محمدرضا پولادگر در گفتوگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص تاثیرات مثبت و منفی ورود پول های میلیاردی در ورزش گفت: مهم تر از میزان پول هایی که وارد ورزش می شود این است که بدانیم اگر فکر و خلاقیت در کنار منابع مالی نباشد، نمی توان نسبت به استفاده صحیح از این منابع امیدوار بود و نتیجه ای جز تخریب آن به دنبال نخواهد داشت.
وی در ادامه افزود: این مسئله مانند زمانی است که پول هنگفتی را در اختیار یک کودکی قرار دهیم که فکر و اندیشه برای خرج کردن آن نداشته باشد و کاملا مشخص است که در این شرایط چه اتفاقی رخ خواهد داد.
رئیس فدراسیون تکواندو خاطر نشان کرد: منابع انسانی خوش فکر یک رکن ارزشمند برای کاهش هزینه ها هستند که متاسفانه در کشور ما به آن کم توجهی می شود و من معتقدم که اگر در کنار هزینه ها، برنامه ریزی و فکر وجود نداشته باشد، مشکلات موجود در بخش منابع مالی در ورزش بر طرف نمی شود.
وی تصریح کرد: برای مثال می بینیم که در فوتبال دنیا چندین برابر فوتبال ما هزینه می شود ولی این پول ها با مدیریت سرمایه گزاری می شود؛ همچنین در موضوع جذب بازیکن نیز اگر هزینه های زیادی انجام می دهند، در مقابل نیز همه فاکتور ها را مورد توجه قرار می دهند.
پولادگر یادآور شد: در فوتبال دنیا بازیکنانی هستند که رقم های کلان دریافت می کنند ولی قراردادهای 50 -60 صفحه ای امضا می کنند و تمام رفتار و اعمال آنها توسط باشگاه کنترل می شود ولی شما در مقابل ببینید که قراردادهای فوتبالیست های ما چگونه بسته می شود؟
وی ضمن انتقاد از نحوه قرارداد بازیکنان فوتبال گفت: می بینیم که هیچ بندی در خصوص رفتار و مصاحبه های بازیکنان در قراردادهای کشورمان وجود ندارد و این موضوع به ورزش ما آسیب رسانده است.
رئیس فدراسیون تکواندو افزود: اگر پول وارد ورزش می شود به دنبال آن باید تدبیر باشد در غیر این صورت همین پول که می تواند نقش اساسی در پیشرفت ورزش کشور داشته باشد، به یک سهم مهلک و کشنده تبدیل می شود.
وی در خصوص تقابل مادیات و مرام پهلوانی در ورزش کشور گفت: جدا از اینکه ماهیت ورزش با اخلاق اجین شده است و مرام پهلوانی در آن جایگاه ویژه ای دارد، باید بدانیم که ما یک کشور مسلمان هستیم و دین ما بر اساس اخلاق مداری است.
پولادگر تصریح کرد: پیامبر اسلام (ص) فرمودند که بعثت من برای اتمام مکارم اخلاقی است و ما نیز باید این موضوع را مد نظر داشته باشیم؛ مرام پهلوانی همواره نشات گرفته از دین مبین اسلام و دستورات اخلاقی آن است و نه تنها در ورزش بلکه در تمام امور باید به آن پایبند باشیم.
وی افزود: مهم ترین حلقه مفقوده در ورزش ما که باید ریشه یابی شود و همه معظلات ورزش به آن برمی گردد، عدم رعایت اصول اخلاقی است که امیدواریم بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
رئیس فدراسیون تکواندو در پاسخ به این سوال که با پرداخت های پاداش میلیونی به ورزشکاران موافق هستید، گفت: برای ورزشکاران ما به واسطه موفقیت هایی که کسب می کنند مبالغی به عنوان پاداش در نظر گرفته می شود که این یک ضربه مهلک بر بدنه ورزش کشور است و به مرام و مروت ورزشکاری و بازی غیرتمندانه لطمه می زند.
وی افزود: متاسفانه انعکاس مبالغ این پاداش ها در رسانه ها باعث شده است تا نگاه جامعه نسبت به این مدال ها تغییر کند در حالی که آنچه در پیشینه و مرام ورزش وجود دارد، خلاف این است.
پولادگر تصریح کرد: پیش از این هم مبالغی به ورزشکاران به عنوان پاداش پرداخت می شد ولی هیچ گاه در رسانه ها اعلام نمی شد؛ این پاداش ها باعث شده تا در افکار عمومی جایگاه ورزشکاران پس از کسب مدال جهانی و المپیک با رقم سنجیده شود.
وی یادآور شد: نگاه برخی از ورزشکاران به این موضوع کاسب کارانه شده است و وقتی می بینند پاداش آسیایی از جهانی کمتر است، تلاش می کنند که به هر طریقی در مسابقات جهانی حضور داشته باشند و برای حضور در رقابت های آسیایی بهانه می آورند، که این موضوع به اقتدار ملی لطمه می زند.
رئیس فدراسیون تکواندو گفت: با ورود بحث پرداخت پاداش به ورزشکاران، فدراسیون ما نیز در برخی از مواقع برای افزایش روحیه ورزشکاران خود مبالغی را به عنوان پاداش برای ورزشکاران در نظر می گیرد اما تلاش می کنیم که مبالغ آن در رسانه ها منعکس نشود و در حد توان فدراسیون باشد.