به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل، نامه ای را خطاب به دکتر روحانی درباره اتفاقات روز آخر حضور وی در نیویورک منتشر کرد.
مشروح این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر حسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم؛
گفتمان ایران بر پایه استقلال، آزادی و عدالت فصل نوینی را در ادبیات سیاسی جهان رقم زد و این طلیعه جدید که به برکت رهبری امام خمینی(ره) و جان فشانی های بهترین و پاک ترین جوانان این مرز و بوم به بار نشست باعث روشن شدن بارقه های امید در دل هزاران خسته دلی شد که در راه مبارزه با ظلم و جور و استکبار به نفس ها آخر رسیده بودند.
جناب آقای دکتر روحانی
ضمن تشکر و قدردانی از مواضع اصولی، مردمی و مبتنی بر انگاره های انقلاب اسلامی که در سفر به نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل داشتید و همچنین اتخاذ دیپلماسی فعال و رو بجلو در مواجهه با کشور های دیگر که باعث شد تا همچون سال های گذشته دست های چدنی در آستین بمانند و نتوانند مانعی بر سر راه ملت ایران باشند. اما در روزهای پایانی سفر شما به مقر دائمی سازمان ملل متحد اتفاقاتی همچون دیدار جناب آقای دکتر ظریف و وزیر امور خارجه آمریکا و تماس تلفنی شما با رئیس جمهور آمریکا پیش آمد که ما را بر آن داشت تا قلم به دست گیرم و در رابطه با این اتفاقات چند نکته ای را خاطر نشان کنم.
حضرت حجت الاسلام روحانی
چندی است که بحثی در رابطه با سیاست خارجه تحت عنوان "نرمش قهرمانانه" از سوی مقام معظم رهبری پس از سال ها دوباره مطرح گردیده است. در تبیین این موضوع باید گفت که اولا نرمش قهرمانانه یک تاکیتیک در مواجه با دشمن است و نه یک هدف و یا حتی استراتژی دائمی. ثانیاً نرمش قهرمانانه به منزله این است که در مقابل هجمه های دشمنان در زمان مناسب و با روشی دقیق و منطقی از خود انعطاف نشان داده تا هم بتوان توطئه ها را خنثی کرد و هم فرصتی مناسب برای رسیدن به پیروزی را بوجود آورد. سوم باید دانست که انعطاف و نرمش قهرمانانه هیچگاه به معنی عدول از اصول و آرمان ها نیست چرا که اگر اینچنین باشد باید گفت یا ما تغییر ماهیت داده ایم و یا اینکه تا آخر عمر فقط آرزوی رسیدن به این آرمان ها را در ذهن باید بپرورانیم؛ که از نظر ما هر دو این انگاره ها غلط است و طبق وعده های الهی و بر اساس تلاش ملت دستیابی به آرمانها ممکن است و واقعیت های جهان از سقوط کمونیسم تا نزول لیبرالیسم نیز نوید آن را به ما می دهد.
جناب آقای رئیس جمهور
در هفته های گذشته از سوی برخی طرفداران و منتسبین دولت، فضای رسانه ای کشور بگونه ای رقم خورد است که انگار کلید حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم در دستان دولت مردان کاخ سفید نهفته است و ما تنها در صورتی می توانیم قفل مسائل اقتصادی را باز کنیم که با آمریکا رابطه برقرار کنیم.
نکته ای که باید خدمت شما و همه مسئولین و کارگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی یادآوری کنیم این است که پیوند زدن معیشت مردم به رابطه با آمریکا نه تنها عاقلانه و مبتنی بر واقعیات کشور نیست؛ بلکه نتایج و پیش آمدهای بعدی آن به ضرر شما در درجه اول و به ضرر نظام مقدس جمهوری اسلامی در درجه اولی است. چرا که اگر زمانی دشمنان این ملت بر این نتیجه برسند که "ایران برای زنده ماندن نیازمند رابطه با آمریکاست" آنگاه نه تنها تحریم ها کاسته نمی شود و مشکلی حل نمی شود بلکه با تحریم های جدید و حملات جدی تر سعی در تحت فشار قرار دادن دولت و ملت ایران و از پای در آوردن جمهوری اسلامی را خواهند داشت. و شاهد مثال این واقعیت چیزی بهتر از صحبت های رئیس کمیته مسائل خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نیست که:" تحریمهای مخرب ما 'روحانی' را پای تلفن کشاند... باید تا زمانی که ایران برنامه اتمی خود را متوقف نکرده، فشار اقتصادی بر این کشور را افزایش دهیم".
آقای دکتر روحانی هم به شما و هم به همه کارگزاران نظام متذکر می شوم همانگونه که در هشت سال دفاع مقدس با تکیه بر اراده ملی و بدون حمایت ابر قدرتها، توانستیم پیروز جنگ باشیم در شرایط فعلی نیز تنها راه حل مشکلات معیشتی و اقتصادی و سیاسی کشور کار و تلاش مجاهدانه در تک تک شهر های کشور است؛ نه نشست و برخاست با سران استکبار و چشم امید داشتن به آنها که البته این به معنی انزوای سیاسی در جهان و قطع روابط دیپلماسی نیست؛ که هر چیز باید در جای خود مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس جمهور محترم
در روز آخر سفر به نیویورک، شما تماس تلفنی با رئیس جمهور آمریکا داشتید که این تماس بالاترین سطح رایزنی در طی سی و چند سال گذشته با کشور آمریکا می باشد. در این رابطه چند نکته حائز اهمیت است.
جمهوری اسلامی ایران از بدو تاسیس اعلام داشته است که با تمام نظام های قانونی و غیر ظالمانه جهان در راستای اهداف انسانی و بدور از ظلم حاضر به همکاری است و به جزء رژیم غاصب صهیونیستی و نظام آپارتاید آفریقای جنوبی که از بین رفت، برای برقراری رابطه با سایر کشور ها مشکلی ندارد. اما آنچه که باعث قطع روابط بین آمریکا و ایران گردید، شروع تخاصم از سوی دولت آمریکا بود که قبل از تسخیر لانه جاسوسی دارایی ها ایران را بلوکه کرده، شاه فراری را پناه داده و علیه مردم ایران توطئه کرده بود و تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان پیرو خط امام(ره) در پاسخ به تمام این دشمنی ها بوده است. تخاصمی که سابقه آن حتی به پیش از انقلاب اسلامی بر می گردد و دست کثیف این دولت در سقوط انقلاب ملی شدن نفت و کودتای نظامی 28 مرداد بر علیه آرای ملت عیان بوده و هست.
رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی که در سازمان ملل داشتند بگونه ای صحبت کردند که انگار پس از اعمال تحریم ها جمهوری اسلامی دست از سلاح هسته کشیده است و می خواهد به انرژی صلح آمیز هسته ای دست یابد؛ حال آنکه در چند سال گذشته رهبر معظم انقلاب با حرام دانستن سلاح اتمی بصورت شفاف، صریح و رسمی از عدم دست یابی به صلاح هسته ای اطمینان دادند، ولی طرف آمریکایی برای فریب اذهان عمومی ایران را همچنان متهم به حرکت برای صلاح هسته ای می کند.
جناب آقای دکتر حسن روحانی
ریاست محترم جمهور
در جریان تماس تلفنی شما با آقای اوباما، طرف غربی اعلام داشته است "لحن امیدوار کننده کافی نیست." این جمله خود نشان از این دارد که آمریکا همچنان بر مواضع مستکبرانه خود ایستاده است و در مقابل تمام اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران طی چند سال گذشته برای ایجاد اعتماد و اطمینان انجام داده است حاضر نیست که حتی قدمی بردارد و همچنان متوقعانه در جای خود ایستاده و اعلام می دارد " لحن امیدوار کننده کافی نیست". و حتی در رابطه با اینکه تماس از سوی چه کسی بوده است صادقانه عمل نکرده اند و حاضر نیستند که بطور رسمی از صحبت های غلط و دروغ خود عذرخواهی کنند که این خود نشان از عدم صداقت در رفتار و گفتار دولتمردان و سیاستمداران آمریکایی است، و باید گفت در جایی می توان انتظار موفقیت در روابط را داشت که طرف مقابل قصد فریب و دروغ گویی را نداشته باشد و بدنبال رابطه گرگ و میش نباشد.
و اینجاست که امیر المومنین می فرماید: "هرگز پیشنهاد صلح از طرف دشمن را که خشنودی خدا در آن است رد مکن، که آسایش رزمندگان و آرامش فکری تو و امنیت کشور در صلح تامین می گردد.لکن زنهار! زنهار! از دشمن خود پس از آشتی کردن، زیرا گاهی دشمن نزدیک می شود تا غافلگیر کند، پس دوراندیش باش، و خوشبینی خود را متهم کن."
آقای رئیس جمهور شاید برای سنجش حسن ظن طرف آمریکایی، برگردان تمام دارایی های ایران و لغو آنی تحریم ها آزمون خوبی باشد اما بعید است که آمریکا بتواند از این آزمون موفق بیرون بیاید.
والسلام علی من تبع الهدی
اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه های سراسر کشور