کد خبر:۲۶۶۰۲۸
تلاش خطرناک خاتمی برای ایجاد شکاف اجتماعی؛

آیا «اعتدال» هم مانند «اصلاحات» برای ماندن خون می‌‎خواهد؟!

علاوه بر محمدخاتمی، رسانه‌های اصلاح‌طلب به همراه سایت‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای ضد انقلاب در این روزهای اخیر تلاش کردند تا با هجمه به دانشجویان معترض، آن‌ها را نیروهای خود سر معرفی کنند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، تحرکات روزهای اخیر جریان اصلاحات حاکی از آن است که تئوری «اصلاحات خون می‌‎خواهد» در حاشیه دولت اعتدال در حال بازتولید است تا این بار با میدان داری سید محمد خاتمی، پروژه «اعتدال خون می‌‏خواهد» کلید بخورد.

 

واکنش‌ها به تجمع اعتراض آمیز دانشجویان به مذاکره تلفنی آقای روحانی و اوباما همچنان ادامه دارد و در آخرین مورد محمد خاتمی که در جمع تعدادی از همفکرانش سخن گفته، با اشاره به این اعتراضات گفته است: «نقد با تخریب متفاوت است. اگر جلوی جریانات تخریبی گرفته نشود مثل زمان اصلاحات می‌شود که اوایل این طور بود و بالاخره منجر به ترور شد.»

 

این اظهارات عجیب در حالی از سوی وی بیان شده که کار‌شناسان معتقدند فارغ از ترور سعید حجاریان در سال 78 که سرانجام مشخص شد چند چهره نزدیک به اصلاح طلبان در آن نقش داشته‌اند و به نوعی «خود زنی» روی آوردند، آنچه که زمینه ترور و هرگونه اقدام غیر منطقی و افراطی در جامعه را فراهم می‌کند، هجمه به منتقدان و تلاش برای حذف مخالفان است.

 

این مشی طی روزهای گذشته بعد از تجمع اعتراض آمیز دانشجویان در فرودگاه اوج گرفته است و در یک خط خبری هماهنگ، تمامی رسانه‌های اینترنتی و مکتوب اصلاح طلبان به همراه سایت‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای ضد انقلاب با هجمه به دانشجویان معترض، آن‌ها را نیروهای خود سر معرفی کرده‌اند!

 

استناد این رسانه‌ها به ادعای پرتاب کفش به آقای روحانی است، در حالی که علیرغم حضور ده‌ها خبرنگار و عکاس در آن لحظه، هیچ عکس یا فیلمی از این صحنه وجود ندارد و در مقابل دانشجویان معترض می‌گویند با توجه به اقامه نماز جماعت در ساعت 12 ظهر و عبور خودروی حامل رییس جمهور از کنار آن‌ها و برهم خوردن صفوف نماز، بسیاری از آن‌ها مجروح شده و با پای برهنه و در حالی که به دنبال برداشت کیف و کفش خود بوده‌اند، مورد هجمه رسانه‌های حامی دولت قرار گرفته‌اند.

 

با این اوصاف طبیعی است که اظهارات اخیر محمد خاتمی و هشدار به منتقدان دولت، ادامه خط حذف کردن مخالفان و بالا بردن هزینه اعتراض برای آنهاست. از طرف دیگر به نظر می‌رسد سخنان خاتمی با هدف ایجاد دو دستگی میان مردم، احساسی شدن جامعه و بوجود آمدن شکاف اجتماعی است؛ اقدامی که در سال 88 نیز خاتمی با کمک میرحسین موسوی و مهدی کروبی انجام داد و با قرار دادن مردم در برابر یکدیگر، در پی باج گیری از نظام بود.

 

هم چنین مرور تجربه دولت اصلاحات نیز نشان می‌دهد این رویکرد در آن برهه نیز بار‌ها و بار‌ها تکرار شد، از جمله 18 تیر 78 که با حمایت‌های آشکار و پنهان دولتمردان اصلاحات، به بهانه کوی دانشگاه، خط شکاف اجتماعی و دو دستگی میان توده مردم پیگیری شد؛ هر چند این رویکرد در عمل شکست خورد و همانطور که در 9 دی 88 مردم یکصدا به حمایت از انقلاب اسلامی پرداختند، در 23 تیر 78 نیز یکصدا با محکوم کردن اقدامات آشوب طلبان به حمایت از ولایت فقیه و جمهوری اسلامی پرداختند.

 

گفتنی در دوره اصلاحات سعید حجاریان از تئوریسین‌های اصلی گفتمان دوم خرداد اعلام کرده بود که اصلاحات برای ادامه حیات خود به «خون» نیازمند است، این عبارت جنجالی مورد تحلیل‌ها و تفسیرهای مختلفی قرار گرفت و کار‌شناسان معتقدند بودند که معنای این حرف، خودزنی و ترورهای ساختگی اصلاح طلبان برای تحریک عواطف عمومی برای ادامه حیات خود خواهد بود، حال باید منتظر بود و دید آیا خاتمی و دیگر همفکرانش درصدد تجویز این نسخه خطرناک برای جریان اعتدال نیز هستند یا نه؟

 

به نظر می‌رسد بهتر است تا آقای خاتمی ضمن عبرت از تجارب گذشته، تلاش برای رادیکالیزه شدن فضای جامعه را کنار بگذارد، هر چند در صورت هر گونه توهین و هتاکی به رییس جمهور، باز هم دانشجویان انقلابی و مسلمان که این روز‌ها آماج حمله دولتی‌ها هستند، به حمایت از رییس جمهور (با هر نگرش فکری) خواهند پرداخت، شبیه اتفاقی که در 16 آذر 83 در دانشگاه تهران افتاد و زمانی که دوستداران دیروز خاتمی در دفتر تحکیم وحدت علیه او شعار می‌دادند و خاتمی آن‌ها را به اخراج از سالن تهدید می‌کرد، دانشجویان بسیجی به حمایت از رییس جمهور وقت پرداختند.

 

منبع: رجانیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار