به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو» سهراب براندیشه اظهار کرد: براساس ماده 120 قانون کار، اتباع بیگانه نمی توانند در ایران مشغول به کار شوند مگر آنکه دارای روادید ورود با حق کار مشخص بوده و مطابق قوانین و مقررات و آییننامههای مربوطه پروانه کار دریافت کنند.
وی افزود: براساس مواد قانونی کار، کارفرمایان مکلفند قبل از اقدام به عقد هرگونه قراردادی که موجب استخدام کارشناسان بیگانه می شود، نظر وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی را در مورد امکان اجازه اشتغال تبعه بیگانه استعلام کنند.
براندیشه با اشاره به جرایم در نظر گرفته شده برای افرادی که اتباع بیگانه را بدون روادید به کار می گمارند، تصریح کرد : مطابق ماده 181 قانون کار، کارفرمایانی که اتباع بیگانه فاقد پروانه کار یا پروانه کار منقضی شده را به کار بگمارند یا اتباع بیگانه را در کاری غیر از آنچه در پروانه کار قید شده بپذیرند و یا در مواردی که رابطه استخدامی تبعه بیگانه با کارفرما قطع می شود مراتب را به وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی اعلام نکنند با توجه به شرایط خاطی و مراتب جرم، علاوه بر جرایم نقدی به مجازات حبس از 91 تا 180 روز محکوم خواهند شد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه افزود: طی سال گذشته بیش از 300 مورد و از ابتدای سال تا کنون بیش از 170 مورد بازرسی از واحدهای کارگری استان با همکاری نیروی انتظامی به عمل آمده است.
وی در گفت و گو با ایسنا خطاب به کارفرمایانی که نیاز به بکارگیری اتباع خارجی دارند، گفت: به ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مراجعه و نسبت به صدور و تمدید پروانه کار یا قطع رابطه با اتباع اقدام کرده و امورات خود را پیگیری کنند.
به گفته براندیشه در سال گذشته 358 مورد بازدید، 20 مورد ابطال پروانه، 27 مورد تمدید پروانه کار و 19 مورد پروانه کار اتباع بیگانه در استان کرمانشاه صادر شده است.