به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ چهار رژیم عربی حوزه خلیج فارس که به دشمنی و خصومتشان با انقلابهای عربی معروف هستند، تصمیم گرفتهاند تا از تحرکات گروههای شبه نظامی و جدایی طلب در شرق لیبی و به طور مشخص اقلیم نفتخیز «برقه» حمایت کنند.
در همین راستا یک مقام مسئول در دولت لیبی ضمن انتقاد از دخالتهای این کشورها، به شرط اینکه نامش فاش نشود، افزود: این رژیمهای عربی، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اردن و الجزایر را شامل میشوند، هدف از این اقدامات نیز حمایت از کودتای نظامی 30 ژوئن مصر و تحکیم پایههای حکومت «عبد الفتاح السیسی»، وزیر دفاع مصر میباشد.
منبع مذکور در ادامه توضیح داد: در نشست مسئولان امنیتی این چهار کشور بر جدایی اقلیم برقه تاکید شده تا به این ترتیب این اقلیم بیش از آنکه به حکومت «طرابلس» نزدیک باشد، به قاهره نزدیک شود و از آنجا که این استان سرشار از منابع نفتی است، تلاش میشود از این منابع در راه رشد اقتصادی مصر و تحکیم بیش از پیش پایههای حکومت السیسی استفاده شود.
درباره اهمیت اقلیم برقه و منابع نفتی آن، همین کافی است، گفته شود که بیش از 60 درصد نفت لیبی در این استان قرار دارد، به عبارت دیگر این استان توان تولید روزانه 600 تا 700 هزار بشکه نفت را دارد، در حالیکه این منطقه دارای تراکم جمعیتی بالا هم نمیباشد و این بدین معنی است که جدایی آن موجب میشود، تا حدود بسیار زیادی بر مصر متکی باشد و در مقابل دهها هزار فرصت شغلی برای مصریها ایجاد کند.
این درحالی است که «احمد الزبیر السنوسی»، رئیس مجلس استان برقه ژوئن 2013 خودگردانی این منطقه را اعلام کرده بود. این موضوع موجب شده بود، کنگره ملی یا همان پارلمان لیبی تاکید کند که کمیتهای را برای بررسی اعلامیه السنوسی تشکیل دهد.
منابع آگاه لیبی معتقدند که السنوسی مدتهاست، از حمایتهای کشور امارات متحده عربی مستقیم و بسیار زیاد امارات متحده عربی برخوردار است.
به گفته این منابع امارات متحده عربی حمایتهای خود را در لیبی به دو گروه اختصاص میدهد، اول: گروههای مسلح و شبه نظامی لیبیایی که در صدد تضعیف و متزلزل کردن پایههای امنیت و ثبات لیبی هستند و دوم: سیاستمداران و احزاب لیبرال برای دادن فرصت بیشتر به آنها جهت غلبه بر گروههای و جریانهای اسلامگرا برای به دست گرفتن قدرت در لیبی.
منبع: باشگاه خبرنگاران