به گزارش خبرنگار اندیشه «خبرگزاری دانشجو» نشست خبری اولین همایش بین المللی غدیر صبح روز دوشنبه 29 مهرماه در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
برپایه این گزارش دکتر غلام حسین خدری، رئیس پژوهشکده حکمت معاصر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، طی سخنانی با بیان اینکه جوهره فکری و معنویتی انقلاب اسلامی بر رویکردهای دیگر آن غالب است اظهار داشت: اساساً انقلاب اسلامی ایران پیام هویت دینی را مطرح کرد و پژوهشگاه نیز با همکاری مرکز امام علی(ع) برنامه ای را با حضور پژوهشگران و اندیشمندان داخلی و خارجی طراحی کرد تا بتواند به این دغدغه دینی انقلاب بیش از گذشته پاسخ گوید.
وی ادامه داد: برای برگزاری کنگره مکاتبات فراوانی با مراکز مختلف علمی شد که پس از پیگیری های مکرر بنا شد این کنگره طی دو روز در تهران برگزار شود.
خدری افزود: اساساً نگرش پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نگرش علمی به مسئله غدیر بود که این امر سبب گشت این کنگره از هیاهوی تبلیغاتی فارغ باشد و بیشتر به مباحث علمی غدیر بپردازد.
وی گفت: بنابراین در کنگره بین المللی غدیر مباحث مربوط به حوزه های کلامی، اعتقادی، روایی و تفسیری واقعه غدیر بیان خواهد شد، جنبه هایی که تاکنون به لحاظ علمی کمتر به آن توجه شده است.
در ادامه این نشست دکتر یوسفی فر، قائم مقام رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اظهار کرد: این همایش با همکاری مرکز امام علی(ع) برگزار خواهد شد و در آن مباحث مختلفی پیرامون غدیر پژوهی مطرح می شود.
وی در ادامه به فعالیت های مرکز امام علی(ع) اشاره کرده و گفت: این مرکز تاکنون برنامه های پژوهشی مختلفی را پیرامون مسئله غدیر به انجام رسانیده است که از جمله آنها می توان به ایجاد سایت اینترنتی در مرکز و کتابخانه تخصصی با بیش از 6500 رکورد کتاب اشاره کرد که این آمار به جزء مواردی است که در حوزه پایان نامه ها در این مرکز انجام می شود.
یوسفی فر ادامه داد: برای برگزاری کنگره غدیر تاکنون 22 نشست علمی برای این برنامه طراحی شده است که از این میان 11 نشست برگزار شده است بنابراین مدت هاست که به صورت اجرایی و پژوهشی برنامه های مربوط به کنگره غدیر پیگیری می شود.
همچنین در ادامه این نشست دکتر مؤیدی، معاون علمی کنگره نیز طی سخنانی اظهار کرد: بعد از اعلام فراخوان در سایت ویژه کنگره مقالات متعددی از پژوهشگران داخلی و خارجی به دست ما رسید که از این میان 41 مقاله، عراق، ترکیه، آذربایجان، فرانسه، تاجیکستان و ساحل عاج، 24 مقاله پذیرفته و 14 مقاله برای چاپ انتخاب شدند.
وی در ادامه با اشاره به استقبال پژوهشگران ایرانی از این کنگره افزود: 382 مقاله در کنگره ثبت نام شد که البته تنها در این مرحله باقی ماند و در ادامه از این تعداد 203 مقاله برای بررسی گزینش شده و از این تعداد نیز 110 چکیده مقاله برای چاپ انتخاب شد و نهایتاً 26 مقاله در کنگره ارائه می شود.