به گزارش خبرنگار سیاسی « خبرگزاری دانشجو» روز گذشته نشستی با حضور نمایندگان پنج اتحادیه بزرگ دانشجویی برگزار شد.
در این نشست علی بیانی دبیرتشکیلات دفتر تحکیم وحدت، علیرضا کریمی دبیر اتحادیه انمن اسلامی دانشجویان مستقل، علی پهلوان دبیرسیاسی اتحادهی جامعه اسلامی دانشجویان، مجتبی ثابتی عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی و چنارانی به نمایندگی از جنبش عدالتخواه دانشجویی به تشریح دیدگاههای خود درباره 13 آبان پرداختند.
متن زیر مشروح سخنان نمایندگان پنج اتحادیه دانشجویی است:
خبرگزاری دانشجو: باعرض سلام وخیرمقدم از این که به خبرگزاری دانشجو تشریف آوردهاید باید بگویم که این میزگرد دانشجویی در نظر دارد تا مواضع تشکلهای دانشجویی درآستانه انقلاب دوم بپردازد بنابراین در ابتدا بفرمایید که 13 ابان امسال چه تفاوتی با سالهای گذشته دارد، از سویی وظیفه جنبش دانشجویی در 13 آبان چیست ؟
کریمی: 13 آبان نقظه عطف جمهوری اسلامی ایران است
اتفاقی که در انقلاب ما افتاد مبارزه با ظلم بود نقطه عطفی که موحب تغییر مسیر یک ملت را درتاریخ کشورش، از رفتن به سمت ذلالت به سمت معنویت و الهی شدن شد، این انقلاب در 22 بهمن 57 اتفاق افتاد. بعد از این یک سری موانع بود بعضی دیگر کشورها همچین انقلابی را رقم زدند مثل کشور الجزایر که کاملا با شعارهای اسلامی انقلاب کردند اما یک روز هم حکومت اسلامی تشکیل ندادند بنابراین نیاز حکومت اسلامی دردرجه اول ساخت داخلی ودر ثانی مقابله با هجمه های خارجی است که مهمترین تهاجم نسبت به این انقلاب از طرف آمریکا و دولت او بود.
بسیاری قصد دارنداین شبهه را مطرح کنند که دشمنیها امریکا پس از 13 آبان ما شروع شد اما اگر در تاریخ دقیق شویم میبینیم که همه آن اتفاقات از زمانی که دولت آقای بازرگان وجود داشتند و سعی بر عادی سازی روابط بین ایران و امریکا داشتند، نیر وجود داشته است.
در بهار سال 1358 دولت امریکا تمام اموال ایران را بلوکه میکند یا شاه ملعون که بزرگترین مجرم دهه 50 بود و در ایران بزرگترین کشتارها را انجام داده بود در کشور امریکا پناه میدهند و برای درمانش اقدام میکنند که به نوعی این امر توهین به ملت ایران بودبنابراین اقدماتی که آمریکا پیش از 13 آبان انجام داده است و بعد از آن هم حمایتی از کشتار مردم در جنگ هشت ساله کرد بگیریم تا اتفاقاتی که شلیک به سمت هوایپمای مسافربری ایران و کشتن دانشمندان هستهای از جمله اقداماتی هستند که نشان میدهد امریکا پیش از 13 آبان نیز جنایتهای بسیاری را بر ملت ایران وارد کرده است.
13آبان روزی بود که جمهوری اسلامی به مبارزه با شیاطین و ظلم پرداخت که این مهمترین نکته ای که در رابطه با 13 ابان باید بهش اشاره کنیم، 13 آبان در داخل کشور پیامی که داشت این بود که ما باید نسبت به همه قدرت های خارجی قطع امید کنیم و فقط تکیه بر داخل داشته باشیم، 13 آبان حرفش همان اقدام عملی در راستای شعار نه شرقی نه غربی و متکی بر خدا و اراده و اعتماد بر مردم و پیامی که در خارج داشت این بود یک قدرت پوشالی تحت عنوان امریکا به عنوان یک قدرت مطلوب و محبوب مطرح می شود با دستگاه های تبلیغاتی اما همین نظام وقتی در مقابل ملتی قرار می گیرد که خواست آن ملت خلاف نظرش است نمی تواند حتی به شعارهای خودش وفادار باشد و ما می بینیم این سی و چند سالی که از 13 آبان می گذرد امریکا از یک هژمون تبدیل شده به ابر قدرت و تفاوت این دو در این است که هژمون قدرت محبوب و خواستنی و همه دوست دارند که به سمت آن روند و آن حاکم باشد برایشان اما ابر قدرت تمام اقداماتش را با زور و با تهدید وارد میکند و نتیجه 13 ابان را در انقلاب هایی مثل مصر و تونس و لیبی و کشورهای دیگر ببینیم. این اتفاقات نشان داد می تواند ملتی بدون حمایت هیچ قدرت خارجی و فقط با تکیه و ملی و وعده های الهی وارد عرصه های قدرت بین المللی شود.
خبرگزاری دانشجو :بعد از تسخیر لانه جاسوسی امام خمینی(ره) از 13 ابان به عنوان انقلاب دوم یاد کردند، به نظر شما مفهوم این پیامی که امام راحل صادر کردند چیست؟
بیانی: پیام 13 ابان بر مقاومت و نفی استکبار استوار است
بعد از آن که دولت موقت بر سر کار آمد، انقلاب اسلامی ایران با ماهیت اسلامی و هدف از بین بردن استبداد داخلی شکل گرفت بالاخره ما یک حکومت دیکتاتوری داشتیم که شاه در راس بود وظلم می کرد و مردم از این ظلم خسته شدند بنابراین مردم با محوریت حضرت امام و با اهداف اسلامی آمدند انقلاب اسلامی را شکل دادند با توجه به اینکه امریکا منافعش با انقلاب در ایران به خطر افتاد، اولا حضرت امام وافراد انقلابی مخالف امریکا بودند، ثانیا مکتب اسلام مخالف منافع امریکاست، بنابراین منافع لیبرال دموکراتی آمریکا با مشی اسلامی در تضاد است که این عاملی شد که امریکا برای شکل گیری و پر و بال گرفتن و ریشه دار شدن انقلاب موانع ایجاد کند.
آمریکا می خواست انقلاب اسلامی ایران را در سال اول متوقف کند و نگذارد دیگر رشد کند،ما شاهد بودیم که آمریکا در ایران سفارت داشت و برخلاف امنیت ملی کشورمان کارهای جاسوسی انجام داد و اینجا یک نقط عطفی در تاریخ بود که دانشجویان پیرو خط امام با حرکتی، لانه جاسوسی را تسخیر کردند. به علت اینکه بعد از این قضیه مشخص شد که اولا همان شروع کار که سلاح و اسنادی پیدا شد و معلوم شد انها چه اهدافی داشتند.
حضرت امام از واقعه 13 آبان به عنوان انقلاب دوم یاد کردند. چرا گفتند مهمتر از انقلاب اول؟ به علت این بود که در این انقلاب و تسخیر لانه جاسوسی انقلاب اول تثبیت شد و بحث استکبار خارجی هم نفی شد. یعنی در انقلاب اول فقط استبداد داخلی نفی شد اما در انقلاب دوم استبداد خارجی هم نفی شد که چون امریکا طرفدار نظام دیکتاتوری بود. بحث پیام 13 آبان را امروز حضرت اقا به یک مدل خوبی بیان کردند، کشوری که ایستادگی کند مثل ملت ایران در 35 سال قبل در آن شرایط بوده می رسد به شرایط امروز و کشوری که می خواهد ظلم کند و ایرانی که می ایستد جلوی کشور ظالم ان کشور کارایی خود را از دست می دهد و ضعیف می شود.
پیام 13 ابان بر مقاومت و نفی استکبار استوار است، وقتی تفکراتتان این باشد که خودمان را قوی کنیم تکیه بر پتانسیلهای خودمان داشته باشیم قطعا پیشرفت خواهیم کرد. شاید کشورهایی باشند که امروز شاید خیلی پیشرفته باشند از لحاظ علمی اما باید دید این پیشرفت با تکیه بر پتانسیل داخل یا خارج بوده است یا نه اگر داخلی بوده که هیچوقت شکست نخواهند خورد اما اگر با حمایت خارج باشد دقیقا لحظه ای که آن کشور خارجی قدرتمند ذره ای از قدرتش کاسته شود این تاثیر چند برابری در کشور خواهد گذاشت و از لحاظ مختلف تضعیف می شود .
خبرگزای دانشجو : ماهیت انقلاب اسلامی ایران چه بوده که غرب به سرکردگی آمریکا را وادار به واکنش علیه نظام جمهوری اسلامی کرده است؟
چنارانی: ماهیت انقلاب اسلامی با ماهیت استکباری آمریکا در تضاد است
پیام 13 آبان که امریکا هم این انقلاب را نسبت به دیگر انقلاب ها جدی گرفت، این بود که در بدو امر نشان می دهند که انقلاب ایران ریشه دار است و با انقلاب های دیگر یکی نیست که فقط سردمداران عوض شوند و باز تحت سیطره امریکا و با همان قدرت و هیبتش بتواند بر این کشور هم تمرکز داشته باشد، این برای کشوری که تابحال فکر می کرد تنها قدرت و ابهت جهان است شکسته شد و شاخصه دیگرش این بود که اسلامی است و کلا با منافع آمریکایی ها در تضاد بود و ریشه مخالفت با امریکا در این است که مخالفت با اسلام است نه مخالفت با منافع است.
اگر ایران انقلابش به پیروزی برسد و خودش را نمایان کند دیگر آن ابهت ابر قدرتی امریکا می ریزد و دیگر بحث اینکه امریکا بخواهد از نفت ایران استفاده کند که تا آن زمان استفاده می کرد و بعد هم اگر ایران کمی سر خم می کرد می توانست مجددا انجام دهد اما اسلام با خوی استکباری در یکجا جمع نمیشود و مخالفت هایشان در قالب می گنجید و اینکه هواپیما بزنند و بلوکه کنند و بحث اصلی همان خوی استکباری است که دارند که نه ایران می تواند تحمل کند و آنها هم نمی توانند عدم تبعیت از کشور خودشان را تحمل کنند. این نگاه را به دانشجویان کشورهای اروپایی که ایران نه تنها با انها بلکه با کل دنیا مشکل دارد و منفعتش با هیچ جا نمی گنجد، بیایند و ببینند که ایران با همان کشورهایی که فکر می کنند منافعشان با امریکا یکی است ببینند که چه جاسوسی می کند و حضرت اقا نکته قشنگی را گفتند که 30 سال جوانهای ما الان پیش هستند و اگر می خواهند بیشتر از این عقب نیفتند و ضربه نخورند می توانند عملکرد محکمی را در این زمینه داشته باشند و انشاءالله پیام شما را در قالب یک نامه به دانشجویان خواهیم داد مخصوصاً آلمان و همینجا هم بهشان می گوییم که می توانند با صلابت و محکمتر کار کنند و امریکا نتواند دوباره این حرکاتش را دوباره نمایان دهد.
