به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، اسدالله بادامچیان قائم مقام حزب موتلفهاسلامی درنشستی که به همت جامعه اسلامی دانشجویان در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به عنوان «تهذب، افق ها و چالش ها» برگزار شد به بررسی معنای حزب پرداخت و گفت: ابتدا باید میان معنای حزب با جنبش، سازمان، تشکل وجعیت تفاوت قائل شد.
وی با بیان اینکه هر کلمه ای در ادبیات دارای دو مفهوم لغوی و اصلاحی است اظهار داشت: هر کلمه جدا از اینکه با دو مفهوم لغوی و اصطاحی روبه رو است دارای معنای فرهنگی نیز هست و باید به این امر توجه کنیم چراکه کلمات در فرهنگ های متفاوت معانی متفاوتی را شامل می شوند.
بادامچیان ادامه داد: اگر تشکل را به معنای واژه ای عام برای تمام مجموعه های شکل دار منظم در نظر بگیریم؛ درکنار آن باید به تفاوت معنای فرهنگی این کلمهدرفرهنگ اسلام، لیبرال دمکراتی غرب و مارکسیستی نیز توجه کنیم چرا که معنای حزب در این سه فرهنگ با هم متفاوت است.
وی با بیان اینکه حزب در مفهوم غربی لازمه دمکراسی است خاطرنشان کرد: همانگونه که در معنای لیبرال دمکراتی غربی حزب از ارکان دمکراسی است، در معنای مارکسیستی آن حزب لازمه دیکتاتوری است و حزب از مجموعه ایدفاع می کند که منافع طبقاتی را در بر داشته باشد.
قائم مقام حزب موتلفه به تشریح معنای حزب در فرهنگ مارکسیستی پرداخت و گفت: در معنای مارکسیتسی حزب به دنبال دیکتاتوری و اگر شما در نظام حزبی کشورهای مانند چین، ویتنام و کره بنگرید خواهید دید که در این کشورها تنها نظام تک حزبی وجود دارد و کسی قدرت تشکیل حزب را ندارد در حالی که در معنای لیبرال دمکراسی تعدد احزاب با مشکل روبه رو نیست.
وی ادامه داد: در فرهنگ لیبرال دموکراسی حزب برای کسب قدرت و حفظ منافع افراد آغاز به کار می کند، این امر در حالی است که این معنا در فهم نادرست است و حتی این مفهوم به معنای چرک خفی گرفته می شود.
بادامچیان ادامه داد: اگر بخواهم در تعریف معنای حزب در این سه فرهنگ بررسی را انجام دهیم خواهیم دید که مشروعیت حزب در فرهنگ مارکسیستی از حقوق کار و کارگر، در معنای لیبرال دموکراسی غربی به دلیل سکولاریسم و جدای دین از سیاست برگرفته از خواست مردم و در معنای اسلامی آن برگرفته است حقوق الهی است.
وی با طرح این پرسش که آیا در اسلام امری به نام حزب تعریف شده است یا خیر خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد اصلاح طلب در روزنامه های خود به بیان این مطلب می پردازند که حزب پدیده ای مدرن است که از غرب آمده و در اسلام جای ندارد اما چون اسلام آن را با منافع خود در تضاد نمی بیند بنابراین مانعی برای تشکیل آن ایجاد نمی کند در حالی که این گونه نیست و حتی کلمه حزب ازقرآن گرفته شد و در قرآن یک سوره به نام احزاب وجود دارد.
وی با بیان اینکه براساس آیات قرآن مبنای حزب به دو گونه الهی و غیرالهی تقسیم می شود اظهار داشت: قرآن در دو جا با نصر صریح خود پیروزی مسلمانان را با تشکیل حزب می داند و درمقابل آن حزبی که براساس منافع الهی نباشد را حزب شیطانی معرفی می کند و حتی ویژگی های این دو حزب را تعریف می کند بنابراین حزب در اسلام به دنبال کسب و قدرت و منفعت نیست.
بادامچیان در ادامه سخنان خود به تعریف دمکراسی پرداخت و اظهار داشت: از این افرادی که دم از دمکراسی می زنند باید بپرسیم که آنان دمکراسی را به چه امر تعریف می کند اگر مبنای آنان در تعریف دمکراسی، دمکراسی غربی است باید بگویم که در غرب نیز این امر اجرا نشده و حکومت مردم بر مردم نیست چرا که اقلیتی برای اکثریت تصمیم می گیرند.
قائم مقام حزب موتلفه در ادامه این نشست پاسخگوی سوالات دانشجویان شد در ارزیابی وی از برخورد اصلاح طلبان با الهه راستگو اظهار داشت: اگر همان گونه که گفته ام اگر حزب بر مبنای الهی آن کار خود را انجام دهد و نه اینکه منافع افراد و اشخاص در آن دخیل شوند این رویه پیش نمی آید چرا که هر مسلمان باید برای هر گفته و عملکرد خویش در محضر خدا جواب پس دهد.
وی با بیان اینکه انجام دستور حزبی در حزب اسلامی برای یک مسلمان حجت شرعی نیست اظهار داشت: مسلمان برای هر عملش باید پاسخگو باشد نه اینکه هر عملی را بدون توجه به عواقب آن انجام دهد؛ ما در موتلفه اسلامی نیز روند کار را بر همین اساس تنظیم کرده ایم که اگر عضوی رای خود را در مقایسه با رای بقیه اعضا متمایز نیست و برای این کار خود دلیل قانع کننده ای داشت او مجبور به پذیرفت رای بقیه اعضا نیست و می تواند مقام بالاتری خود اعلام کند که این کار را انجام نمی دهد چرا که اگر این امر صورت نگیرد در کشور دیکتاتوری حزبی حاکم می شود.
