کد خبر:۲۷۰۶۱۱
خون و خون بازی در مرز؛

دیپلماسی ضعیف در مرزهای پاکستان

در حالی که روزانه شاهد پرپر شدن جوانان این مرز و بوم در مرزهای کشور پاکستان هستیم ضعف دستگاه دیپلماسی در ملزم کردن پاکستان در حفاظت از مرز‌هایش هم اکنون به عنوان یک پاشنه آشیل در امنیت مرزی شناخته می‌شود.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، مرزهای پاکستان همچنان خون می‌گیرد بدون آنکه کشور به اصطلاح دوست و همسایه پاکستان به اصول و معاهدات مرزی خود پایبند باشد. هم اکنون مرزهای این کشور به یکی از جولانگاه‌های اصلی مواد مخدر تبدیل شده و عملا مرز دو کشور محل درگیری‌های خونین بین زیاده خواهان و نیروهای مستقر در مرزهای جمهوری اسلامی ایران مبدل گردیده است.

 

این خون و خون بازی این بار 14 شهید را در مرزهای سراوان به همراه داشت تا بار دیگر زنگوله‌ای به نام تهدید مرزهای پاکستان در بیخ گوشمان به صدا درآید و ضعف فعالیت‌های دیپلماسی در چارچوب و قواره‌های بین المللی از سوی کشور پاکستان باز هم به صورت مرزداران کشور سیلی بنوازد.

 

در حالی که ایران طی سالیان گذشته با حرکت به سمت انسداد صد در صدی مرز حرکت کرده و گام‌هایی اساسی را در این زمینه با وجود تمام کمبودهای بودجه‌ای و نیروی انسانی برداشته و توانسته سد بزرگی را در مقابل قاچاق مواد افیونی، قاچاق کالا، حرکت‌های تروریستی و... بردارد اما همچنان مرزهای پاکستان به عنوان پاشنه آشیل در راه رسیدن به هدف نهایی محسوب می‌شوند.

 

به نظر می‌رسد هر میزان کم کاری در حوزه قوانین بین الملل در این زمینه صورت گرفته دستگاه دیپلماسی باید با تعجیل هر چه بیشتر ورود پیدا کند و پاکستان را به این باور قانونی برساند که باید در برابر مرزهای خود متعهدانه برخورد کند نه اینکه کار را یکسویه به دست ایران سپرده و خود را فارغ از هر اقدامی بداند.

 

در این میان بیان این نکته ضروری می‌نماید که مرزبانی ناجا هم اکنون با پوشش 88 درصدی مرز، راهی بسیار کم را برای تسلط نهایی بر مرزهای کشور پیش رو دارد اما این مهم تحقق نخواهد یافت جز آنکه از ابزارهای دیپلماسی بهره برد و با چکش کاری قوانین از خونین شدن مرز‌ها جلوگیری به عمل آورد.

 

منبع: ندای انقلاب

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار