رضا زعفریانˈ شامگاه دوشنبه در نشست خبری که در محل دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در خصوص اجرای طرح کاشف برگزار شد، افزود: دانش آموزان می توانند برای شرکت در آزمون طرح کاشف که برای سنجش توانمندی کارآفرینی آنان در سراسر کشور برگزار می شود، ثبت نام کنند.
دانش آموزان 13تا 15 ساله می توانند از 13 آبانماه امسال برای شرکت در آزمونی که هفته نخست دیماه در سراسر کشور برگزار می شود، به مدت یکهفته از طریق سایت سنجش ثبت نام کنند.
وی زمان برگزاری این آزمون را هفته نخست دیماه امسال اعلام کرد.
زعفریان گفت: طرح ملی کاشف که از حروف اول کلمات کشف، ارزیابی و آمادهسازی، شایستگی های فردی ، گرفته شده است با همکاری دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، موسسه کار و تامین اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با استفاده از توان اجرایی سازمان سنجش آموزش کشور، وارد میدان شده و قصد دارد با همکاری آموزش و پرورش، به آهستگی تحولی سازنده را در روند آموزش مهارت های کسب و کار و کارآفرینی در میان دانشآموزان ایجاد کند.
به گفته موسس طرح کاشف با اجرای این طرح، فنون موفقیت در کسب و کار از سال های ابتدایی تحصیل تا دبیرستان و ورود به دانشگاه، به دانش آموزان آموزش داده می شود و آنها را برای ایجاد شغلی مستقل یاری می رساند.
این طرح دارای 2 فاز است که درفاز نخست دانش آموزان دبیرستانی مورد سنجش قرار می گیرند و در فاز دوم که از سالهای آتی اجرایی می شود دانش آموزان مقاطع دبستان نیز پس از سنجش مورد آموزشهای کارآفرینانه قرار خواهند گرفت.
زعفریان در توضیح این طرح گفت: در این طرح ملی با مطالعه زندگی 50 کارآفرین موفق ایرانی، تیمی متشکل از کارشناسان کارآفرینی و روانشناسان، 15 ویژگی شخصیتی که سبب موفقیت این افراد شده را استخراج کرده و پروتکل هایی برای سنجش این 15 ویژگی در میان نوجوانان در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: پس از سنجش دانشآموز، پرونده ای (پروفایلی) از هر فرد به وجود خواهد آمد که میتواند مشخص کند هر دانش آموز در چه مسائلی در حد مطلوب است و کجا نیاز به تقویت بیشتر دارد.
زعفریان گفت: این طرح به دانش آموز تا پایان تحصیلات مدرسه کمک میکند بتواند حتی بدون ورود به دانشگاه، کسب و کاری برای خود ایجاد کند و در صورت علاقه به تحصیلات دانشگاهی، میآموزد که چطور در مسیر خود فردی تولید کننده، موفق و خلاق باشد. این خدمات با هزینه هایی قابل پرداخت برای اغلب دانشآموزان ارائه خواهد شد.
مجری طرح کاشف هزینه ثبت نام برای هر دانش آموز را در آزمون سنجش 35هزار تومان عنوان کرد و در خصوص قبولی در آزمون طرح سنجش دانش آموزان گفت: در این آزمون قبولی و مردودی معنایی ندارد و تنها ویژگی های شخصیتی فرد شرکت کننده بررسی میشود.
به گفته زعفریان والدین نیز میتوانند به همراه فرزندان خود در این آزمون ثبت نام کنند و در سالن جداگانه ای مورد آزمون قرار بگیرند.
وی با اشاره به نقش والدین در تربیت کودکان گفت: بسیاری از ویژگی های نامطلوب را کودکان از والدین خود فرا می گیرند ، به طور مثال وقتی کودکی زمین می خورد مادر بجای اینکه به کودک خود بگوید ˈاشکالی ندارد دوباره بلند شوˈ سعی می کند با تنبیه نمادین زمین کودک را آرام کند.
وی در ادامه اظهار کرد: همچنین بسیاری از خانواده ها تلاش می کنند اوقات فرزندان خود را به آموزش برخی از دروس معطوف کنند، در حالیکه این افراد نمی توانند برای مواجه شدن با چالش های آینده شغلی خود را آماده کنند.
زعفریان معتقد است در شرایط کنونی آموزشی کشور افراد برای ورود به بازار کار تربیت نمی شوند. با اجرای طرح کاشف فرد می تواند زندگی شغلی آینده خود را ترسیم کند.
به گفته مجری طرح کاشف بیش از 100 متخصص مدت دو سال است که برای اجرای این طرح برنامه ریزی کرده اند. این طرح در بسیاری از کشورها اجرا شده و نتایج مطلوبی بدنبال داشته است.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی موسسه کار و تامین اجتماعی زعفریان از ویژگیهای اصلی کارآفرینان موفق در پژوهشهای صورت گرفته در طول طرح را مثبت اندیشی عنوان کرد و گفت: این ویژگی در کنار 14 ویژگی دیگر از جمله پشتکار، خلاقیت، منبع کنترل درونی و خودباوری در آزمون سراسری کاشف مورد بررسی قرار میگیرد.
به گفته وی طرح کاشف تاکنون توانسته است در 27 استان نمایندگی جذب کند که در آینده نیز این نمایندگی ها را در تمامی استان ها گسترش خواهد داد.
وی همچنین افزود: پیش از آزمون اصلی که در هفته اول دی ماه امسال با همکاری و نظارت سازمان سنجش کشور برگزار خواهد شد، در چند استان کشور از جمله تهران این طرح به شکل آزمایشی برگزار شده است.
طرح ملی کاشف با هدف ارزیابی و آماده سازی شایستگی های فردی در حوزه کسب و کار و کارآفرینی و هدایت هدفمند آموزش نسل جوان اجرا می شود .
زعفریان تاکید کرد: در میان برنامه های آموزش کارآفرینی در سطح دنیا و کشورهای توسعه یافته، نوجوانان و جوانان نقش ویژه ای داشته و سرفصل های مهمی برای آموزش این گروه سنی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در کشور ما با وجود برنامه های فراوان برای آموزش کارآفرینی در سطح ملی، متاسفانه هنوز به آموزش کارآفرینی در گروه های سنی نوجوانی و جوانی توجه نشده است و خلا اساسی در این زمینه به چشم می خورد.
وی یادآور شد: از طریق این طرح با جهت دادن به تحصیلات نسل جوان کشور از بدو شروع، ضمن ساماندهی به اقتصاد آینده کشور، شاهد ایجاد اشتغالی مبتنی بر دانش، پایدار و مولد بوده و از اتلاف منابع و سرمایه در کشور جلوگیری خواهد شد.
به گفته زعفریان، در این طرح به منظور ارزیابی و شناسایی ویژگی های شخصیتی در حوزه کارآفرینی و کسب و کار گروه های سنی مخاطب در دو سطح دانش آموزی و دانشجویی، سالانه آزمونی و در صورت نیاز سایر دانشکده ها طراحی می شود و هر ساله مورد بازنگری قرار می گیرد.
مجری طرح کاشف گفت: در کنار برگزاری آزمون، کمیته ای علمی الگوریتم تفسیر علمی نتایج آزمون را طراحی خواهد کرد و نتایج آزمون توسط این مکانیزم بررسی و تفسیر شده و در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد.
زعفرانی در خصوص علت انتخاب میوه «انار» به عنوان نشان موسسه کاشف گفت: انار میوه ای ایرانی و نماد همبستگی و نظم است. میوه انار به طور عام در مناطق کویری ایران کاشته می شود که می توان این میوه را نماد سخت کوشی و تلاش ایرانیان هم تعبیر کرد.
طرح کاشف از جمله سیاست های فعال بازار کار است که برای ارزیابی و توسعه شایستگی های فردی که نگاه قابلیت محور و مهارت محور دارد انجام می شود.
در کشور ما بین نظام آموزشی و بازار کار شکاف عمیقی وجود دارد. نظام آموزشی ایران بر اساس مسائل نظری شکل گرفته که این مسئله مناسب نیست.باید به دنبال نظام آموزش شایستگی محور باشیم که این یک وظیفه ملی است و باید دولت را در این زمینه یاری کرد.
براساس آمار رسمی حدود 57 درصد مراجعان به مراکز آموزش فنی و حرفه ای کشور فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند که این امر حاکی از آن است که بسیاری از جوانان حتی پس از طی دوره دانشگاهی دارای مهارت کار در جامعه نیستند.
* برای مشاهده همه اخبار استخدام امروز رویبازگشت به صفحه نخست سرویس اشتغالکلیک کنید.