به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، این میدان که نماد مهمی در پایتخت ایران به شمار میرود جای خود را دیگر به سازهای هنری نداده است زیرا که بنرهای بزرگ تبلیغاتی دور تا دور این میدان را پوشاندهاند و نشانی از توجه شهرداری تهران دیده نمیشود و در سال1392 با گذشت فراز و فرود تغییر شکل میدان انقلاب باید شاهد بنرهای بزرگ تبلیغ گوجه فرنگی باشیم.
میدان انقلاب تنها یک میدان مراسلاتی و یا محل فروش کتابهای رنگارنگ و احتمالا سی دیهای متنوع نیست. این میدان یک تاریخ با خود دارد؛ آن هم تاریخی که بیشتر با حرکتهای انقلابی مردم ایران همراه بوده است.
همچنین میتوان گفت میدانها برای خود هویت و شخصیت و هزار حرف نگفته دارند که این حرفها را نه از زبان خود بلکه از زبان نمادهای هنریشان میزنند. میدان انقلاب هم تا همین چند سال پیش نمادی داشت که سالهای سال در ذهن مردم ایران و بسیاری از عکسها ثبت شده بود.
میدان انقلاب محل تبلیغات گوجه فرنگی
با شکل گیری نهضت امام میدان انقلاب یکی از مهمترین محلهای اجتماعات شده بود و به دلیل مرکزیت این میدان، و نیز امکان دسترسی به دیگر مناطق شهر، بسیاری از راهپیماییها به این میدان ختم میشد و بعد از انقلاب نیز به همین مناسبت نام آن میدان «انقلاب اسلامی» شد.
میدان انقلاب در گذشته میدان 24 اسفند یا میدان مجسمه نامیده میشد و در شهر تهران که در تقاطع خیابانهای انقلاب، کارگر و آزادی قرار دارد. این میدان یکی از میدانهای اصلی شهر تهران به شمار میرود. پیش از انقلاب سال 1357، این میدان، 24 اسفند نام داشت که برابر با زادروز رضاخان بود و به همین مناسبت در میانه این میدان تندیسی از رضا میرپنج بر پا شده بود. به همین دلیل این میدان را میدان مجسمه هم میخواندند.
روزانه افراد بسیاری از این میدان میگذرند. پیش از این بنای یادبود «هشت سال دفاع مقدس» در مرکز این میدان قرار داشت و در سال 1388 طی عملیات عمرانی راهاندازی ایستگاه مترو تهران جای خود را به یک حجم گنبدی شکل داد. از روزی که کار تخریب میدان انقلاب و مجسمه خروش ملت ایران آغاز شد، بسیاری این سوال را در ذهن داشتند که قرار است با این همه هزینه چه اتفاقی در این میدان بیافتد؟! میدانی که برای ایرانیان خاطره انگیز و غرورآفرین و یادآور شکوه و عظمت این امت بوده و شور و خروش و غرور و غیرت مردم در آن به تصویر کشیده شده است. میدانی که فقط برای تهرانیها نبوده و متعلق است به همه ایرانیان. میدانی که همیشه میعادگاه صحنههای باشکوه برای ملت بزرگ ایران بوده است.
اما بعد از اتمام ساخت میدان خود نمایی ستاره شش پر اسراییل در پوشش سازه باعث جا خوردن قشر دانشگاهیان و مردم شد! سازهای که البته تصویر یک گل پنج پر در وسط آن دیده میشود. اما این گل پنجپر در محاصره شش جهتهٔ مثلثهایی که در کنار هم چیده شدهاند و در کنار هم صدها ستاره داوود پدید آوردهاند که کل سطح سازه میدان انقلاب! را پوشش دادهاند.
مقام معظم رهبری در بیاناتی که در هفدهمین اجلاس سراسری نماز در تاریخ1387/08/29 ارتباط با استفاده از نماد هابیان فرموده بودند به مسئولین متذکر این موضوع شده بودند که «صهیونیستها هر نقطهی دنیا که خواستند یک ساختمانی بسازند، آن علامت نحس ستارهی داوود را سعی کردند یکجوری رویش تثبیت کنند. کار سیاسیشان اینجوری است.»
و حالا وضع فعلی میدان انقلاب اسلامی حدود یک سال و نیم پس از این اعتراضات و هشدار رسانهها و همزمان با بیتفاوتی اغلب نمایندگان مجلس به حال خود رها شده بود تا اینکه اعتراضات رسانهای و مردمی بالا گرفت. در همین راستا، جمعی از نمازگزاران تهرانی پس از برگزاری نماز جمعه 12 آذر ماه 1390در میدان انقلاب تجمع و اعلام کرده بودند که اگر تا 2 هفته دیگر این نماد توسط شهرداری تهران تعویض نشود، آن را تخریب خواهند کرد.
ماموران شهرداری در 22آذر1390شروع به خراب کردن این سازه جنجالی و پاک سازی میدان انقلاب اسلامی از نمادهای مشکوک کردند ولی با گذشت 2 سال این میدان که نماد مهمی در پایتخت ایران به شمار میرود جای خود را دیگر به سازهای هنری نداده است زیرا که بنرهای بزرگ تبلیغاتی دور تا دور این میدان را پوشاندهاند و نشانی از توجه شهرداری تهران دیده نمیشود و در سال1392با گذشت فرازو فرود تغییر شکل میدان انقلاب باید شاهد بنرهای بزرگ تبلیغ گوجه فرنگی باشیم.
منبع: وطن آنلاین