به گزارش گروه فضای مجازی«خبرگزاری دانشجو»؛ کودکان حتی در سنین بسیار پایین نیز میتوانند احساساتی که با وضعیت موجود مطابقت ندارد را درک کنند.
پروفسور «دیان دوبیس» از روانشناسان دانشگاه کونکوردیا در کانادا تأکید میکند: مطالعات اخیر نشان میدهد، بزرگسالان اغلب تلاش میکنند برای دور نگه داشتن نوزدان از نگرانی، حتی پس از یک تجربه ناخوشایند، چهرهیی خوشحال داشته باشند؛ اما نوزادان حتی در سن 18 ماهگی نیز قادر به درک حقیقت هستند و میتوانند معنای واقعی احساس والدین در همان لحظه را درک کنند.
برای آزمایش این نظریه 92 نوزاد 15 تا 18 ماهه در آزمایشی شرکت داده شدند و واکنش های آنها در هنگام مشاهده حالت های مختلف احساسی یک بازیگر مورد بررسی قرار گرفت.
در یک صحنه بازیگر در هنگام گرفتن یک اسباب بازی چهره غمگینی از خود نشان میداد و در صحنه دیگر هنگام تظاهر به صدمه دیدن انگشت، حس درد را از خود بروز میداد.
در نوزادان 15 ماهه تفاوت چشمگیری در واکنش به هر دو صحنه مشاهده نشد و هیچ تغییر حالتی نیز در چهره روی نداد که نشان میدهد، تجارب احساسی- عاطفی در این سن هنوز در حال توسعه و شکلگیری است.
اما نوزادان 18 ماهه قادر به درک تطبیق نداشتن حالات چهره بازیگر با شرایط موجود بودند؛ یعنی بدرستی درک میکردند که چهره غمگین در هنگام دریافت اسباببازی اشتباه است.
همچنین حس همدردی نوزاد با بازیگر تنها زمانی ایجاد میشد که دلیل قانعکنندهای برای ناراحتی وجود داشت؛ یعنی حس همدردی تنها در زمان مشاهده حالت درد هنگام آسیب دیدن انگشت شکل میگرفت.
به گفته محققان، توانایی تشخیص غم و واکنش نشان دادن آنی، یک مفهوم تکاملی در رفتار نوزاد محسوب میشود.
نتایج این پژوهش در مجله International Society on Infant Studies منتشر شده است.
منبع: ایسنا