خبرگزاری دانشجو: نظر به دشمنی 34 ساله آمریکا با جمهوری اسلامی ایران، می توانیم بگوییم در صورت توافق در مسئله هسته ای این کشور به دشمنی خود با ایران خاتمه خواهد داد؟
ثابتی: ایران با تکیه بر شعار مرگ بر امریکا پایدار مانده است
شاید تمیز جریان انقلاب اسلامی با سایر جریاناتی که مثلا در انقلاب کبیر فرانسه یا الجزایر یا همین انقلاب هایی که در برخی کشورهای جهان سومی و امریکای لاتین صورت گرفت وجوه مشترک خاصی ما داریم از جمله تابو شکنی های سیاسی و اجتماعی و امنیتی نظام سیاسی حاکم و البته به تبع آن نشاندن تفکر مطلوب سیاسی خودشان که در خیلی از کشورها با شکست مواجه شد.
شاید بتوان گفت که ممیزی انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلاب ها، گرفتن قدرت برای امت اسلامی و امت مستضعف بود یعنی اندیشه سیاسی جمهوری اسلامی ایران، ایران برای اسلام و استضعاف هست نه ایران برای ایران. این در شرایطی است که ما موسسین شورای قانون اساسی فرانسه، فرانسه را برای فرانسه و ابر قدرتی می خواستند اما اصول قانون اساسی ما و فرمایشات حضرت امام و متن کلام الله مجید دال بر این است که ایران اسلامی باید برای جهان استضعاف باشد بند 16 قانون اساسی به صراحت این را می گوید و لذا من دلیل بر اینکه قبل از سوال مشخص شما به این مبحث پرداختم اینکه ما اول باید سیره و اندیشه سیاسی مان مشخص باشد تا بتوانیم به سایر سوال ها پاسخ دهیم اولاً من معتقدم جهان امروز دوقطبی است و یک قطب آن جمهوی اسلامی است و به بلوکه اعتقاد ندارم. اما معتقد به این هستم که دو قطب ظلم و حق وجود دارد. ما یا کفر داریم که در جهت کفر خودمان تلاش بکنیم یا یک تقوا و ایمان که باید در آن جهت حرکت کنیم و گمان بنده این است که طبیعت جمهوری اسلامی ایران این است که ایران باید در جهت استکبار ستیزی قیام کند ولو اینکه ایران اسلامی از لحاظ صنعتی بسیار قوی باشد ولو انیکه کشور الان با تحریم های ضد حقوق بشری مواجه شده باشد مثلا تحریم های دارویی حتی در شرایط جنگ، جرائم علیه بشریت محسوب می شود. و در شرایطی که در هر بزنگاهی که قرار داریم نمی توانیم فاصله بگیریم. حضرت امام هم فرمودند که ما انقلاب کردیم که آب و برق و گاز رایگان شود بلکه ما انقلاب کردیم تا به اندیشه های مان برسیم. طبیعتاً به نظر حقیر که انقلاب ما انقلاب مبتنی بر شرایط زمان و مکان نیست بلکه مبتنی بر اعتقاد است و باید مفهوم شناسی کنیم. اگر پذیرفتیم که جهان غرب با اعبتار امریکا، استکبار است و شرایط و ویژگی های استکبار از زبان آقا و امام و قرآن کریم کاملا مشخص است شما در شرایطی که حضرت امام می فرماید امریکا شیطان بزرگ است ویژگی های شیطان خلف وعده ودروغ و حرص است طبیعتاً ما نمی توانیم به ادعاهای کذایی شیطان اعتماد کنیم.
اگر ما الگوهای او را پیروی کنیم او یک گام جلوتر برخواهد داشت. بعضا در برخی جراید متاسفانه مشکلی که مشخص می شود این است که نفهمیدند که امریکا شیطان است و می گویند ما با مذاکره نتیجه می گیریم. امروز آقا فرمود که ما با مذاکره نتیجه نمی گیریم. مذاکره ما خوبیش این است که ظرفیت فکری ما قوی تر می شود در حقیقت اقا نفرمودند که ما مذاکره می کنیم برای رفع تحریم ها آقا نفرمودند ما مذاکره می کنیم برای دوستی بین دو کشور. اقا فرمودند که ما مذاکره می کنیم برای اینکه بنیه فکری خودمان قوی تر شود. و لذا ما به نظرم باید جنبش دانشجویان مسلمان باید تکلیف خودشان را با جریانات سیاسی ما که اقلیت هم هستند مشخص کنند که ایا انها امریکا را به عنوان شیطان قبول دارند. آیا قبول دارند که حضرت امام وحشی ترین کشور تاریخ است و آیا می پذیرند که آمریکا دروغ گوترین و فریب کار ترین دولت است؟ نگاه اندیشه ما این است و متاسفانه برخی از رسانه ها و جراید که البته دولت ما به لطف خدا اینطور نیست دارند به این مسئله دامن می زنند و آن ریشه امریکا را کمتر بحث می کنند و فقط بحث تحریم است که طبیعی است اگر ما از بحث هسته ای تساهل یا تسامحی بکنیم آنها به روی بزنگاه های ما تمرکز خواهند کرد لذا هیچ اعتمادی به آنها نیست.
ما در طول تاریخ جمهوری اسلامی کم به غرب اعتماد نکردیم درست است کمترین کشوری بودیم که به غرب اعتماد کردیم ولی ما در بحث سال 82 تعلیق اعتماد کردیم که نتیجه عکس شد و بحث گفتگوی تمدن ها می خواستند وارد ادبیات سیاسی بکنند که متعاقب آن آقای هانگتینتون کتاب جنگ تمدن ها را بارورتر کرد و بعد از آن آقای بوش بحث محور شرارت خواندن ایران را ارائه کردند در قرارداد الجزایر می بینیم که یکی از مفاد این قرارداد هم بصورت کلی و هم بصورت کتبی این بود که آنها منابع مالی بلوکه شده را در بانکهای اروپایی و امریکایی به ایران تعدیه کنند که این کار را هم انجام نداند تا رسید به بحث گفتگوی تلفنی اقای روحانی و مذاکراتی که آقای ظریف و جان کری داشتند و البته آن 5+1 که اینجا هم شایدکمتر از یک هفته نتانیاهو با جلسه ای که با اوباما بودند دقیقا آقای اوباما حرف هایی را زدند با ادبیاتی گستاخانه تر. یعنی ما مذاکره کردیم تعهدات غرب نسبت به تعلیق شکسته نشد، مذاکره کردیم مفاد قرارداد الجزایر پیاده نشد ما گرو گان ها را آزاد کردیم آنها به تعهدات خودشان عمل نکردند، مذاکره کردیم بسیاری از فال های جنوبی ما در دوم خرداد اصلا مسدود شد و لذا به گمان بنده سیاست جمهوری اسلامی ایران یک سیاست درواقع پنجره واحد هست ما هم مذاکره می کنیم و هم بر شعایر خودمان که مرگ بر امریکا هست پایدار می مانیم.
خبرگزاری دانشجو: 13 آبان چه پیامی را به جهان صادر کرد که ما امروز شاهد تاثیر پذیری از چنین حرکت هایی به هر نحوی در منطقه و جهان هستیم؟
کریمی: تاثیرگزاری 13 آبان در تاریخ امرغیرقابل انکاری است
13 آبان از روزی که توسط دانشجویان آغاز شد هر روز باعث شد دست جنایتکاران مشخص تر شود و یک روند خالص سازی بود و انقلاب دومی که نام میبریم در رابطه با 13 آبان شاید اینطور بشود تفسیرش کنیم که بر گردیم به لفظ انقلاب، انقلاب یعنی تحول و شروع آن در 13 ابان بود و امتدادش را باید نگاه کنیم و امتدادش اتفاقاتی است که در منطقه می افتد. و نتایجش فراگیری این حرکت در کشورهای مختلف است در مصر وقتی انقلاب اتفاق می افتد اولین کاری که می کنند بستن سفارت خانه های رژیم صهیونیستی و در تونس و لیبی و این اتفاقی است که نشان می دهد جنس انها از این 13 آبان است که حرکتی را ما انجام می دهیم و نمی بینیم بزرگی ان چقدر است وقتی تاریخ می گذرد و ابعاد مختلفش را نگاه می کنیم متوجه می شویم که چه کار بزرگی انجام دادیم. 13 ابان همیچن حالتی داشت.
پیام 13 ابانی که امروز دارد همان پیامی است که 13 ابان 57 داشت یعنی مخالفت ملت با تمام ظلم ها و کارشکنی های استکبار جهانی به سردمداری امریکا اتفاق می افتد. خب این 13 ابان امسال شاید بخاطر شایعه پراکنی های برخی افراد داخلی و رسانه های خارجی رنگ و بوی مهمتری گرفته و نمونه اش همین جمع آوری بیلبردها و بنرهای صداقت امریکاست که از برخی گوشه و کنار شهرها شنیده شده برخی افراد جاهل گفتند تجمع 13 ابان نباید برگزار شود و این عدم اعتماد غربی ها را به همراه دارد خب مسلما اینها حرفهای سطحی و از روی جهل است که موقعیت جمهوری اسلامی را در رابطه با غرب تضعیف می کند اگر اینها ادعا می کنند که ما دوستان دولت هستیم نباید این کارها را انجام دهند زیرا دولت به عنوان نماینده جمهوری اسلامی در رابطه با مذاکرات موظف است که حق ملت را بگیرد و این حرکت ها باعث می شود دولت نتواند آن کاری که باید، انجام دهد. پیام دیگر 13 ابان این است که جمهوری اسلامی و ملت مسلمان ایران بعد از گذشت 34 سال همچنان همان یکپارچگی مرگ بر امریکا را دارند و با عوض شدن دولتها این شعار تغییر نمی کند و دولت هم واقف است بر این همانطور که با رفتارش نشان داده و پشتیبان و حامی ملت است.
خبرگزاری دانشجو : مسئولان دلسوز نظام و تشکل های دانشجویی گفتند که این 13 آبان باید پیام ما رساتر از گذشته باشد دلیل این امر چیست؟ ما چه پیامی می توانیم در این 13 آبان داشته باشیم که متمایز از سالهای پیش باشد؟
بیانی: ملت ایران جنایتهای آمریکا علیه کشورمان را فراموش نمیکنند
البته بحث اینکه ما مذاکره داشتیم با امریکا و حالا امسال که این بحث مذاکره با امریکا به طور جدی مطرح شده است و امسال باید این پیام 13 ابان رساتر شود. بحث مذاکره جدید نیست و در این 34 سال انقلاب سابقه داشته و یک نقطه مشترک که بتوان از اینها خارج کرد اینکه هرموقع منافع امریکا و توانایی هایش کم می شود بحث مذاکره با ایران را مطرح می کند و می گوید ما می خواهیم با ایرن دوست شویم اما خب مشخصاً امسال بخاطر اینکه حالا یک مقدار در فضای رسانه ای داخل و رسانه های خارجی مطرح شده که دشمنی ایران و امریکا پایان رسیده و حالا می توانند با رویکرد جدیدی نسبت بهم تعامل کنند خب این می تواند امسال نشان دهد که ملت ایران جنایت های امریکا علیه ایران و علیه کشورهای مظلوم جهان رافراموش نمی کنند.
اگر یک عده بخواهند به فراموشی بسپارند که تمام شده قطعا مردم که همیشه در صحنه های انقلاب حضور داشتند و حامی انقلاب بودند در این 13 آبان امسال می آیند و می گویند اینطور نیست و بحث دشمنی را فراموش نمی کنیم. در همین دو ماه اخیر بعد از صحبت های اقای روحانی در مجمع عمومی یک سری صحبت ها را می بینیم که واقعیت این مسئله را روشن می کند از توهین رژیم صهیونیستی به ایران و رئیس جمهور ایران تا موضع نگرفتن امریکا،روی میز بودن گزینه نظامی و توهین خانم شرمن به مردم ایران، بنابراین اینها نشان می دهد امریکا گستاخ تر شده و مطرح شدن این بحث از سوی امریکا که تحریم ها که همچنان باید پایدار بماندیا ما همچنان به تشدید تحریم ها فکر می کنیم اینها نکته هایی است که نشان داده ما عملکردی از خود نشان دادیم که امریکا گستاخ تر شده از قبل و مردم می خواهند به صحنه بیایند و نشان بدهد که این خبرهایی که نشان می دهید اینطور نیست و تفاوتی نکرده و امسال همانند 34 سال قبل است و رابطه ایران و امریکا همان است و این نشان می دهد که امریکا باید در رویکردش تغییری نشان دهد و این می تواند ابزار قدرتی در دست مسئواین دیپلماسی کشورمان باشد.
امروز حضرت اقا فرمودند اینها بچه های همین ملت اند و ماموریت خودشان را انجام می دهند. ما هم همین حرف را می زنیم. اما ما چند نکته را تذکر می دهیم، صدای مخالف در کشور از سمت مردم نقطه ظعف نیست برای آنها و نقطه قوت است. بالاخره چطور می شود امریکا مطرح می کند در جامعه جهانی نسبت به مسئله هستی شما نگران است اما دیپلمات های ایرانی نمی توانند بیایند و مطرح کنند جامعه ایران نسبت به سیاست های شما بدبین است و شما باید سیاست های خود را تغیر دهید. خب متاسفانه از این استفاده نمی کنند و سعی می شود در چارچوبی که آنها مشخص کردند رفتار می کنند نه اینکه هدفشان این باشد اما موضع مخالف این نمی گیرند که ما این حرفهایی که زدید قبول نداریم و این توهینی که به ملت ایران کردید را قبول نداریم و بعد بیایند کار خود را انجام دهند و هدفشان را پیدا کنند و این بحث همان بحث تجربه است. یعنی بحثی که الان مطرح می شود در روزنامه ها که در دولت هم بوده، که ما باید ابتدا مشکل دیپلماسی را برطرف کنیم و سپس داخل را توانمند کنیم ولی خب قطعا این به آنها ثابت خواهد کرد که ما وقتی خودمان را قوی نکنیم نمی توانیم یک دیپلماسی قوی داشته باشیم. باید به خودمان متکی باشیم و پیام 13 ابان امسال همین است که باید به خودمان متکی شویم و نیازمند هیچ کشوری نباشیم می خواهد آن کشور مسلمان باشد یا غیر مسلمان. اما این هم به به این معنا نیست که تعاملمان را با دنیا قطع کنیم در صورتی که کشور مقابل به مقدسات ما توهین نکند و اصول انقلاب ما را به رسمیت بشناسد و اینهم مطمئن باشید در صورتی به نتیجه می رسد که ما یک کشور قدرمند باشیم و وقتی به این نتیجه برسند یکسری کشورها که به سمت ایران متمایل شدند واقعا از مدل سیستم حکومتی ایران و جمهوری اسلامی استقبال می کنند و ما الان پتانسیل جنبش عدم تعهد را داریم و از این می توانیم استفاده کنیم علیه خوی استکباری امریکا. ما اگر بتوانیم از حقوق این کشورها دفاع کنیم و حامی این کشورها شویم امریکا حساب دیگری روی ما باز می کند و ما باید این حامی بودن خودمان را در سطح جهان نشان دهیم.
خبرگزاری دانشجو: پیام 13 آبان برای جنبش های آزادی خواه و کشورهایی که از استبداد داخلی و یا خارجی رنج می برند چه می تواند باشد؟
ثابتی:
ما فکر می کنیم مخاطب پیام 13 ابان به صرفه کشورهای خاص هستند و عده ای می گویند این بحث مخاطب کشورهای آزادی خواه و استقلال طلب هستند، به گمان بنده روز 13 آبان روز فتحی بود اولا اینکه ایرانیان در روز 13 آبان یک بیعت تاریخی می کنند، بیعتی که هم فرهنگ ایرانی بودن را به منصه می گذارد و هم اسلامی بودن را. ما هرگز فراموش نمی کنیم اصل تبرا و برائت از مشرکین را یعنی این می تواند یک همایش اعتقادی دینی باشد برای ملت ایران و نکته دوم در حوزه بین الملل خود مخاطبی که ملت و کشور امریکا هستند باز به دو دسته تقسیم می شوند اولا اینکه امریکا به این نتیجه برسد که واقعا ایران اسلامی یا این سیاستهای حاکم بر امریکا را برنمیتابد. دوم اینکه افکار عمومی امریکا کما اینکه خودشان جنبش وال استریت را بوجود اوردند بیش از گذشته به فکر روند و تملق کنند چرا جمهوری اسلامی ایران علیه کشورهای دیگر شعار نمی دهد؟ چرا مردم مستضعف دنیا مرگ بر فلان کشور نمی گویند؟ چرا همه پیکان شعارها سمت امریکاست؟
این یک سوالی است که الان داریم نتیجه اش را می بینیم و شاید چهل سال پیش مردم امریکا شعار ما را توهین تلقی می کردند و الان شعار ما را برخواسته از وجود خودشان می دانند و به شعار ما ایمان آوردند و ما دیدیم در جریان وال استریت خود ملت امریکا پرچمشان را آتش می زدند این توهین به سرزمین نبود این توهین به حاکمیت بود و از قلب مردم تراوش نکرده بود و پیام جمهوری اسلامی و ملت در 13 آّبان به کشورهای ازادی خواه و مستقل این است که در واقع با اتکای قدرت درونی و مردم شما هیچ زمانی ذلیل نخواهید شد شاید بدترین فشارهای سیاسی و اقتصادی و نظامی را در طول تاریخ ما دیدیم جمهوری اسلامی کسی است که به اندازه تاریخ جنگ جهانی اول و دوم مصیبت نظامی دید.
جمهوری اسلامی کسی است که هیچ کشوری در دنیاجز ما تاریخ تحریم ندارد، جمهوری اسلامی کسی است که هیچ کشوری به اندازه آن تخطئه نشد. اما در عین حال اقتدار مندانه تر از گذشته است و روز به روز بر شمول گفتمان جمهوری اسلا می ایران در قابل های مختلف، ممکن است بیداری اسلامی باشد یا انقلاب های جنوب امریکا باشد دارد صورت می گیرد و لذا ما گمانمان این است که بحث استکبار ستیزی که از حنجره ملت ایران می آید با گویشی در کشورهای دیگر پیاده شود نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که یک وجهه دیگری از مسائل است که مرگ بر امریکا چیزی نیست که اگر امریکا بیاید و تمام تحریم ها را بردارد، ما سکوت کنیم این ناشی از هویت ماست. هویت و ذات ما مبارزه با امریکاست. اما امریکا به ماهوی امریکا نه، امریکای استکبار و تنها در یک صورت ما دست از شعارمان بر میداریم که آنها گفتمان جمهوری اسلامی را بپذیرد . خواست های ما در قالب هایی مطرح می شود که نه تنها دست از صهیونیسم بردارد بلکه به مقابله با آن بپردازد. امریکا باید به حاکمیت ملت ها در دیگر کشورها احترام بگذارد. و موضوع سوم اینکه در واقع رویه عملیاتی خود را تغییر دهد و اگر ما را بصورت کمال و تمام پذیرفت ما مرگ نخواهیم فرستاد. ما به حاکمیت حداقلی و لابی صهیونیسم امریکایی لعن می گوییم.
خبرگزاری دانشجو: فشاره های متعددی که آمریکا در طول این 34 سال بر جمهوری اسلامی ایران وارد کرده می تواند روند حرکت استکبارستیزانه جمهوری اسلامی ایران را متوقف کند؟
چنارانی:
ما برای این انقلاب کلی هزینه دادیم، هشت سال جنگ و کلی شهید و شهدای ترور و کلی سنگ اندازی هایی که تابحال شکل گرفته و خب تحریم هم یکی از قالب هایی است که انجام می دهند ولی چون با بحث اقتصادی کل مردم در جریان است نگاهشان این باشد. همانطور که اوباما گفت ایران بخاطر تحریم ها کم آورده و می آیند پای میز مذاکره. ما 13 ابان امسال با قدرت تمام وارد می شویم تا بگوییم ایران هنوز پای حرفهایش ایستاده و کوتاه نمی اید و امسال مردمی ترین راهپیمایی این چند سال اخیر می شود برخلاف کسانی که می گفتند امسال کمرنگ است علی رغم اینکه دولت ما با شما مذاکره کردند ولی ملت ایران نمی خواهد رابطه ای بر قرار شود. بحث ها و نقد هایی که داریم به این بر می گردد که رهبری به کرات 6 سال اخیر را به نام اقتصادی اسم می گذارند ولی خب متاسفانه می بینیم هرکسی یک مشکلی را بزرگ می کند رهبری هم امروز تاکید کردند که ما باید مسائل اقتصادی را بر طرف کنیم. بسیاری از مشکلات ما ساختار های درونی نظام است و سو مدیریت ها که ما نباید این را خلاصه کنیم که اگر تحریم هایمان برداشته شود مشکلاتمان حل می شود. آقای رئیس جمهور قبل از مذاکرات ژنو در دانشگاه تهران می گویند که خزانه خالی است. خب شما که می خواستید رئیس جمهور کشور شوید باید شرایط اقتصادی آن کشور را می دانستید. وقتی از یک طرف آنها با قدرت تمام می گویند تمام گزینه ها روی میز است. دیگری می گوید مردم ایران ذاتاً فریبکاراند. مسئولین ما که هیچ ربطی به این قضیه ندارد می گویند اوباما را باید درک کرد. و دارند همه چیز را باهمدیگر تلفیق می دهند. باید با راه حل اقتصادی به قضیه بروید. یا همین حرفهایی که اخیر زده شده در همین مذاکرات هم دنبال یک سری اهداف هستید ولی توصیه ای از جانب دانشجو داریم به تیم دولت که یکسری فضاها را از دست ندهید امریکا می اید فیلم های مختلف درست می کنند علیه اعتقادات یک کشور و به بهانه ازادی بیان هیچ مسئولتی در قبالش قبول نمی کنند. دولت و مردم کار خودشان را می کنند و خب دولت ایران چرا باید کاری که مردمی هست مثل بیلبوردها و بحث 13 ابان و تجمع را حذف کند و این ذوق زدگی که نشان می دهد برای ما هزینه دارد.
خبرگزاری دانشجو: پیام 13 آبان چه در عرصه خارجی و چه عرصه داخلی چیست؟
پهلوان:
13آبان یک نمودی از استکبار ستیزی است که در فطرت انسان ها ست. ما مشکل مان با امریکا حل شدنی نیست. او می خواهد جهان را اداره کند و ما می گوییم یک دینی هست و براساس مبنای دینی باید جهان اداره شود و امام زمانی هست که می آید و حکومت می کند. پس اینکه تحریم را برداردند و مذاکره کنیم یعنی اینکه در مقطعی کاری به ما نداشته باشد. 13 آبان روزی بود که مقابل آن سلطه خواهی ایستادیم و گفتیم می شود جلوی این سلطه ایستاد. این انقلاب دوم که آمدیم هیمنه امریکا را شکستیم که نماد سلطه خواهی و استکبار بود. پیامی بود برای مستضعفین جهان که ما می توانیم مقابل استکبار به ایستیم. در 13 ابان امسال فضایی ایجاد شد که مثلا فرض کنید فضایی برای تعامل ایجاد شد و یک نقطه مهمی دارد که تصور نکنید مشکل ما با امریکا حل می شود. فرقش این است که اولا حالا بالاخره هیمنه امریکا شکسته و بحث مذاکره بود که شاید احساس کنیم که مردم کوتاه امدند و مایلن به مذاکره و دشمنی را فراموش کردند. مردم ما با حضور خود و شعارها این را میفهمانند که دشمنی ما تمام نشده و اگر بحث مذاکره ای هست فقط یک تاکتیک مقطعی است نه بلند مدت.
خبرگزاری دانشجو: وظیفه جنبش دانشجویی در بحث استکبار ستیزی و تداوم خط شهدای انقلاب، دفاع مقدس و جهاد علمی چیست؟
کریمی:
سیر تاریخی اتفاقات نشان می دهد که ما در نقطه ای که هستیم هزینه های زیادی داده ایم خون شهدای هشت سال دفاع مقدس و دانشمندان مان که شهید شدند و تمام کسانی که در این سالها رنج تحریم ها را به دوش کشیدند که در نقطه فعلی قرار بگیریم و این نشان می دهد ما در مقابل این هزینه ها مسئولیت بیشتری تقبل کنیم و دانشجویان به عنوان چشمان بیدار و زبان گویای نظام باید توجه داشته باشیم در مقابل همه اتفاقات و همه نکاتی که در کشور به وقوع می پیوندند مسئول هستند چون اینها می توانند از انحرافات جلوگیری کنند. نمونه آن اتفاقات می توانی مثال بزنیم در دولت هاشمی رفسنجانی که اتفاقی که درباره تجمل گرایی مسئولین افتاد و دانشجویان در مقابل آن ایستادند و دانشجویان انقلابی حمایت می کردند نکته ای که وجود دارد در این تقریبا 100 روزی که از دولت آقای روحانی می گذرد. وزارت علوم یک روندی را طی کرد در سه ماه گذشته که حس می شود جناب آقای رئیس جمهور و وزیر مورد تایید مجلس هنوز پیام رای اعتماد نمایندگان را درک نکردند و اقای میلی منفرد و توفیقی با مخالفت نماینده ها مواجه می شوند و انی نمایندگان به عنوان وکلای ملت مخالف حضور افراد تند رو و افراطی و کسانی که قصد دارند فضای علمی دانشگاه را به سمت مقاصد سیاسی و گروهی پیش ببرند، جلوی آن می خواهند بایستند و نمایندگان مردم بیشتر از اینکه نگران باشند کسی بیاید در وزارت علوم که هم طیف خودشان نباشد مطمئناً نگران این بودند که فضای علمی و فضای نشاط و امید و اعتماد به نفسی که بوجود آمده و نمونه اش هم فرستادن ماهواره امید و انرژی هسته ای و... نگران این هستند که روند علمی که از ده سال پیش شروع شده بوسیله یک انتخاب نا آگاهانه به هدر رود و آقای فرجی دانا با انتصاباتی که امروز داشتند و اقای میلی منفرد به عنوان کسی که رای اعتماد نگرفت از مجلس به دلیل عملکرد بد و مواضع بد سیاسی اش در فتنه و سالهای دولت اصلاحات ایشان را می گذارند معاون آموزش یا آقای توفیقی که خود آقای روحانی نتوانستند ایشان را بفرستند به مجلس، می گذارند به عنوان مشاور وزیر علوم. خب دانشجویان و کسانیکه دغدغه انقلابی دارند مطمئناً انتقاد دارند نسبت به اقای فرجی دانا به عنوان وزیر علوم و له عنوان مدیر دانشگاه های ایران که چرا کسانی که از مجلس رای اعتماد نگرفتند را می آوری در وزارتخانه و به گونه ای دهن کجی می کنید به وکلای ملت؟ و چیزی که بنده به عنوان دبیر تشکیلات انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل مطرح می کنم نسبت به اقای فرجی دانا اینکه ما به شما اعتماد داریم اما انتقاد هایی هم داریم.
بیانی:
وظیفه جنبش دانشجویی در زمینه استکبار ستیزی امروز سه مسئله رصد و مطالبه گری و روشنگری است. و ما اول باید کاملا فضای داخلی و خارجی را مطرح کنیم که از چشم برخی از مردم ما دور می ماند و باید رصد کنیم و این را به سمت جامعه روشنگری کنیم. چند درصد مردم ما اظهارات مقام امریکایی را علیه ایران می شنوند؟ و ما این را باید به گوششان برسانیم. ما وظیفه داریم رصد کنیم و از آنها مطالبه گری داشته باشیم. در بحث هسته ای ما نباید در مورد حقوق مان معامله کنیم و اگر به این سمت پیش می رفت باید حواسشان به ارمان های انقلاب باشد. در بحث وزارت علوم ببینید من نمی خواهم موضع سفت و سختی بگیرم اما کسی که وزیر علوم شده است دستش باز است اما یک نکته نباید فراموش شود، بحث این است که ما دانشگاه و وزارت خانه را برای رسیدن به اهداف و ارمان هایمان می خواهیم یا ابزار؟ اگر هدف آقای فرجی دانا این بوده است که دغدغه دین و اسلام دارند و به نظر خودشان شایسته ترین را انتخاب کردند ولی باید حواسشان باشد که با کوچکترین انحرافی باید اقای فرجی دانا وارد عمل شود و نگذارد انحرافات گسترش پیدا کند و کار به جایی برسد که فضای جالبی درکشور ایجاد نشود. با اولین کج روی باید برخورد جدی شود و نشان دهند که واقعا دنبال رسیدن به اهداف جمهوری اسلامی تا فضاهای نشاط سیاسی در دانشگاه ها.
ثابتی:
بحث 13 ابان برای ما بحث بسته ای شده است و هر سال 13 آبان بارور تر می شود و با وجودی که برخی ها می خواستند در چند سال اخیر به حاشیه ببرندش به گمان بنده نقطه عطف 13 ابان در چند سال اخیر خواهد بود و مردم با یک مطالعه و ظرفیت فکری قوی تری به خیابان ها خواهند آمد. و اما اتفاق هایی که در بحث فرجی دانا بود درواقع کلیات مواضع را گفتند و ما به عنوان تشکل انقلابی به صراحت دعوت می کنیم از اقای فرجی دانا که فردا ایشان را ببینیم در راهپیمایی و با مشت های خودشان بتوانند همراه مردم به یاوه گویی های جهان غرب پاسخ محکمی دهند، دعا می کنیم با شکوه ترین جشن 13 آبان فردا برگزار شود. با مصداق هایی که اقای روحانی می گویند ما تناسبی بین این شعار تدبیر و تعدل با برخی از افرادی که در وزارت علوم است باید دیده شود و ما منتظر خود مواضع اقای فرجی دانا خواهیم بود.
پهلوان:
دانشجوها هشدارند و باید مطالبه کنند برای رسیدن به اهداف انقلاب و با این روحیاتی که دارند بهترین گروه دانشجویان اند در عرصه های مختلف که باید موضع گیری داشته باشند و آرمان خواهی کنند و متذکر مسئولین داخلی در قبال مسئولین خارجی باشند. در رابطه با بحث آقای فرجی دانا ایشان حق مسلم دارند که انتخاب کنند اما آدم هایی که ایشان انتخاب کردند ما اولین انتظاری که از وزارت علوم داریم این است که یک فضای علمی در دانشگاه اتفاق بیفتد و آقایانی که انتخاب کردند بیشتر سیاسی بوده و ما امیدواریم که این آدمها و این تیم در مسیر پیشرفت علمی حرکت کنند و تشنج سیاسی به دانشگاه دوباره پیش نیاید و بالاخره هشدار می دهیم با ادبیاتی ملایم تر. و اگر انحرافی بود جلویش بایستند و مقابله کنند.
چنارانی: نباید همش معطوف شویم به سیاست خارجه، علی رغمی که از مسائل مهم است. و در خصوص آقای فرجی دانا درخواست جلسه ای داریم تا استدلال هایشان را بشنویم. ای کاش کسانی که انتخاب می شدند شائبه نمی داشتند ولی ما از پیش قضاوت نمی کنیم و ملاک حال افراد است.