در همایش فاتحان لانه جاسوسی حسین شیخالاسلام، پوریزدانپرست، روحالامینی و آقامیری به بیان خاطراتشان پرداختند.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در نخستین همایش فاتحان لانه جاسوسی که عصر امروز در سالن بصیرت مجتمع 13 آبان برگزار شدجمعی از مسئول بسیج و تشکلهای دانشجویی به بیان دیدگاههایشان پرداختند.
در این نشست تعدادی از دانشجویان فاتحان لانه جاسوسی از جمله حسین شیخالاسلام، دکتر پوریزدانپرست، روحالامینی و آقامیری به بیان خاطراتشان پرداختند.
در این نشست پوریزدانپرست گفت: آمریکاییها در لانه اسنادی داشتند که مقداری از آن را پودر یا رشته کرده بودند مقداری از اطلاعات در حافظه کامپیوتر بود که دو نوار اتفاقی پشت دستگاه افتاده بود که ما آنان را از میان نبردیم بعد که نوارها بازسازی شد و صفحه اطلاعات روی مانیتور دیده شد اطلاعاتی به دست آمد.
وی افزود:در آن زمان امام فرمودند خانمها را رها کنید مگر آنان که جاسوسیشان مسجل بوده است کاغذی توسط یکی از همکاران خانم ما پیدا شد که او متوجه ارزش آن نشده بود بعد این موضوع را نزد یکی از همکاران مطرح کرده بودکه متوجه اهمیت آن کاغذ شدیم و اسم رمز خسرو قشقاوی روی آن نوشته شده بود وقتی این موضوع به بنیصدر گفته شد او اقدامی نکرد اما قشقاوی در استان فارس شورش به پا کرد و بعدها به حضورش در سازمان سیآیای اعتراف کرد که اعدام شد.
روحالامینی نیز در پاسخ به این سوال که تشکیلات و کار تشکیلاتی و طبقهبندی در زمان تسخیر لانه چگونه بود پاسخ داد: در ابتدا برنامه به یک اعتراض و خواندن بیانیه محدود بود اما به مرور ارتباط دانشجویان با یکدیگر زیاد شد و درگیری و اعتراض در چنددانشگاه اصلی وجود داشت که به عنوان مثال آقایان بیطرف از دانشگاه تهران اصغرزاده و سیفالهی از دانشگاه شریف باطنی از دانشگاه بهشتی و میردامادی از دانشگاه امیرکبیر بودند همچنین سیدی از تربیت مدرس و احمدینژاد از دانشگاه علم و صنعت در دفتر تحکیم و رضا جودی کارگردان معروف حضور داشتند و ارتباطات درون دانشگاهی در قالب یک فرد در دانشکدههای متفاوت وجود داشت شورای پنج نفرهای تصویب شد ساختار و شکلگیری بدنه انجمن اسلامی در دانشگاه پررنگ شد و آنان تلاش میکردند که پیروی از امام را نشان دهند که در آن زمان تدارکات و بحثهای جنبش آزادی بخش مطرح شد.
وی در ادامه افزود: عمده افراد پس از آن سالها جذب بدنه سپاه و جهاد سازندگی شدند و حوادث تسخیر لانه باعث ایجاد شدن شعبههای مختلف و تقسیم نیروهای لانه جاسوسی در جاهای مختلف کشور شد اما متاسفانه بر روی این موضوعات کمتر کار شده و کمتر فیلم و سریال ساخته شده البته بعدها خانم ابتکار کتابی را نوشتند و دکتر یزدانپرست سایتی را تهیه کردند.
در ادامه نشست آقامیری درباره مواجه مردمی با تسخیر لانه جاسوسی خاطر نشان کرد: من مسئولیت انتظامات درب جنوب غربی را برعهده داشتم و با چند نفر از خواهران و برادران مشغول دریافت پیغام بودیم اینکه اگر امام مخالف است باید کارها را کنار بگذاریم و تردیدو نگرانی در این باره وجود داشت.
وی افزود: وقتی متوجه شدیم ایشان دراین باره موضعگیری قوی داشتند بعد از دو روز به همراه محمدرضا خاتمی محسن علیزاده و شمسالدین ولیزاده مسئولیت روابط عمومی را برعهده داشتیم.
وی در ادامه افزود: در روزهای اول جمعیت زیادی برای پشتیبانی آمدند روز سوم و چهارم شب تا صبح مردم برای جلوگیری از آسیب در خیابانها میماندند و شبها نیز در اطراف لانه مستقر شده بودند به ما مسئولیت تنظیم سخنرانیها را داده بودند هر روز مداحی و عزاداری داشتیم همچنین ماموریت داشتیم تا در برخی از مساحد گروه سخنرانی راه بیندازیم مثل مسجد آقای سعیدی که جمعیت پنج برابر حالت عادی جمعیت برای یک دانشجوی 18،19 ساله جمع شده بود که پس از آن واقعه طبس اتفاق افتاد که برای ما نیز غیرقابل باور بود خدا فضا را به این سمت برد که آمریکاییها به دوستان خود نیز رحم نکنند به شکل کلی استقبال بینظیر بود و فضا مانند روزهای اول انقلاب بود.
آقامیری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به تجربه 34 ساله گذشته چرا این رابطه به ضرر ما تمام میشود پاسخ داد: ما رابطه با آمریکا را اگر براساس عزت حکمت و مصلحت باشد به ضرر خود نمیدانیم امابا این شرایط فعلی رابطه آمریکا با کشورهای اروپایی نیز به ضرر این کشورها است آن روزها آمریکاییها از ما حق توحش میگرفتند اگر آمریکاییها تغییر استراتژیک در سیاستشان بدهند و به مصلحت کشور باشد آن را دنبال میکنیم.
در ادامه از روحالله امینی سوالی مبنی بر این که دستاورد قطع رابطه با آمریکا از نظر علمی چه بوده است پرسیده شد که وی گفت: ما برای استقلال کشور بهای سنگینی را دادیم بعد از صدها سال که استبداد در کشور طولانی شده بود و تحقیر بزرگتر این بود که وابستگی ما همه جانبه بود و بیش از 50 درصد دانشجویان ما نگاه به خارج داشتند اما از برکت انقلاب و دفاع مقدس بود که ما روی پای خودمان ایستادیم چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی رشد قابل توجهی داشتیم.
وی ادامه داد: این ریل استقلال و هویتخواهی ما که روز به روز تقویت شد کمک کرد که ما الان از موضع قدرت در صحنه منطقه و جهان حرف بزنیم اگر ما قدرت داشته باشیم و منشا اثر باشیم آن وقت آمریکا به ناچار در مقابل ما کوتاه میآید این مسیر ایستادگی مقاومت و پایداری است که مسیر افزایش ما است و آمریکا دیر یا زود ناچار است که در مقابل این پیشرفت تعظیم کند.