کد خبر:۲۷۲۴۰۵

زنــــده باد «مـــرگ بر آمـــریکا»

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، روزهایی که با حوادث خاص دانشجویی خود مواجه می‌شود و شاید تا سالهای گذشته و زمانی که هنوز دانشجـــو نشده‌ایم، آنچنان اهمیتی برایمان نداشته باشد؛ اما درست زمانی که دیگر دانشجـــو خطابمان کرده‌اند همه چیز فرق می‌کند و همه چیز رنگ و بوی دیگری می‌گیرد. ممکن است هرسال از حوادث مهر و آبان و آذر عبور کنیم و روز‌هایش آنچنان معنایی برای ما نداشته باشد اما حالا همه چیز فرق می‌کند؛ مثلا همین روز 13 آبان! به خصوص اینکه امسال 13 آبان با روزهای همزمان شده است که از جهت مفهومی رنگ و بوی دیگری دارد...
و اما بعد... 34 سال پیش در چنین روزهایی... تا آخر این گزارش با ما باشید
 
*چه کسی فرمان حمله را صادر کرد؟

از مهرماه 58 معلوم بود هجمة عظمیی توسط عوامل آمریکا آغاز شده است و مجموعه‌ای از توطئه‌های هماهنگ با هم دارد شروع می‌شود. روز یک آبان محمدرضا شاه به بهانه درمان به پیشنهاد راکفلر که جزو بانکداران بزرگ آمریکا بود به آمریکا منتقل شد. با انتشار خبر انتقال شاه به آمریکا و پناهنده شدن او، امام در سخنرانی‌هایشان شدیداً این اقدام آمریکا را مورد حمله قرار دادند. در روز دهم آبان که مصادف با عید قربان بود، امام یک سخنرانی بر علیه آمریکا کرد و آن مبنای تسخیر لانة جاسوسی آمریکا در ایران شد. امام فرمودند: «بر طلاب و دانشجویان است که در هر کجا که می‌توانند حملات خود بر علیه آمریکا را گسترش دهند». شب‌‌ همان روز که مصادف با عید قربان بود، پس از نماز مغرب و عشا یعنی به فاصله چند ساعت از سخنرانی امام و به تلافی و در جواب به سخنان امام، گروه فرقان که نوک پیکان حمله ضد انقلاب به انقلاب بود و همة گروه‌های ضد انقلاب وابسته به شرق و غرب به طرق مختلف از آن حمایت می‌کردند، آیت الله قاضی طباطبائی امام جمعه تبریز را که دو هفته قبل جلو وابستگان به آمریکا در تبریز ایستاده و شورش مسلحانه آنان و تسخیر استانداری و صدا و سیمای این استان را با شکست مواجه نموده بود، به شهادت رساندند. و چند ساعت قبل از آن هم حدود هفتاد نفر از نیروهای ارتشی در یک کمین ضد انقلاب در کردستان به شهادت رسیدند. در این ساعات اتفاق دیگری نیز رخ داد و آن اقدامی بود که از سوی دولتی‌ها رخ داد.

 

*مذاکره نامبارک...

اعجاب انگیز این بود که درست در این ساعات رئیس دولت موقّت با مقامات آمریکایی جلسه داشت. ماجرا از این قرار بود که در همین ایام یعنی اوایل آبان 58، سالگرد پیروزی انقلاب الجزایر بود. از دولت ایران هم دعوت کرده بودند. آقای بازرگان و یزدی هم رفتند. همزمان با ترور آیت الله قاضی، خبر آوردند که مقامات ایرانی با برژینسکی، مشاور امنیّت ملّی کار‌تر ملاقات و مذاکره کرده‌اند، مذاکره و ملاقاتی که به نظر می‌رسید با توجه به موضع گیری‌های تند امام علیه آمریکا، قطعا با اجازه ایشان نبوده است.

 

*اصلا بروید استعفا بدهید

آقای بازرگان پیش از این در مصاحبه با حامد الگار گفته بود: من از اوّل انقلاب را قبول نداشتم و سیاست گام به گام را می‌پسندیدم. در پاریس هم در آبان 57 همین پیشنهاد را به امام داده بود و از امام خواسته بود که بگذارد شاه بماند امّا سلطنت بکند و نه حکومت، که با مخالفت شدید امام مواجه شده بود.


برخی اعضای هیئت دولت درست در روزهای پایانی مهرماه توطئة انحلال مجلس خبرگان را چیده بودند و امیر انتظام سخنگوی قبلی دولت موقّت و سفیر ایران در کشورهای اسکاندیناوی، طرّاح این توطئه بود که بعداً هم معلوم شد او با همدستی سفارت آمریکا و مأموران سازمان سیا به این کار مبادرت نموده است. به این ترتیب که قرار می‌شود قبل از اعلام انحلال مجلس خبرگان آن را با امام در میان بگذارند و اگر امام با انحلال مجلس خبرگان مخالفت نمودند، آنان دسته جمعی استعفا بدهند. فردای آن روز (29 مهرماه) امام با شنیدن جریان از آقای مهندس بازرگان، شدیداً با آنان مخالفت می‌کنند و حتّی به آنان می‌گویند شما چکاره‌اید که می‌خواهید مجلس را منحل کنید و می‌گویند بروید اصلاً استعفا بدهید.

 

*تصمیم انقلابی انجمن‌های اسلامی برای انقلاب دوم

دانشجویان به فکر افتادند که لانة جاسوسی را بگیرند. مقدماتش را فراهم کردند و شناسایی را انجام دادند. یکی از دانشجویان در این باره می‌گوید: در آن شرایط دفاع از امام بخصوص در دانشگاه‌ها، جرأت می‌خواست. ما همة این‌ها را از آمریکا و عواملش می‌دانستیم و در این رابطه به یقین رسیده بودیم و بعداً هم این مطالب با تسخیر لانة جاسوسی و به دست آمدن اسناد اثبات کردیم. با سخنان امام، تنها جایی که به فکر می‌رسید باید گرفته شود، سفارت آمریکا بود. بر این اساس، در هفته اول آبان‌ماه 1358، جلسه‌ای مهم، با محوریت انجمن اسلامی دانشگاه تهران با مشارکت انجمن‌های اسلامی دانشجویی دانشگاه‌های‌ تهران برگزار شد. بعد از چندین ساعت بحث و گفت‌وگو، عمده نفرات حاضر در جلسه به این نتیجه رسیدند که سررشته بسیاری از توطئه‌ها و شرارت‌هایی که در کشور انجام می‌شود می‌رسد به سفارت ایالات متحده امریکا در تهران. به همین سبب تصمیم گرفته شد، ضمن یک حرکت نمادین دانشجویی، این محل به دست دانشجویان مسلمان اشغال شود. قرار شد بچه‌های عضو تیم‌های شناسایی روزی چند بار، سوار بر طبقه فوقانی اتوبوس‌های دوطبقه خط میدان سپاه به میدان انقلاب، که از مقابل سفارت امریکا عبور می‌کردند، محوطه داخل سفارت را دقیقاً زیر نظر بگیرند. بعد از تکمیل فاز شناسایی‌های معابر اطراف و فضای داخلی سفارتخانه،

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار