کد خبر:۲۶۶۷۲۸
به علت ممیزی نشدن کتاب‌های هاشمی؛

تذکر نمایندگان مجلس به وزیر ارشاد

سیزده نماینده مجلس شورای اسلامی در تذکری به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار رعایت قانون ممیزی کتاب درباره همه از جمله آقای هاشمی رفسنجانی شدند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، کتاب «صراحت‌نامه» حاصل گفتگویی در سال 89 با هاشمی رفسنجانی است که موضوعات متنوعی از دیدگاه‌های سیاسی و فرهنگی وی تا زندگی شخصی‌اش را در بر می‌گیرد. این کتاب در واقع متن گفتگوی ماهنامه مدیریت ارتباطات با وی است که پس از انتشار در مجله، بصورت کتاب چاپ شد و در اسفند 91 در دکه‌های مطبوعاتی توزیع شد.

 

چاپ دوم آن هم به نمایشگاه کتاب آمد که بعد از دو روز خبرهایی مبنی بر جمع آوری آن از سطح نمایشگاه به گوش رسید. علی اسماعیلی سرپرست معاونت فرهنگی وزیر ارشاد دلیل این جمع آوری را چنین توضیح داده بود:

 «این موضوع به این دلیل بوده است که گاهی مواردی به نقل از شخصیت‌ها آورده می‌شود و ما برای این‌که بتوانیم به آن کتاب برای عرضه در نمایشگاه کتاب مجوز بدهیم، مجبوریم این‌گونه نقل قول‌ها را از مراکز ذی‌صلاح استعلام کنیم تا ببینیم نقل قول‌ها با واقعیت تطبیق دارند یا خیر؟ مسأله‌ این کتاب هم به خاطر این موضوع بوده است.»

 

می‌گویند موافقیم و دخالت نمی‌کنند

اما حالا بعد از قریب 5 ماه بار دیگر این کتاب مطرح شده است؛ آن هم به بهانه انتشار بخش‌هایی از آن در پایگاه شخصی آقای هاشمی. نقل قول او از امام راحل درباره شعار مرگ بر آمریکا محور بحث‌های مختلفی شد اما آنچه موجب شد تا 13 نماینده مجلس به وزیر ارشاد تذکر دهند، قسمت دیگری از این کتاب است. آنجا که هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا کتاب شما هم ممیزی می‌شود، پاسخ می‌دهد:

«به سه جا می‌دهیم؛ یکی به وزارت ارشاد می‌دهیم. البته آن‌ها باید بگویند موافقیم یا مخالف که می‌گویند موافقیم و چیز دیگری نمی‌گویند و دخالت نمی‌کنند. یکی هم به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) می‌دهیم تا اشاراتی یا بیاناتی که از امام آمده با مستندات تطبیق داده شود. یک نسخه را هم قبل از چاپ به رهبری می‌دهم. هدفم این است که به دلیل آنکه ایشان در همه کار‌ها با من شریک بودند تا اگر در موردی اشتباه کردم یا توضیحات اضافی لازم است به من بگویند.»

 

اذعان هاشمی رفسنجانی به عدم دخالت وزارت ارشاد در کتاب‌های وی عملاً به معنای عدم انجام قانون ممیزی کتاب و استثنا قائل شدن مقام‌های مسئول درباره اوست. در حالی که طبق قانون و مشخصاً قانون ضوابط نشر کتاب مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی (مصوبه 660؛ مورخ 24/1/ 89؛ که در تاریخ 3/2/89 ابلاغ شده است) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است با تشکیل کمیته‌های تخصصی، کلیه کتاب‌ها را قبل از چاپ، بررسی کند؛ و این آثار تنها در صورت نداشتن موارد خلاف قانون و دریافت مجوز رسمی از وزارت ارشاد می‌توانند منتشر شوند.

 

اما آقای هاشمی رسماً دخالت نکردن وزارت اشراد در کتاب‌های وی خبر می‌دهد.

 

جوهری که رنگین‌تر است

تذکر نمایندگان به وزیر ارشاد (اینجا)، اولین واکنش نسبت به لطف خارج از قاعده وزارت ارشاد نسبت به کتاب‌های هاشمی رفسنجانی نیست و پیش از این هم شخصیت‌های مختلف فرهنگی از آن انتقاد کرده بودند. برای مثال یکی از نویسندگان کشورمان در دی ماه سال گذشته خواهان اجرای بدون تبعیض قانون درباره همه از جمله کتابهای هاشمی رفسنجانی شده بود.

 

رحیم مخدومی در واکنش به حذف بخش از کتاب «من مدیر جلسه‌ام» این را گفته بود. این کتاب روایتهایی از افراد مختلف درباره فتنه 88 بود و بخش اول آن به خاطرات نماینده یکی از نامزدهای انتخاباتی با مقام معظم رهبری اختصاص داشت. از آنجا که این بخش بصورت رسمی از طرف دفتر نشر مقام معظم رهبری رسانه‌ای نشده بود، از رحیم مخدومی خواسته شد که در چاپ‌های بعدی کتابش آن را حذف کند.

 

مخدومی نیز با پذیرش این موضوع اظهار امیدواری کرده بود، «روزی فرا برسد که همگان خود را در برابر قانون یکسان دیده و خاطراتی از این دست چه متعلق به جعفر فرجی باشد، چه متعلق به هاشمی رفسنجانی،

پس از طی مجراهای قانونی به چاپ برسد.»

 

اشاره مخدومی به کتابهای خاطرات هاشمی بود که سالهاست نقل قول‌های مختلفی از شخصیت‌های عالی‌رتبه نظام دارد و با «دخالت نکردن» وزارت ارشاد و بدون نظارت مراجع ذیصلاح مجوز انتشار می‌گیرد.

 

حال 13 تن از نمایندگان محلس از وزیر ارشاد خواسته‌اند به این تبعیض و بی‌قانونی آشکار پایان دهد تا در حالی که آثار بسیاری از نویسندگان در صف اعمال ممیزی و دریافت مجوز است، کتاب‌های پر از شک و شبهه و خاطرات نامتعارف هاشمی رفسنجانی بدون نظارت مجوز نگیرند.

 

منبع: رجانیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار