به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با صدور بیانیهای نکاتی را درباره مذاکره ایران و آمریکا مطرح کرد.
متن این بیانیه به شرح ذیل است:
سفر اخیر رئیس جمهور ایران، حجت الاسلام دکتر حسن روحانی به نیویورک دستاوردهایی را با خود به همراه داشته است، از دیگر سو دغدعهها و نگاههای جدیدی در پی این تعاملات بوجود آمده است که از دید هیچ نقاد منصفی پنهان نمیماند، با توجه به حساسیت خاص این مساله و طرح برخی مواضع که دراین ایام در رسانهها مطرح گشته است.
اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان براساس رسالت مبنایی خود و با توجه به اصول انقلاب اسلامی مواضع و تحلیل خود را پیرامون این وقایع و تحولات به شرح ذیل بیان مینماید:
1. اصول اساسی انقلاب اسلامی ایران، اصولی تغییرناپذیرند که در قانون اساسی، بیانات و علی الخصوص وصیتنامه سیاسی الهی امام خمینی (ره) بارها و بارها مطرح گشتهاند و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی نیز حفظ همین اصول و تذکر و تبیین آنها را به عنوان مسیر اصلی جمهوری اسلامی ایران بیان داشتهاند. برای مثال در اصل سوم قانون اساسی بند شانزدهم یکی از وظایف دولت چنین آمده است: «تنظیم سیاست خارجی کشور بر اساس معیارهای اسلام، تعهد برادرانه نسبت به همه مسلمانان و حمایت بی دریغ از مستضعفان جهان»جای جای کلام امام خمینی و رهبر معظم انقلاب نیز آکنده از همین روح است به گونه ای که حتی ما دانشجویان نسل سوم انقلاب با اتقان و استحکام میگوئیم: استکبارستیزی از آرمانهای جدایی ناپذیر انقلاب اسلامی میباشد ، از اهداف اصلی و اولیه انقلاب اسلامی ایران ایفای نقش الهام بخش مسیر مبارزه و مقاومت به مظلومان و مستضعفان جهان است و اینکه هیچ کس در هیچ مقامی حق ندارد این مشی اساسی را در جمهوری اسلامی به سخره گرفته و به آن خیانت نماید و به فرموده مقام معظم رهبری حفظ اصول انقلاب از خطوط قرمز حکومت اسلامی ایران میباشد و همانگونه که شاهد بوده ایم چه بسیار کسانی از دست اندرکاران دولت که در طی سالیان انقلاب به دلیل بی احترامی به همین اصول توسط مردم مطرود گشته اند.
2. نظام اسلامی در مسیر رشد و تعالی خود همچون هر موجود زندهای با توجه به شرایط زمانی و پیرامونی نیاز به انعطاف پذیری و هوشمندی در اتخاذ تاکتیکهای مناسب و به جا دارد ، اینکه ما توقع داشته باشیم جزئیات و پروتکل های اجرایی سیاست خارجه نیز همواره یکسان باشد امری منطقی نیست، ما نیز معتقدیم باید با استفاده از تجربیات این سالیان و توجه به مقتضیات کشور و به علاوه با حفظ اصول انقلاب ،در عرصه های جدید ورود نمائیم و زمینه توسعه انقلاب اسلامی را فراهم کنیم.
این موضوع در واژگان رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز تحت عنوان "نرمش قهرمانه" طرح گردیده است. اما نباید فراموش کرد این انعطاف پذیری و نرمش یک تاکتیک است و نه یک استراتژی ، یک راهکار موقت است و نه یک راهبرد و اگر صاحب منصبی در نظام اسلامی مبنای رفتار و تعاملات بین المللی خود را بر اساس چنین رفتاری قرار دهد و صلح پایدار با مستکبرین را ، راه حل دائمی بهبود مشکلات جامعه بداند، دچار اشتباه مبنایی گشته است. لذا سوال ما دانشجویان این است که ارتباط 2 حاکمیت که با یکدیگر علاوه بر تضاد ماهیتی، به عنوان مظاهر خیر و شر تقابل ساختاری نیز دارند چگونه می تواند باشد؟ آیا غیر از این است که برای برقراری ارتباط دائمی، باید یکی از آن ها دچار فروپاشی یا استحاله گردد؟
شاید بتوان گفت که در این مقطع زمانی، هوشمندانه است که ما از مذاکرات و تعاملات در جهت تامین منافع کوتاه مدت خود استفاده کنیم و در عین حال اصول و آرمانهای خود را نیز در معرض حراج نگذاریم ، می توان از این فرصت جهت تجدید قوا و آمادگی هر چه بیشتر اجزای اقتصادی کشور استفاده کرد تا درصورت بروز مجدد هرگونه تحریم یا تقابل فیمابین، با کمترین آسیب مواجه شویم.
3. در شرایط کنونی بعضی از واقعیات را نباید از نظر دور داشت، از جمله اینکه ایالات متحده هنوز تغییری در موضع خود مبنی بر کدخدایی در دهکده جهانی ایجاد نکرده است، مساله ای که در سخنرانی اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به خوبی نمایان گشت،همچنین قابل ذکر است طی سالیان گذشته دولتمردان آمریکا بارها و بارها از گزینه حمله نظامی به ایران سخن گفته اند هرچند که نتوانسته اند هیچ طرفی از آن ببندند و در عین حال همزمان با تهدید نظامی، از دعوت به میز مذاکره سخن گفته اند و با اعمال انواع تحریمهای ضد بشری ،در صدد فلج کردن اقتصاد کشور و معیشت مردم بودند و تلاش بسیاری نیز در این جهت صرف نمودند و نه تنها به نتیجه دلخواه خود دست نیافتند بلکه نقش منطقه ای ایران نیز در این گیر و دار از قبل پررنگ تر شده است.
باید توجه کنیم در زمان فتنه سال 88 و اغتشاشات پس از انتخابات در بسیاری از مسائل مربوط به آن نقش داشتند و مشغول توطئه آفرینی علیه نظام اسلامی بودند. آری اینها مسائلی نیست که مربوط به دهها سال قبل باشند بلکه این اقدامات در دولت همین پرزیدنت اوباما علیه ایران و یا منافع ایران انجام شده است. البته توجه به فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان مبنایی جهت اعتمادسازی در مساله هسته ای و اقرار به برخی خیانت هایشان نسبت به ملت ایران از معدود نکات مثبت مواضع آمریکائیهاست. با توجه به واقعیات فوق ما گمان جدی داریم که این تغییر لحن دولت آمریکا نه یک راهبرد بلکه یک تاکتیک مقطعی است و ناشی از ضعف آمریکا در نتیجه گرفتن از سایر تاکتیکهای نرم و سخت فوق الذکر است. آری اگر اقتدار نظام اسلامی در اثر این توطئه ها خدشه دار می شد دیگر شاهد تلاش آمریکائیها برای مذاکره با ایران نبودیم.
4. در مجموع میتوان گفت سخنان اقای رئیس جمهور در سازمان ملل را در راستای نرمش قهرمانانه مثبت تحلیل کرد، اما مسئولین باید مراقب باشند که حریفشان با چنین سابقه تاریکی قابل اعتماد نیست، کشوری که مسئولین آن درباره در خواست تماس تلفنی به رئیس جمهور ایران دروغ می بندد و به کمک رسانههایشان ، استفاده دولت سوریه از سلاحهای شیمیایی علیه مردمش را در بوق و کرنا میکند، مسالهای که از سوی کارشناسان سازمان ملل نیز مورد تایید قرار نمیگیرد و کوس جنگ علیه وی را می نوازنند، چه تضمینی وجود دارد که بعد از نهایت شفافسازی و همکاریهای ایران در مساله هستهای، درباره ما هم چنین اقداماتی نکنند و بگویند ایران به دنبال صلاح هسته ایست. مسئولین باید کاملا احتیاط کنند و بدانند چه میدهند و چه چیز میگیرند.
بیصداقتی در رفتار چند روز اخیر دولتمردان امریکا نیز مشهود است. لازم است پیش از هرگونه اقدامی از سوی ما، امریکاییها حسن نیت خود را به صورت عملی نشان دهند و و به سخنرانیهای ایشان اکتفا نشود. تاکنون جز در حرف هیچ اقدامی در عمل و رفتار امریکاییها مشاهده نشده است که حاکی از تغییر رویکرشان باشد و تنها شرط شروط بعضا پرتوقعانه می گذارند. امریکاییها باید بدانند شروطی که به فعالیت صلح آمیز هستهای جمهوری اسلامی ایران آسیب میرساند را نمیپذیریم و تاکید می نماییم نرمش قهرمانانه یک تاکتیک مقطعی و فرصتی برای بازیابی قوای درونی است و هیچگونه تغییری در ماهیت امریکایی ها جهت ایجاد ارتباط دائمی دیده نمی شود.
انشاالله همچون سخنرانی سازمان ملل رئیس جمهور محترم با تدبیر مساله را پیش ببرند و از هرگونه اقدام شتابزدهای خودداری نمایند و گفتگویها و سخان خود از هرگونه سخنی که به نوعی به اصول انقلاب و الگو بودن ایران در بین مستضعفین جهان خدشه وارد میکند، از جمله به رسمیت شناختن ماهیت رژیم اشغالگر صهیونیستی جدا خوداری نمایند.
لازم می دانیم آقای رئیس جمهور دکتر روحانی هرچه زودتر شروط و انتظارات خود از دولت مردان امریکا را به صورت علنی وشفاف در رسانهها و افکار عمومی اعلام نمایند. اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ضمن احترام به تمامی افراد و مسئولانی که برای اعتلای ایران اسلامی در حال تلاش و فعالیتند از مسئولان مربوطه درخواست میکند جهت رفع نگرانی امت شهیدپرور و دلسوزان انقلاب متن مذاکرات فیمابین را منتشر نمایند تا زمینه هر گونه سوء برداشت خودیها و سوء استفاده دشمنان منتفی گردد.
همچنین بدینوسیله از جناب حجت الاسلام دکتر روحانی و وزیر محترم خارجه جناب دکتر روحانی آقای دکتر ظریف که هردو بزرگوار چهرهای دانشگاهیاند دعوت مینمائیم تا جهت تنویر افکار دانشجویان و گفتگو با آنان و پاسخ به بعضی سئوالات در جمع دانشگاهیان و تشکل های دانشجویی حضوریابند.
به راستی تحقق وعده الهی در این مساله فراموش ناشدنی است که "فإن حزب الله هم الغالبون"