به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، حکایت کاروانهای عروسی و مزاحمتهایشان خاصه در شهرهای بزرگ، حکایت غریبی است. تصور کنید 200، 300 نفر آدم چون خودشان زیادی خوشحالند! تصمیم میگیرند عرض یک اتوبان درونشهری وگاه حتی برونشهری را با خودروهایشان مسدود کرده و با بوق و جیغ و داد، 10 کیلومتر در ساعت حرکت کنند. گاهی هم رسماً توقف کرده و پیاده میشوند و آن جلو در زیر نور ماشینها برای خودشان به رقص و پایکوبی میپردازند. این وسط چه میگذرد به هزاران نفری که در صفهای ترافیکگاه چند کیلومتری پشت سر آنها معطل مانده و یکی بیمار دارد و دیگری باید به فرودگاه برسد و آن یکی باید به قراری سرنوشتساز برسد و... برای آن جماعت خوشحال اصلاً مهم نیست.
این کاروانها بارها و بارها حوادث دلخراشی را موجب شدهاند. حوادثی که بیگناهانی به خاطر حماقت و رفتار جاهلانه عدهای آدم الکی خوش کشته، زخمی یا گرفتار شدهاند. هفته قبل در یک مورد یک کاروان عروسی در حاشیه یکی از اتوبانهای اصلی تهران توقف کرده و راننده یک کامیون حمل زباله در مواجهه با آنها و برای عدم برخورد با انبوه افراد حاضر در چنین صحنههایی از مسیر منحرف شده و دست بر قضا روی ماشین عروس واژگون و داماد مرگ مغزی میشود.
کارشناس پلیس علت حادثه را عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه از سوی راننده تریلی اعلام کرده است. این حرف درست اما تصور بفرمایید آخر شب در اتوبان که طبق قوانین حتی توقف تاکسی در حاشیه آن ممنوع است در حال رانندگی هستید و ناگهان با همان سرعت مجاز میرسید به انبوهی آدم و ماشین که آنجا را با تالار عروسی اشتباه گرفتهاند. راننده فرمول یک هم که باشید در این حال دست و پایتان را گم میکنید و خدا پدر این راننده را بیامرزد که مانع برخورد کامیون با جماعت حاضر و پیادههای این جشن فرخنده شده و آن را به جهتی دیگر برده و گرنه چنانکه سخنگوی آتش نشانی گفته؛ حالا با یک فاجعه روبهرو بودیم!
حیرتآور است که اگر شما وقتی سرعت مجاز مثلاً در تونل توحید 60 کیلومتر است چنانچه با 63 کیلومتر بروید، فردا قبض جریمهاش میآید در خانهتان و دوربینهای پلیس همه جا بیدارند اما برای حل این عادت زشت اجتماعی که تا این حد عواقب خطرناکی داشته و دارد کاری نمیشود. اگر قانونی باشد که تمام ماشینهای همراه چنین کاروانهایی و به ویژه ماشین عروس آن جریمهای به شدت سنگین شده یا حتی تحت تعقیب قضایی قرار گیرند و چنین ماشین عروسی مصادره شود، بدیهی است این سرخوشان، پایکوبی خود را به اتوبانها نیاورده و علاوه بر مزاحمتهای بیپایان، خود و دیگران را دچار مخاطرات جانی نمیکنند. سالها پیش فیلمی سینمایی هم به نام «کارناوال مرگ» در نکوهش چنین رفتارهایی ساخته شد اما گویا چارهای جز قوانین بسیار سختگیرانه در این باره نیست. محض رضای خدا تا خبر تلخ بعدی به رسانهها نرسیده و خانوادههای دیگری بدبخت نشدهاند، کاری بکنید.
منبع: روزنامه جوان