بادامچیان با بیان اینکه تمام زندگی خود را در حزب و تهذب گذرانده است خاطرنشان کرد: اگر از مفاد حزب اسلامی به خوبی رعایت نشود دیکتاتوری حزبی شکل می گیرد که به مراتب از دیکتاتوری فردی بدتر است و افراد باید نسبت به این امر توجه داشته باشند.
بادامچیان با بیان اینکه برخورد با الهه راستگو برخلاف موارد حزبی صورت گرفته است خاطرنشان کرد: خانم راستگو تکلیف شرعی دادند که رای خود را این گونه تصمیم گیری کنند بنابراین این امری نیست که آنان این گونه رفتار کنند و حال این امر که خوب است اگر این افراد به رویه خود ادامه دهد باید نگران باشیم که مثل حزب توده به ترور دست بزنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارزیابی وی از افشاگری احمدی نژاد در مجلس تصریح کرد: کار احمدی نژاد را امر مثبتی نمی دانم چرا که این امر برای او نیز مفید نبود و به طور کلی با افشاگری های که این گونه و در قالب «بگم بگم» صورت می گیرد موافق نیستم چرا که در کشور ما قانون اساسی وجود دارد و افراد می توانند اسناد و مدارک خود را در صورت مشکوک به امری به قوه قضاییه تحویل داده و پیگیری آن را به عهده این نهاد بگذارند و فردی عمل کردن در این زمینه موجب سیاسی کاری و یأس ملت خواهد شد.
قائم مقام حزب موتلفه در پاسخ به سوالی مبنی بر آزادی موسوی و کروبی خاطرنشان کرد: این افراد به نظام تهمت تقلب زدند که کار کار زشتی بود و اگر آنان به اشتباه خود اعتراف کنند و از کرده خود پشیمان شوند می توانند به نظام برگردند در حالی که اگر بخواهند رویه طلبکاری خود را ادامه دهند این خبرها نیست اما باید بگویم باب رحمت اسلامی باز است و آنان می توانند همانگونه که در زمان پیامبر نیز افراد توبه کردند و پس از آن درجهاد به شهادت رسیدند.
وی ادامه داد: من آقای موسوی و کروبی را از زمان های پیش می شناسم با آقای موسوی در زمان امام نیز در بحث حزب و مواردی که وجود داشت بحث داشتم و نمی خواهم اکنون این اسرار را بیان کنم و قصد تخریب کسی را ندارم اما این اقدام را آخرین شیطنت او می دانم و در باره آقای کروبی نیز باید بگویم که ایشان در زندان با هم بودیم و از ایشان تعجب می کنم که این گونه برخورد کردند.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر ارزیابی وی از رابطه با امریکا و سیاست نرمش قهرمانانه که اخیر رهبر اظهار نموده اند باید منتظر ماند تا ببینیم نتیجه این مذاکرات به کجا خواهد انجامید و آیا همان طور که رهبری گفته اند امریکا رفتار خود را تغییر داده وآدم شده است در حالی که من معتقدم امریکا تضعیف شده و به عجز رسیده است و با ضعف روبه رو شده و همان گونه که امام خمینی اشاره کردند امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.
وی ادامه داد: ما اطمینان خاطری به غرب نداریم در ثانی آمادگی برای همگی گزینه ها داریم و اگر آنان فرصتی را برای کشور رقم بزنند با عقل، تدبیر، درایت و نظر مساعد رهبری از آن استفاده خواهیم کرد و در آخر باید بگویم که اگر آنان همچون گذشته راه تهدید را در برابر ایران اجرایی کنند آن را با درایت تبدیل به فرصت می کنیم.
بادامچیان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا موتلفه باشگاه احزاب به راه انداخته است و نظر آنان در باب بازگشایی خانه احزاب چیست گفت: ما با بازگشایی خانه احزاب نه مخالفتی داریم نه موافقتی می کنیم چرا که این امر از سوی آقای تاج زاده صورت گرفت و من در همان زمان به او گفتم که او این کار را برای اداره احزاب اجرا کرده است در حالی که این امر اداره خانه احزاب به دست آنها نخواهد ما ند و اواز این کار دق خواهد کرد بنابراین باز هم می گویم که با بازگشایی خانه احزاب موافقت و مخالفتی نداریم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی حال اسدالله عسگراولادی خاطرنشان کرد: مشکلاتی که این مبارز اکنون با آن روبه رو است به دلیل شکنجه های است که در زمان جنگ و انقلاب به ایشان وارد شده و باید بگویم که حال ایشان رو به بهبودی است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر وضعیت نهضت آزادی گفت: وضعیت نهضت آزادی در کمیسیون احزاب بررسی شد و آنان به دلیل آنکه براساس قانون با مشکلاتی مواجه بودند منهل شدند. همچنین حزب مشارکت و کارگزاران نیز به دلیل تخلفاتی که در پرونده آنان به صورت حقوقی از آنان گرفته شده بود بسته شده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری در باره سیاست نرمش قهرمانانه گفت: نرمش قهرمانانه همان سیاستی است که رهبر به آن اشاره کردند و باید بگویم که این مانند قطعنامه 598 است همان گونه که کشتی گیری در برابر دشمن خود فنی را اجرا می کند تا به پیروزی برسد.
بادامچیان در پایان در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه الهه راستگو باید از رای حزب خود امانت داری می کرد گفت: اکنون الهه راستگو نماینده مردم است و مسئولیت او در قبال ملت ایران است.