مدیر مسوول خبرنامه دانشجویان گفت: ما شدیدترین تحریمها را در ایام اخیر تجربه کردیم و این تحریمهای فلج کننده در واقع محصول فتنه 88 است.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»،بسیج دانشجویی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اهواز با حضور علی خضریان مدیر مسوول خبرنامه دانشجویان ایران طی مراسمی به موضوع رابطه ایران با آمریکا پرداخت.
در این برنامه علی خضریان مدیر مسوول خبرنامه دانشجویان در سخنانی به نوع حاکمیت و مسایل سیاسی کشور امریکا و گفتمان حاکم بر این کشور پرداخت.
نویسنده کتاب «موج سوم» گفت: گفتمانی که در مقابل جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته که مبنای رفتاری سردمداران امریکا را می سازد بر مبنای سرمایه داری است و این سرمایه است که سیاست را رقم می زند و این در حالی است که در کشور ایران این ارزش هاست که حرف اول را می زند و سیاست ها در حیطه ارزش ها تعریف می گردد.
وی خاطرنشان کرد: کشور امریکا با وجود مشکلات عدیده اقتصادی حدود 60 درصد سرمایه دنیا را در اختیار دارد. که از این مقدار سرمایه 70 درصدش در اختیار عده ای قلیل از یهودی ها و صهیونیست ها و مسیحیان نزدیک به صهیونیست هاست که قریب به 10 درصد جمعیت امریکا را تشکیل می دهند. به همین خاطر در این کشور سرمایه دار، سیاست ها مطابق ذائقه این عده ی قلیل صهیونیست تنظیم می گردد. این 10 درصد علاوه بر داشتن سرمایه های عظیم اقتصادی و بنگاه های اقتصادی، صاحبان اصلی غول های رسانه ی هستند که امروزه در کل دنیا حاکم شده اند و ذهنیت ملت ها را مطابق خواست خودشان می سازند و تغیر می دهند. و این در صورتی است که در ایران ذهنیت ها و مبنای فکری بر اساس مبانی شیعه فقاهتی ست. که قائل بر این است که باید در مقابل گردن کشی های شرق و غرب مقاومت کرد و سرخم نکرد. و طبق اصول فکری و اعتقادی قائل بر این است که که آشتی با رژیم صهیونیستی امکان پذیر نیست.
مدیرمسوول خبرنامه دانشجویان ایران در ادامه جلسه به واکاوی علل مطرح شدن رابطه با آمریکا پرداخت و افزود: یکی از دلایلی که این روزها برخی به رابطه با آمریکا و ایران خوش بین شده اند مباحث اقتصادی و رفع تحریم هاست.دولتمردان با امید رفع تحریم ها و بهبود وضعیت اقتصادی پای میز مذاکره با امریکا نشسته اند که این در صورتی است که تحریم های فلج کننده که علیه ایران تصویب و تحمیل شده است ربطی به دولت امریکا ندارد چرا که این تحریم ها در کنگره آمریکا مصوب گردیده است. و در کشور امریکا بین دولت و کنگره امریکا شکاف عمیق وجود دارد. چرا که کنگره آمریکابرخلاف دولت متعلق به حزب و جناح خاصی نیست و متاثر از لابی صهیونیستها و آیپک است. و اگراین کنگره اعتنایی به دولت امریکا داشت امروز شاهد نبودیم دولت مرکزی آمریکا بعلت عدم تخصیص بودجه از سوی کنگره چندین روز به تعطیلی اجباری برود.
خضریان در ادامه به چارچوب مذاکره با امریکا پرداخت و گفت:تحریمهایی که علیه ایران در 35 سال اخیر شکل گرفته است از سوی غربیها با عنوان «فلج کننده» در رسانه ها و سخنرانیها اطلاق میشود، یعنی غرب به رهبری امریکا و اسرائیل رسماً می خواهند با ابزار تحریم های سنگین اقتصادی ایران را از پا در بیاورند. ولی سوال مهم این است که تحریم ها علیه ایران کار کیست؟ جواب این سوال از این جهت که تکلیف افکار عمومی را روشن می کند مهم است.
مدیر مسئول خبرنامه دانشجویان ایران با بیان اینکه در این مذاکرات ایران همه ی حیثیت و شرف سی ساله خود را بر میز مذاکره آورده است حیثیتی که متاثر سالها پایمردی و استقامت ملت ما بوده است افزود: در قبال آن، دولت آمریکا قول می دهد که تحریم ها علیه ایران را تعلیق کند که آن هم در اختیار کنگره امریکا است و دولت این کشور و 5 عضو دیگر کشورهایی که با ایران مذاکره میکنند در رفع و کاهش تحریمها بی اختیار هستند!
دبیر اسبق سیاسی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در خصوص نحوه رفع تحریم ها گفت: معیارهای حذف تحریم ها بسیار بالا است. رییس جمهور امریکا باید احکام اجرایی را که طی سال ها اعمال شده است لغو کند. با این حال نزدیک به 60 درصد از تحریم ها توسط کنگره امریکا به قانون تبدیل شده و به این ترتیب اصلاح و لغو آنها فرای اختیارات رییس جمهور این کشور است و نکته مهم اینکه بیش از 80 درصد از تحریم ها به سیاست خارجی و داخلی ایران مربوط می شود که علی القاعده قرار نیست در مذاکرات به ظاهر هسته ای، امریکایی ها از آن کوتاه بیایند و لغو آن 20 درصد باقیمانده تحریمهای یکجانبه امریکا تنها با مجوز کنگره آمریکا امکان پذیر است و لذا کنگره ای که در خصوص یک موضوع داخلی لغو بیمه اینگونه عمل کرده و دولت امریکا را به مدت دو هفته تعطیل کرده است، می توان حدس زد که در خصوص موضوع مهم ایران چگونه عمل خواهد کرد. نکته مورد توجه و مهم این است که هرگونه لغو تحریم احتمالی از سوی دولت امریکا شش ماهه و موقت است و امکان وضع کردن دوباره آن وجود دارد در حالی که پذیرش هرگونه محدودیت بر غنی سازی دائمی خواهد بود.
این تحلیل گر مسائل سیاسی در ادامه گفت: لغو تحریم ها موقتی، محدود، لرزان و زمانمند است و میتواند به بهانههای دیگری دوباره علیه جمهوری اسلامی اعمال شود. چیزی که غرب از ما در مذاکرات میخواهد همه چیز ما است اما آنچه که آنها می خواهند به ما بدهند همه چیزشان نیست.
خضریان همچنین در خصوص نمونه هایی که در سال های گذشته در مقابل امریکا تسلیم شده اند گفت: دولت لیبی برای اینکه بتواند رضایت امریکا را جلب کند تمام نیروگاه های هسته ای خود را تعطیل و در اختیار امریکا قرار داد ولی شاهد بودیم نه اقتصاد لیبی بهبود یافت و نه اینکه معمر قذافی توانست رضایت امریکای ها را جلب کند و به شکل ذلت باری توسط امریکایی ها حکومت خود را از دست داد.
این فعال سابق دانشجویی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم به عمق دشمنی این صهیونست ها با اسلام پی ببریم باید به تاریخ نگاهی فرهنگی و دینی بیاندازیم و به این سوالات پاسخ دهیم چرا مثلا قبر هاشم جد پیامبر اسلام در غزه است؟ چرا اسم پدربزرگ پیامبر اسلام عبدالمطلب است؟ چرا پیامبری که این همه بر نظافت تاکید دارند در حالی که عمر متوسط عرب دوران جهالیت خیلی بیش از 63 سال بوده، ایشان در 63 سالگی رحلت می کنند؟ یا چرا پیامبر در اواخر عمرشان بر فتح فلسطین توسط اسامه اصرار می ورزند؟ وی گفت پاسخ به این سوالات به ما کمک می کنند که بدانیم یهودیان حتی قبل از اسلام به دنبال نابودی اسلام بودند. که درک این مسایل در حلاجی مسئله مطرح شدن مذاکره از سمت امریکا کمک می کند.
عضو اسبق شورای مرکزی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در پاسخ به سوالات دانشجویان افزود: در مورد مذاکره با آمریکا ما باید در داخل کشور به قدرت قابل توجهی برسیم و درون خود را بسازیم و گرنه تا زمانی که در مورد معیشت مردم خودمان با مشکل مواجهه هستیم و سر معیشت مان با امریکا مذاکره کنیم قطعا شکست خواهیم خورد و این مذاکره به نفع آمریکاست و موجب گستاخی طرف مقابل میگردد.
علی خضریان همچنین گفت متاسفانه امروزه سیاستهای بین المللی در کشور ما شکننده است و با تغیر مدیریت ها شاهد تغییر سیاستها هستیم و این به اقتصاد ما ضربه می زند. مثلا ما چندین سال بود که در کشورهای امریکای لاتین برای دور زدن تحریم ها به سرمایه گذاری مشغول بودیم ولی امسال در نیویوریک شاهد بودیم که رئیس جمهور جدید کشورمان حتی حاضر نشد با رئیس جمهور کشورهای امریکای لاتین دیدار کند و این باعث می شود سرمایه های ملی کشور هدر رود و سرمایه گذاران خارجی بی اعتماد شوند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه افزود: ما شدیدترین تحریم ها را پس از فتنه ی 88 در کشورمان شاهد هستیم که از آن، خودشان به عنوان تحریم های فلج کننده یاد می کردند. چرا امریکا به راحتی می تواند کشور ما را تحریم فلج کننده کند چون که در فتنه ی 88 این سیگنال از سمت برخی دوستان نادان به دنیا مخابره شد که در ایران تقلب شده است و دولت حاکم کودتاگر است. و این در مبانی روابط بین الملل و فلسه جمهوریت فرصت را به هر کشوری می دهد که هر کشور کودتاگر را به هر نحو مورد تحریم قرار دهد و آنچه از آن به عنوان تحریم های فلج کننده یاد می شود محصول فتنه ی88 است و اکنون که نظام جمهوری اسلامی پای 7 دهم درصد رأی آقای روحانی ایستاد و این انتخابات سالم هم توسط به اصطلاح همان دولت کودتاگر صورت گرفته است و از حق مردم و جمهوریت مردم دفاع کرد، بهترین فرصت است که فتنه گران در دادگاه صالحه مورد محاکمه قرار گیرند و بگویند چرا به ملت خیانت کردند و موجبات این همه فشار اقتصادی و سیاسی بر مردم شدند و دنیا بفهمد که تحریم ها ظالمانه بود.
وی در انتها در مورد موفقیت مذاکرات افزود: قطعا ما به امریکایی ها اعتمادی نداریم و همانطور که رهبری فرمودند برخی حرکات دولتمردان ایران در امریکا نابجا بود چرا که دیدیم رفتار امریکایی ها هیچ تغییر نکرد و همچنان به فشار و گزینه نظامی علیه ایران اصرار دارند ولی در داخل برخی از آن به موفقیت تعبیر می کنند ولی می بینیم در داخل گرانی و تورم نسبت به سالهای قبل بیشتر شده است و شاهد حذف یارانه های دهک های بالا و قشر ثروتمند جامعه هستیم در حالی که هنوز هیچ شاخصی که مشخص کند ثزوتمند کیست اعلام نشده و مردم نیز تحت فشارند و باید منتظر ماند و دید دولتمردان چگونه در ادامه رفتار می نمایند.