها و شایعه پراکنی های خود به تضعیف محور مقاومت ادامه دهند در واقع خود را در مقابل ملت مسلمان ایران قرار داده اند و تاریخ ثابت کرده است هر کسی که در مقابل این ملت شریف بایستد راهی جز رسوایی و بی آبرویی ندارد ولو این فرد در مسئولیت ها و جایگاه های خطیر حضور داشته باشد.
ج)ایران و غرب
اکنون و پس از پیشرفت های چشمگیر ملت ایران،دولت های آمریکایی و غربی با تخاصم هر چه بیشتر به توحش مدرن علیه ملت ایران ادامه داده که بروز جدی آن ،تحریم کالاهای اساسی ملت ایران می باشد.این دولت ها به سرپرستی آمریکا در چنین شرایطی جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره دعوت می کنند اما باید به آنان متذکر شد که زبان ملت ایران،زبان ترسیدن از زور و تهدید و تحریم نیست و به نفع آن هاست که زبان ملت ایران را درک کنند.در چنین شرایطی دولت کشورمان باید سیاست نرمش قهرمانانه را در عرصه بین الملل پیش گیرد.این نرمش قهرمانانه که همانا حرکت در چهارچوب حکمت،عزت و مصلحت می باشد به هیچ وجه به معنای کوتاه آمدن از اصول و آرمان های انقلاب نیست.در این میان حرکت های صحیح دیپلماسی توسط نمایندگان سیاسی ایران نقش کلیدی را ایفا می کند.ضمن اینکه نباید فراموش کرد که این نرمش چرا و در مقابل چه کسی صورت خواهد پذیرفت.
مسائل دانشگاه
بدون شک یکی از مهم ترین و حساس ترین مسولیت های همه ی دولت ها، مربوط به دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی می باشد که با توجه به اهمیت پیشرفت های علمی و لزوم شدت گرفتن این پیشرفت ها در مقطع کنونی، حوزه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در دولت یازدهم از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است و از مسئولین دولت به ویژه رئیس جمهور انتظار می رود تا با تصمیم های مدبرانه بستر ساز حرکت رو به جلو کشور در حوزه علمی و فناروی که به ویژه در چند سال اخیر شدت گرفته است، باشند. لذا در همین راستا معرفی شخصیتی علمی و فرهیخته و دلسوز و به دور از حواشی سیاسی جهت تصدی وزارت خانه علوم، تحقیقات و فناوری، بدون تردید اولین شرط تحقق این مهم می باشد. اما انچه از سوی رئیس محترم دولت در معرفی وزیر پیشنهادی این وزارت خانه به مجلس صورت گرفت و همچنین انتصاب سرپرستی این وزارت خانه، دقیقا در نقطه مخالف این لازمه های مذکور قرار دارد. به طوری که امروز و در آغاز سال تحصیلی جدید کسی در راس وزارت علوم قرار گرفته است، که نگاهی به سابقه عملکرد وی عدم تناسب او با اعتدال را به وضوح نشان می دهد؛ به طوری که نقش برجسته اش در فتنه سال 88 و مقابله با رای بیست و چهار میلیونی مردم، نادیده گرفتن اصول اولیه مردم سالاری و بیگانگی وی با فضای آزاداندیشی و علمی دانشگاه را بر همگان نمایان ساخته است.
از این رو انتظار دانشجویان و دانشگاهیان از رئیس جمهور محترم این است که نسبت به جایگاه مهم و حساس دانشگاه و وزارت علوم اهتمام بیشتری داشته باشند و به زودی فردی را جهت تصدی این وزارت خانه معرفی کنند که به جای برجسته بودن در وابستگی های سیاسی به گروه ها و جناح ها، شخصیتی علمی و فرهیخته با سابقه ای روشن و با مشی به دور از افراط و تفریط باشد.
در رابطه با دانشگاه آزاد نیز باید گفت، نوع مواجهه با دانشگاه آزاد و برکناری شتاب زده رئیس آن، -که هیچ دلیلی جز اغراض سیاسی اعضای هیئت امنا نمی توان برای آن پیدا کرد- یکی از واضح ترین اقداماتی بود که در تضاد آشکار با اعتدال گرایی قابل تعریف است و بیش از هر چیزی پیام انحصار طلبی گروهی خاص را به جامعه به ویژه جامعه دانشگاهی منتقل کرد. این چنین اقداماتی که با انگیزه پر رنگ سیاسی در حوزه های علمی و آموزشی رخ می دهد حاوی بیشترین هزینه ها برای کشور و دولت است.