کد خبر:۲۶۶۳۳۸
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت:

طرح تک شغله شدن پزشکان به کمیسیون اجتماعی برگردانده می شود

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت از برگشت و بررسی طرح تک شغله شدن پزشکان در کمیسیون اجتماعی خبر داد.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، طاهر موهبتی درباره طرح تک شغله شدن صنوف جامعه از جمله پزشکان که  توسط کمیسیون اجتماعی مجلس ارایه شده است، گفت: نفس اینکه تمامی گروه‌های شغلی دارای یک شغل باشند بدون تردید یک حرف علمی و سنجیده‌ای است، این حرف هم به لحاظ آرامش و رفاه انسان‌ها هم به جهت قرار گرفتن موقعیت‌های شغلی برای همه مردم و هم به لحاظ کیفیت خدمت که به دلیل خستگی فرد شاغل کاهش می‌یابد، امری معقول و متین است.
 
وی افزود: لیکن باید دید آنچه موجب می‌شود غالب شاغلین گروه‌های شغلی مختلف در شیفت‌های صبح، عصر و حتی شب کار می‌کنند چیست؟ حتماً تأیید می‌کنید یکی از زمینه‌های اصلی این امر و شاید مهمترین آن معیشت افراد است، قدر مسلم خانواده‌ای که بخواهد از سطح زندگی نسبتاً متوسط برخوردار باشد براساس تعریف خط فقر، سطح زندگی و حقوق تعیین شده قانونی امری دور از ذهن خواهد بود،حال بخواهد این فرد معلم باشد، پزشک باشد، کارمند اداری باشد مهندس باشد و یا هر شغل دیگر.
 
موهبتی ادامه داد: پس علی‌القاعده حکومت‌ها در چنین شرایطی در بدو امر به سراغ حل مشکل می‌روند. قطعاً برخورد با معلول حتی با قوه قهری اگرچه بی‌تأثیر نیست لیکن مادامی که به ریشه پرداخته نشود دردی دوا نخواهد شد، کما اینکه بسیارند محدودیت‌های اینچنینی که به دلیل نپرداختن به اصل موضوع نتیجه‌ای به همراه نداشته است، اگرچه تشخیص موضوع به درستی صورت پذیرفته باشد.
 
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت تصریح کرد: به نظر من نمایندگان مجلس نیز که با قصد حمایت از سلامت محرومان طرح را ارایه کرده‌اند، در برنامه پنجم خود به این مهم کاملاً وقوف داشته، لذا بر این اساس بر واقعی شدن تعرفه خدمات درمانی تأکید داشته و یا بر افزایش حقوق پزشکان در مناطق محروم تاکید کرده‌اند.
 
موهبتی در ادامه اظهار داشت: حال اگر یک چنین اتفاقی نیفتد و بخش خصوصی به دلیل وجود و امکان کسب درآمد بالاتر، دارای جذابیت بیشتری باشد بدون شک نتیجه ذاتی آن جذب متخصصان به سمت بخش خصوصی خواهد بود و در چنین فرآیندی محصول طبیعی آن کمبود پزشک در بخش دولتی و ارایه ندادن خدمات مطلوب در این بخش خواهیم بود که در این حالت نیز محرومان بیش از گذشته صدمه خواهند دید.
 
وی ادامه داد: باید به دغدغه بحق نمایندگان محترم توجه جدی معمول کرد کما اینکه وزیر  بهداشت نیز در دفاع از حذف مواد 5 و 6 به این دغدغه توجه لازم را معمول داشتند.
 
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت گفت: جالب است بدانید موافقین و مخالفین طرح، هردو گروه دغدغه سلامت محرومان را داشتند لکن نوع نگاه متفاوت است و البته وجود برداشت‌های مختلف در فضای کارشناسی و تصمیم‌گیری امری مفید و نشان از پویایی مجلس است.
 
موهبتی افزود: به هر ترتیب برگشت طرح به کمیسیون اجتماعی جهت بررسی مجدد، فرصت مناسبی است تا صاحبنظران و متخصصان بدون تعصب صنفی و بخشی در یک فضای کارشناسی روش‌های مطلوبی را برای حل این مشکل بیابند.
 
وی افزود: در این نگاه حتماً به موانع اصلی توجه ویژه‌ای معمول می شود، به ویژه آنکه بعید می‌دانم در شرایط رفاه مناسب و تأمین معیشت، جز عده‌ای که بسیار محدود هستند بخواهند سلامت و آرامش خود را به واسطه کسب درآمدهای نامحدود و اشتغال در شیفت‌های مختلف کاری به مخاطره اندازند.
 
 گفتنی است طرح تک شغله شدن همه اصناف از جمله پزشکان، هفته پیش در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شد و به دلیل رأی نیاوردن برای اصلاحات به کمیسیون طراح این طرح یعنی کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع شد.
 
 این طرح بهمن ماه سال گذشته نیز به دلیل نواقصی که داشت از سوی شورای نگهبان به مجلس برگشت خورده بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار