به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، سرعت اینترنت هم برعکس ذهنیتی که داشتم اصلا رضایتبخش نبود بگونهای که ارسال تصویر دشوار بود. حدود دو ساعت برای ارسال 90 ثانیه تصویر وقت صرف کردیم. اگر تصویر ارسال نمیشد خبر 21 با کپشن پخش میشد که بسیار ناراحت کننده بود برای من و دوستانم.
حسین عابدینی مجری برنامه گفتگوی ویژه خبری صدا و سیما در صفحه شخصی خود در فیسبوک نوشت: گفتگوی هیات ایرانی با گروه 1+5 روز سه شنبه در دو دور برگزار شد. کلیات طرح را دکتر ظریف صبح بیان کرد و جزییات بیشتر آن را هم دکتر عراقچی در بعد از ظهر.
هیات جمهوری اسلامی حدود ساعت 4/5روز دوشنبه وارد ژنو دومین شهر بزرگ سوییس شد. هوا بارانی بود. تصمیم داشتیم که تصاویر ورود را بیدرنگ برای تهران ارسال کنیم که با دلهره فراون به خبر 21 رسید.
ترافیک شهر ژنو کلافهکننده است آنهم زمانی که دقیقهها برای کار بسیار با ارزش بود. خودرو در مقایسه با تهران اندک است اما امان از چراغهای پر تعداد قرمز که از شمارش خارج است. 29 تا در شش کیلومتر!!!
سرعت اینترنت هم برعکس ذهنیتی که داشتم اصلا رضایتبخش نبود بگونهای که ارسال تصویر دشوار بود. حدود دو ساعت برای ارسال 90 ثانیه تصویر وقت صرف کردیم. اگر تصویر ارسال نمیشد خبر 21 با کپشن پخش میشد که بسیار ناراحت کننده بود برای من و دوستانم.
گروه خبرنگاران برای نخستینبار با هیات مذاکره کننده با یک هواپیما وارد ژنو شدند. فرصتی شد تا خبرنگاران مصاحبههایی با دکتر ظریف در هواپیما انجام دهند.
شنیدم که دکتر ظریف کسالت دارد. برای عیادت به قسمت جلو رفتم. انتظار دیدن وضعیت تا این حد نامساعدش را نداشتم. وزیر در حالی که دراز کشیده بود و لپتاپ روی سینهاش بود با آقایان عراقچی و تخت روانچی در حال کار روی طرح ایران بود.
طرح به صورت پاور پوینت به زبان انگلیسی بود. طرح سه مرحلهای شامل مقدماتی میانی و نهایی تعریف شده است که طی حدود یکسال اگر اراده طرف غربی هم واقعا وجود داشته باشد به عادی شدن پرونده منجر میشود البته اگر باز کارشکنی و بهانه جویی از سر گرفته نشود.
جو حاکم بر مذاکرهکنندگان ایرانی وزارت خارجهای است. هماهنگکنندگان هم دیپلمات هستند. البته آقای محمد امیری از انرژی اتمی فکر کنم تنها عضو غیردیپلمات هیات است.
شام و نهار ایرانی بود و مکان ویژهای با امکانات کافی برای خبرنگاران ایرانی در نظر گرفته بودند. البته خبرنگاران دو گروه شدند.
خبرنگاران این بار پس از پیاده شدن از هواپیما همراه هیات بدون عبور از بازرسی فرودگاه، یکسره به محل استقرار منتقل شدند. تمام کار تشریفات را دوستان وزارت خارجه انجام داده بودند. این موضوع بیسابقه بود.
محل استقرار من و برخی از دوستان دیگر در محل اقامت سفیر بود که اگر مشکل اینترنت نبود حرف نداشت. برای اقامت خوب بود اما برای کار رسانهای مناسب نبود.
هنوز فرصت نکردهام حتی ده دقیقه خارج از محل اقامت و مرکز خبرنگاران سری بزنم. امروز را نمیدانم چه میشود.
روز سه شنبه زمانی که در حال ارتباط زنده با خبر 14 بودم مصاحبهای هم با آقای عراقچی داشتم از نظر رسانهای بسیار با ارزش بود اما به یکباره با هجوم خبرنگاران مواجه شدم که هر لحظه ممکن بود ارتباط قطع شود که الحمدالله بخیر گذشت.
هر ارتباط زنده پیشتر حدود 800 دلار هزینه دارد از زمانی که تحریمها سختتر شده، بچههای فنی معاونت سیاسی ابتکاری جالب کاری کردهاند که بدون یک سنت هزینه از هر کجا، امکان ارتباط زنده میسر میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران