گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ خیلی از ما فکر میکنیم که امنیت و حفظ حریم خصوصی در اینترنت مسئله شخصی است و به دیگران هیچگونه وابستگی ندارد، در صورتی که تمام افرادی که در این شبکه جهانی هستند با این موضوع درگیر خواهند شد. پس اگر فکر میکنید که تنها باید مراقب اطلاعات خودتان باشید اشتباه میکنید؛ چون شما در قبال اطلاعات دیگران نیز مسئول هستید.
نمونه واضح و ملموس این موضوع نیز زمانی اتفاق میافتد که شما به بازدید صفحات شخصی دیگران میروید و از اطلاعات آن شخص استفاده میکنید.
بسیاری از افراد دنیای امروز، خصوصاً جوانترها بومیهای اینترنت هستند، برای یک بومی اینترنت پذیرش فرهنگ اینترنت که تبادل اطلاعات و اشتراکگذاری است، بدیهیست. فرهنگ اینترنت چالشی جدی برای حفظ حریم خصوصی و امنیت کاربران است.
چطور میشود در میانه دنیایی که اقتضای حضور در آن اشتراک گذاری و تبادل اطلاعات است، ایستاد و همزمان حریم خصوصی و امنیت شخصی را حفظ کرد.
همه انسانها کم و بیش بر این عقیدهاند که با همه مشکلاتی که اینترنت دارد، اما فواید آن به طرز قابل توجهی از مضرات آن بیشتر است، پس در هیچ صورتی نمیتوان از استفاده این شبکه جهانی چشم پوشی کرد.
این روزها کمتر کسی را خواهید یافت که اصلاً با اینترنت کاری نداشته باشد؛ چرا که حتی کودکان کم سن و سال نیز این روزها مدتی از وقت خود را در اینترنت میگذرانند.
حریم شخصی و امنیت هر چه کمتر به صورت فردی و بیشتر به صورت شبکهای حفظ میشود. در بسیاری از موارد نفوذ به اطلاعات شما، میتواند نفوذ به اطلاعات شبکهای از افراد باشد.
باید بدانید که شما بزرگسالان هم مسئول حریم شخصی و امنیت فرزندانتان هستید و هم مسئول کسانی که به اینترنت دسترسی ندارند و هم سالمندانی که به دلیل عدم آگاهی نمیتوانند به خوبی از این تکنولوژی استفاده کنند.
پس در دنیای امروز هرگز نگویید که حریم شخص وجود ندارد و یا من مسئول کار خود هستم؛ چرا که حفظ امنیت شخصی مسئلهای غیرشخصی است.
با این مقدمه اکنون میتوانیم شما را برای ارائه راهکارهایی برای ارتقای امنیت آشنا کنیم:
1. از رفتارهای پرخطر همچون کلیک های بدون آگاهی و باز کردن فایلهای ناشناس جداً جلوگیری کنید.
2. از Add کردن افرادی که اطلاع دقیقی از هویت آنها ندارید، پرهیز کنید.
3. در مواردی که اطلاعات خود را به اشتراک میگذارید سطح دسترسی برای آن تعریف کنید و تعیین نمایید که چه کسانی حق دیدن و استفاده از این مطالب را دارند.
4. برای اکانتهای (حساب کاربری) خود رمز عبورهای قوی تعیین کنید و آن را هر چند وقت یکبار تغییر دهید.
5. حتما و حتما از آنتی ویروسهای به روز شده و فایروالهای مناسب استفاده کنید.
6. ایمیل های دریافتی ناشناس را باز نکنید.
7. هر فایل پیوست در میل را ابتدا با آنتی ویروس چک کرده و سپس باز کنید.
8. با ایمیل فعال خود در هر سایتی عضو نشوید و آن را میان همه به اشتراک نگذارید.
9. از مرورگرهای امنی چون فایرفاکس استفاده کنید.
در پایان لازم است یادآوری کنیم که حفظ امنیت و حفظ حریم شخصی، اگرچه هیچگاه به صورت 100 درصد اتفاق نمیافتد، اما بشدت نیازمند سعی و تلاش در رسیدن به سطحی مطلوب از حفظ اطلاعات خود در مقابل انواع تهدیدات و خطرهاست.