به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فاخری عصر امروز در دومین همایش ملی روز جهانی غذا در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی این شهر بیان کرد: در حال حاضر در دنیا 840 میلیون نفر با گرسنگی مواجه هستند و از این تعداد 820 میلیون نفر در کشورهای در حال توسعه و بیش از 400 میلیون نفر از آنان در کشورهای اسلامی به سر می برند.
وی با اشاره به اینکه کشورهای توسعه نیافته با ضعف های ساختاری مواجه هستند تصریح کرد: حاصل روند جهانی شدند این شده است که توزیع ثروت تغییر یافته و طی هدف گذاری های بین المللی که قرار بوده است طی این چند ساله بسیاری از مشکلات به نصف برسد تحقق نیافته است.
رئیس مرکز تحقیقات اتاق اسلامی تأکید کرد: سالانه 20 میلیون نفر براثر گرسنگی آشکار و پنهان در حال مرگ هستند و هفت درصد بیماریهای جهان معلول گرسنگی است که باید در این زمینه فعالیت های جدی صورت پذیرد.
وی با اشاره به اینکه ضعف های ساختاری و عدم همکاری باعث ایجاد این مشکلات شده است ابراز داشت: سازمان همکاری اسلامی مشتمل بر 57 کشور است که 21 کشور از آنان معرف به کشورهای کمتر توسعه یافته هستند.
فاخری با بیان اینکه تقریبا یک سوم کشورهای مسلمان جزو کشورهای کمتر توسعه یافته هستند تصریح کرد: عدم توزیع امکانات و رشد بیشتر جمعیت نسبت به دیگر کشورهای جهان در این کشورها از جمله عواملی است که سبب ایجاد چنین مشکلاتی شده است.
رئیس مرکز تحقیقات اتاق اسلامی نظام غذایی پایدار را یکی از اولویت های سازمان همکاری کشورهای اسلامی دانست و تصریح کرد: در حال حاضر در ایران بیش از 12 هزار شرکت غذایی وجود دارد که باعث اشتغال 430 هزار نفر شده است اما علی رغم این مزیت ها سیاست های درستی در این راستا شکل نگرفته اند.
فاخری ادامه داد: در سال گذشته 6/1 میلیارد دلار واردات مواد غذایی داشته ایم که به دلیل بحث هدفمندی یارانه ها آمار سال جدید از سال قبل نگران کننده تر خواهد بود.
وی ادامه داد: در برنامه چهار توسعه در خصوص سلامت و بهداشت غذا اشاراتی داشته ایم اما برای اینکه به این هدف گذاری برسیم باید وزن دولت در برنامه ریزی های اقتصادی کاهش یابد زیرا چنانچه این تغییر صورت گیرد شاهد برنامه ریزی ها و سرمایه گذاری های بیشتری در این زمینه خواهیم بود.
وی در پایان گفت: در بررسی های صورت گرفته به این نتیجه رسیده ایم که در اکثر کشورهای اسلامی ایجاد گواهی حلیت یکی از اقدامات اجرایی برای کالاهای وارداتی و صاداراتی یکی از ضرورت هاست که در این زمینه همکاری های بین المللی باید مدنظر قرار گیرد.
توسعه پایدار اصلی ترین مفهوم در راه کاهش فقر و گرسنگی است
در ادامه این نشست دبیر کل کمیسیون یونسکوی ایران گفت: آنچه در راستای غذا مهم است گرسنگی همنوعان برای جامعه جهانی است.
سعید آبادی تصریح کرد: امروز جهان شاهد خشونت و بحران های انسانی است که آسایش را از بین برده و شیپور خشونت را به صدا درآورده است.
وی با اشاره به اینکه بشریت هزاره سوم زمانش فرسوده شده است خاطرنشان کرد: در چنین وضعیتی بهم خوردن تعادل های انسانی باعث ایجاد بی غذایی برای برخی انسان ها به خصوص کودکان شده است که نواختن سمفونی صلح راه چاره این مشکل می باشد.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو ایران ابراز داشت: در چنین شرایطی ایجاد فضای آموزش برای همه توجه به چگونگی رفتار بشریت با طبیعت و توسعه علوم انسانی از جمله راهکارهای است که یونسکو برای حل مشکلات غذایی بر آن تأکید دارد.
وی توسعه پایدار را مهم ترین و اصلی ترین مفهوم در این زمینه دانست و گفت: توسعه غیرپایدار اگر چه ممکن است در کوتاه مدت مفید باشد اما در بلند مدت تبعات زیادی دارد.
سعید آبادی در پایان با اشاره به اینکه توسعه بدون اخلاق و خرد جامعه را به ناکجا آباد خواهد برد تصریح کرد: برای رسیدن به دنیای با غذای کافی راهی جز عشق ورزیدن به همنوعان و به کار بستن علم همراه به اخلاق و خرد وجود ندارد.