به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دانش پژوهان شیوه نوینی ابداع کرده اند که مانع از قطع شدن شبکه های ارتباطی همراه در طول بلایای طبیعی می شود. محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا، شیوه ای را برای استفاده فرصت طلبانه از کانال های تلویزیونی و رادیویی یافته اند. در این روش وقتی سیستم های تلفن همراه فراتر از ظرفیت، تحت فشار قرار دارند، سیگنال های تلفن همراه به کانال های رادیویی و تلویزیونی منتقل می شود.
وقتی بلای طبیعی روی می دهد و افراد بسیاری از تلفن های همراه خود استفاده می کنند، شبکه تلفن همراه به راحتی دچار بار اضافی می شوند. اکنون محققان دانشکده مهندسی برق و رایانه این دانشگاه راه حلی را برای اطمینان یافتن از قطع نشدن تماس ها و به مقصد رسیدن پیامک ها یافته اند.
آنها می گویند شیوه بسیار موثری را پیشنهاد کرده اند که در آن از هر کانالی در همان نزدیکی استفاده می شود، حتی اگر این کانال ها، مورد استفاده ایستگاه های رادیویی و تلویزیونی باشند.
چالش پیش روی این دانشمندان یافتن راهی بود که در آن سیگنال های موبایل با سیگنال های رادیویی و تلویزیونی تداخل نداشته باشد. آنها شکل سیگنال بی سیم را تغییر دادند از این رو توانستند سیگنال خود را بر روی کانال هایی که از فرکانس های رادیویی و تلویزیونی استفاده می کنند، انتقال دهند.
این محققان سپس مجبور شدند تا مسیر انتقال را، دور از کانال اصلی تغییر دهد. مهندسان به جای استفاده از آنتن های معمولی که سیگنال ها را در تمامی جهات انتقال می دهد از آنتن هوشمند در تلفن های همراه استفاده کردند. آنتن های هوشمند سیگنال ها را در یک جهت انتقال می دهند و می توانند پرتو سیگنال را در هر جهتی هدایت کنند.
این پژوهشگران با دستکاری مسیر سیگنال های تلفن همراه، توانستند تماس ها و پیامک ها را به یک گیرنده انتقال دهند و در این کار از هر گونه مداخله با سیگنال های رادیویی و تلویزیونی اصلی دوری کردند. نتایج این تحقیقات در نشریه IEEE Transactions on Wireless Communications منتشر شده است.