به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، ایده تبلت چندان جدید نیست و به سال 1968 برمیگردد. یک دانشمند به نام آلن کی پیشنهاد کرد با پیشرفت در فناوریهای صفحات نمایشگر مسطح، واسطهای کاربر، کوچکسازی اجزای رایانهای و برخی آزمایشها در زمینه فناوری WiFi میتوان دستگاه رایانهای پیشرفتهای ساخت.
آلن کی ایده خود را توسعه داد و پیشنهاد کرد این دستگاه میتواند برای اهداف کمک آموزشی مناسب باشد. سال 1972 او مقالهای درباره این دستگاه منتشر کرد و آن را کتاب پویا نامید.
یکی از تبلتهای اولیه GRiDPad است که برای اولین بار سال 1989 ساخته شد. GRiDPad شامل یک صفحه لمسی خازنی تک رنگ و قلمی سیمی بود. وزن آن حدود 2.2 کیلوگرم میشد و در مقایسه با تبلتهای امروزی GRiDPad زمخت، سنگین و عمر باتریاش کوتاه (حدود 3 ساعت) بود.
به دنبال GRiDPad تبلتهای دیگری بر پایه قلم ارائه شدند که هیچکدام با اقبال عمومی رو به رو نشدند. اپل برای اولین بار با تبلت نیوتن وارد این کارزار شد.
دستگاهی که بعد از چند سال همان اندازه که تحسین شد مورد تمسخر قرار گرفت. عمده انتقادها به نیوتن در خصوص نرمافزار شناسایی دستنوشته آن بود.
واقعا تا زمانی که استیو جابز برای اولین بار آیپد را به جمعیت مشتاق نشان دهد، رایانههای لوحهای محصول مناسبی برای کاربران نبود.
امروزه، شرکتهایی مانند اپل، گوگل، مایکروسافت و HP در حال تلاش برای پیشبینی نیاز مصرفکننده به منظور طراحی نسل بعدی دستگاههای تبلت هستند. باید دید نسلهای بعدی تبلتها چگونه خواهند بود.
اگر شما هم جز دوستداران تبلتهای ارزان قیمت هستید سری به جدول زیر بزنید.